• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.06.2017

13:55

KURTI BI DA OTME DELOVE SRBIJE, CRNE GORE, GRČKE I MAKEDONIJE: Vođa "Samoopredeljenja" traži ujedinjenje svih Albanaca!

Politika

KURTI BI DA OTME DELOVE SRBIJE, CRNE GORE, GRČKE I MAKEDONIJE: Vođa "Samoopredeljenja" traži ujedinjenje svih Albanaca!

Podeli vest

Osnivač ultradesnog pokreta "Samoopredeljenje" i kandidat za kosovskog premijera Aljbin Kurti, izjavio je da će "ujedinjene Kosova i Albanije" ostati jedan od njegovih glavnih ciljeva
printscreen

- Kosovo će dati građanima pravo da odlučuju referendumom o svim najvažnijim pitanjima, uključujući i ujedinjenje sa Albanijom - rekao je Kurti u intervjuu albanskom portalu Šćiptarja, preneo je RTS.

Ocenio je da su izbori 11. juna pokazali da su ljudi na Kosovu masovno glasali za promene, te da je pokret "Samoopredeljenje" udvostručio broj glasova, kao i broj poslanika, čime je prevazišao poziciju trećeg subjekta u skupštini, na kojoj je bio pre izbora.

HARADINAJ I TAČI SPREMAJU POGROM SRBA NA KiM! Ted Karpenter traži od Trampa da se odrekne šiptarskih zločinaca!

Starije partije su kažnjene, najviše Demokratska partija Kosova, sa prvog mesta pala je na treće.

Tvrdi da predizborna koalicija PAN (DPK, ABK i Inicijativa), iako sa najviše glasova, nema brojeve za formiranje vlade, tako da joj je jedina nada u "trgovini" sa članicama druge koalicije LAA (DSK, ANK, Alternativa i Pravda), i u podršci "Srpske liste, direktno kontrolisane" iz Beograda.

ZLOČINAC U NEVIĐENOJ PANICI! Ako hoće da bude premijer Ramuš Haradinaj mora sa Srbima u koaliciju!

Navodi da je njegov pokret uputio poziv za partnerstvo za formiranje vlade koaliciji LAA, predvođenoj Demokratskim savezom Kosova.

- Takođe, imamo kontakte sa poslanicima iz koalicije PAN - rekao je Kurti.

Najavio je drugačiju politiku sa Albanijom, dodajući da će pokret "Samoopredeljenje" biti lokomotiva političkog procesa koji će doneti mnogo volje da se integrišu neki segmenti društva kosovskih Albanaca.

ULAZAK CRNE GORE U NATO BIO JE ZATVARANJE OBRUČA OKO SRBIJE, A MAKEDONIJA ĆE TAJ OBRUČ JOŠ DA STEGNE: Iza svega krije se pritisak na Beograd da prizna Kosovo!

- Do sada su zajedničke politike bile ograničene na ceremonijalne sastanke, bilateralne sporazume, bez institucija zajedničkih mehanizama. Uveren sam da će u Albaniji najveća masa birača glasati iz idealizma, da se ojača napredak Albanaca na Balkanu, za ekonomski rast koji generiše zapošljavanje i za pravdu u društvu i institucijama - ocenio je osnivač ultradesnog pokreta Samoopredeljenje.

TRAMP OBNOVIO SANKCIJE SRBIMA JER SU PRETNJA PO SAD NA BALKANU: Prvi na listi je Predsednik Srpske Milorad Dodik!

Ujedinjenje Kosova sa Albanijom, Kurti će tražiti bez obzira na to da li će biti premijer ili ne.

- Želja i interes naših građana sa obe strane granice su takvi. Ovo ću lično tražiti, bez obzira na poziciju na kojoj ću biti. Šta ćemo uraditi u našoj vladi? Uradićemo to da se ljudima na Kosovu da pravo na referendum, koje danas ne postoji. Pravo na referendum je jedan od temelja suvereniteta. Zatim, kada dobijemo pravo na referendum, neka narod Kosova govori sam za sebe - naveo je Kurti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SARA

pre 6 godina

DA MILO DJOKAJ  CE MU DATI DEO CRNE GORE.\nBRACS SU A UJEDNO ISTA KRV.\n

Maverick

pre 6 godina

Tacno tako,vas treba ujediniti i onda poslati u kompletu u sahari,pa se onda sirite i mnozite do mile volje!

Mara

pre 6 godina

Ovaj je kao malo dete,on bi svoj deci pokrao i prisvoji igracke ali zaboravlja da drugi nisu deca i da drzave nisu igracke sa kojima bi se on driblao.Ovako nesto mogu da izjave samo teski idioti i retardi.Kad budu dobili po njusci onda ce se osvestiti i doci k sebi.Ako vam je Albanija mala a vi udite u dzunglu pa se tamo kotite do mile volje,u Srbiji necete vise moci.\n

Igor

pre 6 godina

Kurti može samo da dobije nešto sto se piše slično njegovom imenu. Barem jedan srpski a za ostale ne znam

Ljubo

pre 6 godina

Sta Crnogorci da urade u pojedinim mestima ,gradovima ,donji su ,sta Srbi da urade u tkzv.Presevskoj dolini ,donji su ,za Kosovo i Metohiju ,plakati samo ,sta Makedonci da rade u celoj Makedoniji ,nema ih ,po Bogu...nista mi ne vidimo niti ucimo ...

Izbori 2024

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija