• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2017

08:26

(VIDEO/FOTO) SVET I DANAS BIO KOD SRPSKOG PREDSEDNIKA: Vučić na radnom doručku sa Šrederom, pa primio Kahramana, Ivanova, Vujanovića, Hojta...

Politika

(VIDEO/FOTO) SVET I DANAS BIO KOD SRPSKOG PREDSEDNIKA: Vučić na radnom doručku sa Šrederom, pa primio Kahramana, Ivanova, Vujanovića, Hojta...

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastai se i danas u nizu bilateralnih susreta sa visokim gostima iz inostranstva koji su povodom inauguracije doputovali u Beograd

11.40 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić završio je niz bilateralnih susreta sastankom sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD Brajanom Hojtom Jiem.

Tanjug

11.08 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa crnogorskim kolegom Filipom Vujanovićem, u okviru bilateralnih sureta sa gostima iz inostranstva koji su prisustvovali inauguraciji.

Vučić je istakao je da je Srbija zainteresovana za zajedničke projekte sa Crnom Gorom, naročito na obnovi železničke pruge Beograd - Bar i izgradnji autoputa između ta dva grada. 

Kao prvi spoljnotrgovinski partner Crnoj Gori, Srbija smatra veoma značajnim skoro potpisivanje Memoranduma o razumevanju o ekonomskoj saradnji na trećim tržištima, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima.

Vujanović je nakon sastanka sa predsednikom Srbije Alekandrom Vučićem, preneo novinarima da je izuzetno zadovoljan tim razgovorom, u kojem je, kaže, konstatovano da Srbija i Crna Gora treba da preduzmu zajedničke aktivnosti, da koriste i Berlinski proces, kao i sve što nude fondovi EU.

To je, naznačio je, najbolji model da se u uslovima osetljivih političkih odnosa, fokusiranjem na ekonomiju olakša i rešavanje političkih pitanja.

 - Između Srbije i Crne Gore nema otvorenih političkih pitanja, otvoren je prostor za saradnju i izvesna je odlučnost obe države da se posvete korišćenju tog prostora za dobrobit građana obe države -  rekao je Vujanović.

Govoreći o ulasku Crne Gore u NATO, Vujanović je rekao da u okviru prijateljskih odnosa, prijateljski treba da doživljavamo i naše razlike i istakao da će Srbija, kad je reč o saradnju sa NATO voditi politiku koja je u najboljem interesu njenih građana.


Kako je istakao, Crna Gora je deo NATO integracija, što je bio strateški interes te države, a što Srbija razume kao unutrušnje pitanje Crne Gore u koje se ne meša.

Na isti nači, podvukao je, Crna Gora razume neutralnost Srbije i doživljava to kao stvar suvereniteta Srbije.

 - U razlikama, koje treba da razumemo i tretiramo kao potrebu poštovanja, ne nalazimo da se možze tražiti bilo kakva senka naših odnosa -  zaključio je Vujanović.

Crnogorski predsednik sinoć je prisustvovao svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandar Vučića u Palati Srbija. 

Tanjug

10.37 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa predsednikom Poslaničkog doma Maroka Habibom el Malkijem, koji je u Beogradu povodom inauguracije Vučica kao šefa države.

On je istakao da Srbiju i Maroko vezuje višedecenijsko prijateljstvo, naglasivši da je juče obeleženo 60. godina diplomatskih odnosa dve zemlje.

Vućić je izrazio nadu da će odnosi dve zemlje biti dodatno unapređeni, naročito u oblasti ekonomije i predložio da se u što kraćem roku izaberu koopredsedavajući mešovitog komiteta radi intenziviranja saradnje, naročito u oblasti vojnog obrazovanja, turizma, sporta, kulture i poljoprivrede.

Habib el Maliki preneo je čestitke marokanskog kralja na novoj funkciji i poželeo predsedniku Vučiću nastavak uspešnog puta Srbije, navodi se u saopštenju Službe za saradnju s medijima.


El Maliki je istakao da politička volja za saradnju dve zemlje postoji i izneo predlog za uvođenje direktne linije između Beograda i Kazablanke.

Tanjug

10.12 -  Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se danas u vili Mir sa generalnim sekretarom Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti - ODKB Jurijem Hačutarovim.

Vučić je istakao i da Srbija, koja ostaje vojno neutralna zemlja, želi da unapredi saradnju sa ODKB, kao i bilateralne odnose sa članicama te organizacije, zahvalivši što je ODKB na tako visokom nivou bio zastupljen na jučerašnjoj svečanosti, saopštila je Služba za medije predsednika.

Generalni sekretar Hačutarov je izrazio poštovanje prema odluci Srbije da ostane vojno neutralna, jer ta odluka odražava nezavisnu, suverenu i snažnu Srbiju. 


U isto vreme je pozdravio spremnost za proširenje saradnje u odgovarajućim okvirima, navodi se saopštenju.
 

Tanjug

9.43 -  Niz bilateralnih susreta sa gostima iz inostranstva predsednik Aleksandar Vučić nastavio je susretom sa makedonskim kolegom Ðorđem Ivanovim.

Vučić je u razgovoru sa predsednikom Makedonije istakao i da je neophodno jačati i trgovinsku razmenu dve zemlje, kao i ekonomske veze, saradnju u oblasti kulture i sporta, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Teme razgovora Vučića i Ivanova, pored odnosa dve zemlje, bila je i situacija u regionu, kao i evropskem integracije.

Predsednik Ivanov naglasio je da je za Makedoniju Srbija važan trgovinski partner i da bi bilo značajno razmatrati saradnju na energetskom pozvezivanju, ali i unapređenju drumskog i železničkog saobraćaja, koristeći pri tom mogućnosti koje pruža format Kina CIEZ (Kina i zemlje centralne i istočne Evrope).


Sastanku je prisustvovao i ministar spoljnih poslova Makedonije Nikola Dimitrov, koji je predsedniku Vučiću preneo čestitke premijera Zajeva i makedonske vlade, navodi se u saopštenju.

Tanjug

9.15- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas i sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Ismailom Kahramanom.

Vučić je naglasio da su Srbija i Turska značajno unapredile ekonomske, a u političkim odnosima sve je više razumevanja. On je istakao i važnost saradnje dva parlamenta.

Predsednik skupštine Kahraman čestitao je predsedniku Vučiću na dobijenim izborim i pozvao ga da prisustvuje svetskom forumu o nafti koji se u julu mesecu održava u Istanbulu. On je takođe istakao da Turska strana priprema posetu predsednika Erdogana Srbiji.

 - Srbija je za kako za Tursku, tako i za čitav region, veoma važna zemlja. Želimo da razvijamo naše ekonomske odnose i da što veći broj turskih biznismena investira u vašoj zemlji - naglasio je Kahraman i dodao da je veliko interesovanje turske poslovne zajednice za investiranje u Srbiji, pogotovu u oblasti infrastrukture. On je predsedniku Vučiću zahvalio na ličnoj podršci turskim investitorima.

Tanjug

8.30 - Vučić i Šreder razgovarali na radnom doručku. 

Na pitanje o vezama Srbije sa Rusijom bivši nemački kancelar je podvukao da ne vidi zašto bi Srbija menjala svoj proevropski kurs. 

 - Predsednik Srbije je odlučan da napreduje u približavanju EU, sve do članstva. Kao što je sinoć u svom govoru rekao želi sve tešnje odnose sa EU, a na drugoj strani ne vidim šta može smetati da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom. I treba da ih ima, to je potpuno razumljivo - poručio je Šreder. 

On je ocenio da je Srbija, sa predsednikom Vučićem, na odličnom putu i da ima dobre odnose sa Nemačkom, što je, takođe, značajno. 

Ukazao je da su odnosi Nemačke prema Srbiji nadstranački, odnosno da su za njih zainteresovane sve partije, dodajući da je dokaz toga što je on imenovan izaslanikom nemačke vlade, koju čine demoshrišćanska CDU/CSU i Socijaldemokratska partija (SDP), čiji je on nekada bio lider, na inauguraciji. 
 

Tanjug

Kao i juče, predsednik Srbije sa gostima razgovara u vili Mir.

Predsednik Srbije niz bilaterala je započeo juče, a tokom dana se sastao sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Đi Bingsjuenom, slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom.

 

 

Susreo se i sa premijerom Gabona, šefom gruzijske diplomatije, ministrom u Vladi Belorusije, parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD i savetnikom predsednika Palestine za međunarodna pitanja.

Predsednik je razgovarao i sa zamenicom generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler i ministarkom odbrane Italije Robertom Pinoti, zatim sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, i članovima Predsedništva BiH i evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Draga

pre 6 godina

Cestitam gospodinu Vucicu i zelim sve najbolje u buducem radu. Nastavite scoj put !!!!!!!!!

Bojan

pre 6 godina

Svaka mu čast čovek radi non stop i veliki broj stranih državnika pokazuje koliko ga svet ceni.

Aleksej2005

pre 6 godina

Ceo Svet postuje Vucica,zasto I mi da mu nedamo sansu za politiku Mira I Prijateljstva koju vodi.Vucic Postuje I one koji su glasali za njega I one koji nisu.Nije okrenut ni prema RUSIJI ni prema AMERICI vec PREMA SRBIJI I SVIM NJENIM GRADJANIMA BEZ OBZIRA NA NACIONALNOST I VEROISPOVEST. Treba Vucicu dati sansu I podrzati ga bice to sve dobro verujte.

Danilo

pre 6 godina

Nemačka je stub EU i ono što je najvažnije, ima poštovanje prema Srbiji. Svaka čast.

Milan

pre 6 godina

Odgovornom politikom, Srbija mnogima treba da bude primer, kako se ide u bolje sutra.

Laza

pre 6 godina

Ovi susreti su jako bitni i drago mi je što se veliki broj stranih državnika odazvao pozivu i pokazao poštovanje prema Srbiji i Vučiću.

Una

pre 6 godina

Vučić ne staje, radi kao da juče nije bila inauguracija. Bravo.

Vlajko

pre 6 godina

Vučić je i danas aktivan i radan , takav nam predsednik Srbije i treba.

Kosta

pre 6 godina

Susreti veoma bitni za nas i nasu državu , Vučić sve što radi radi za dobrobit Srbije.

zaf

pre 6 godina

Srbija je konacno uz gospodina Vucica centar svih desavanja i centar sveta. Ovakvim tempom za veoma kratko vreme, postacemo clan Evropske unije.

perica10

pre 6 godina

Srbija nastavlja da cini sve zarad boljeg sutra gradjana.

milos

pre 6 godina

Nekoliko dana trajace razgovori sto je i normalno..mora da se radi!

Boris

pre 6 godina

Vučić nastavlja razvoj dobrih odnosa i saradnje sa svima ne menjajući kurs Srbije a u nameri da se postojeća saradnja unapredi.

Filip

pre 6 godina

Srbija anstavlja hrabro napred da ide, zeli razgovor i saradnju sa svima.

Afrodita

pre 6 godina

Dobra bilateralna saradnja je srz prosperiteta i razvoja.

Laza

pre 6 godina

Nastavljaju se bilateralni razgovori i raduje me što su to zvaničnici sa svih strana sveta to samo govori da je ugled Srbije u svetu na visokom nivou.

mirko

pre 6 godina

Ovi bilateralni susreti su vrlo bitni za našu zemlju i treba ih iskoristiti na najbolji način!n

Bojan

pre 6 godina

Lepo je videti veliki broj stranih državnika u razgovoru sa našim predsednikom i svakako da je to jako dobra vest za Srbiju i njene građane.

Afrodita

pre 6 godina

Dobra bilateralna saradnja je srz prosperiteta i razvoja.

Dejan

pre 6 godina

Sav svetski krem politike je u Beogradu.To je dobar znak i znak da Srbija ponovo postaje diplomatski jaka!\n

Ena

pre 6 godina

Ništa veliko nikada nije postignuto bez entuzijazma. Svaka čast!!!

Jovan

pre 6 godina

Da bismo postigli velike stvari, moramo ne samo da delujemo, već i sanjamo, ne samo da planiramo, već i verujemo. Idemo napred, nema više nazad.

Katica

pre 6 godina

Sreder je bio Nemacki kancelar i veliki je prijatelj Srbije , sa njim treba odrzavati dobre odnose.

bobana

pre 6 godina

Srbija je lider na Balkanu, svidelo se to nekom ili ne.

Milka

pre 6 godina

Vučić svojom politikom učvršćuje položaj Srbije , a Sreder je veliki prijatelj Srbije i Vucicev prijatelj .

Niki

pre 6 godina

Srbija je spojila istok i zapad tokom Vučićeve inauguracije.

Todor

pre 6 godina

Srbija je juče i danas centar sveta. To niko ne može da ospori.

miki

pre 6 godina

Lepa slika se šalje u svet o Srbiji i njenim divnim građanima .

Slavica

pre 6 godina

Bilateralni sastanci pružaju mogućnost da se unaprede odnosi između država i poboljša ekonomski rast i privredni razvoj.

Monja

pre 6 godina

Mnogobrojni predstavnici država koji su došli na inauguraciju predsednika Vučića ukazuju nameru da prodube saradnju sa Srbijom.

Andrija

pre 6 godina

Srbija je i ovim gestom pokazala koliko poštuje svoje goste i koliko je za razgovore i dogovore o svim pitanjima.

Sloba

pre 6 godina

Predsednik Srbije je uvek za razgovore i za regionalnu i ekonosku stabilnost.

Jovan

pre 6 godina

Samo napred,danas se završava sve ono što može da nam donese boljitak!n

Goran

pre 6 godina

Ovo je ono što smo dugo čekali!Danas samo napred i puno sreće u bilateralnim razgovorima!n

komentar

pre 6 godina

Srbija je postala jako cenjena u svetu. To je jako bitno.

Hemera

pre 6 godina

Predsednik Ivanov naglasio je da je za Makedoniju Srbija važan trgovinski partner i da bi bilo značajno razmatrati saradnju na energetskom pozvezivanju, ali i unapređenju drumskog i železničkog saobraćaja, koristeći pri tom mogućnosti koje pruža format Kina CIEZ. Pa ako je važan partner Zaev će raditi sve protiv Srbije i njenih interesa.

Hedona

pre 6 godina

Srbija sa svima može da sarađuje a to je vrlo važno za građane Srbije. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Goran

pre 6 godina

Vučić je naprosto neumoran , i kamo sreće da imamo bar još dvadeset političara i diplomata kao što je on, doduše od Ane očekujem puno.

Neda

pre 6 godina

Covek koji ulaze sve svoje napore i vreme u Srbiju.

DejanDean

pre 6 godina

Vazni sastanci na kojima ce pretpostavljam biti reci o poboljsanju saradnje.

Petar

pre 6 godina

Vucic je iskoristio cinjenicu da je veliki broj stranih zvanicnika u Srbiji i zakazao veliki broj sastanaka

Hedona

pre 6 godina

Između Srbije i Crne Gore nema otvorenih političkih pitanja, otvoren je prostor za saradnju i izvesna je odlučnost obe države da se posvete korišćenju tog prostora za dobrobit građana obe države. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka. Srbiji su potrebni ljudi koji će nas ojačati.

dragojlo

pre 6 godina

Odlican nacin da se unapredi saradnja iako su zvanicnici pozvani samo na inauguraciju.

sinisa

pre 6 godina

Inauguracija je dovela veliki broj zvaničnika. Bilateralni odnosi su od velikog značaja za razvoj Srbije!

Darko

pre 6 godina

Kažu i kod Rodića radno, Šutanovac,Đilas, Jeremić, Janković i drugi poznati beogradski papci.

Sloba

pre 6 godina

Jako bitni sastanci u cilju daljeg unapredjenja odnosa i saradnje kako sa zemljama u okruzenju pa i sa zemljama Eu i sveta.

Ivana

pre 6 godina

Svaka čast Vučiću što ne prestaje sa radom čak ni dan posle inauguracije. Baš nam takav predsednik treba.

Boban

pre 6 godina

Drago mi je sto imamo dobre odnose sa brojnim zemljama oni su pokazali postovanje prema Srbiji i ocekujemo jos bolju saradnju u narednom periodu.

Veljko

pre 6 godina

Svaki minut isplaniran, svaka čast na organizaciji.

milica

pre 6 godina

Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem gradi novu istoriju za našu zemlju

maja

pre 6 godina

Samo napred,Srbija je danas u fokusu!\nSve čestitke Vučiću!\n

lana

pre 6 godina

Iskoristiti u najboljem smislu okupljanje ovako velikih državnika u Srbiji.n

Hedona

pre 6 godina

Srbija i SAD treba da sarađuju, da nastave da rade. Srbija je sve stavila na akcenat o saradnji.

Ceda

pre 6 godina

Za Vučića nema slobodnog dana on je stalno u pokretu.

Sreten

pre 6 godina

Svaki razgovor je veoma bitan za sve nas i sa ekonomske i sa bilateralne strane.

Nemanja

pre 6 godina

Ни један политичар није дошао у Београд само због инагурације. Сви желе сараднју са Србијом а то су у разговорима и потврдили.

Mihajilo

pre 6 godina

Mnogi iz regiona, ali i sveta još uvek su u Beogradu i razgovaraju sa predsednikom. On koristi njihovo prisustvo za uspostavljanje novih odnosa.

tanja

pre 6 godina

Ocigledno je da Vucic ne gubi vreme kad je u pitanju borba za napredak nase zemlje.

vukota

pre 6 godina

Ovoliki roj zvanica svedoči da raste ugled Srbije na međuanrodnoj pozornici.

vikil l

pre 6 godina

Vucic je nasu zemlju uzdigao, hvala svim posetama i nadamo se u bolje sutra.

vukota

pre 6 godina

Teško da bilo ko može da ospori spisak uglednih zvanica koje su prisustvovale ovoj inauguraciji.

Lenka

pre 6 godina

I vikend u znaku radne atmosfere i pravih susreta.

ivanjan

pre 6 godina

Cestitke nasem predsedniku sto je radan i vredan i nastavlja da saradjuje sa svima.

Lena

pre 6 godina

Srbiji je potrebno što više razgovora sa predstavnicima zemalja širom sveta, a ovo je sjajna prilika za to.

Dejan Tomovic

pre 6 godina

Vucic nastavlja da radi za dobrobit svih nas. Vazno je razgovarati sa svima.

kiki

pre 6 godina

Drugi bi na lovorikama spavali mesec dana,a on radi li radi .

Tats

pre 6 godina

Srbija ide dobrim putem modernizacije I stabilnosti za dalji rad.

daki

pre 6 godina

Vucic je pokazao da je vredan i pravi borac zato ga strani lideri i postuju.

gavranic

pre 6 godina

Jedino ovakvom politikom kao sto je Vuciceva gde se potenciraju mir i stabilnost mozemo imati bolju budunost .

Slave

pre 6 godina

Srbija je juce bila centar Sveta,osecao sam se jako ponosno.

bb

pre 6 godina

Predsednik nastavlja punom parom da radi u interesu Srbije.

Bojana

pre 6 godina

Bravo,ovo je lep primer za predstavljanje Srbije.

Vrscanka

pre 6 godina

Puno drzavnika razgovara sa Predsednikom sa ciljem unapredjenja saradnje medju zemljama.

Vujadin

pre 6 godina

Svaka čast Predsedniku Vučiću na njegovom fenomenalnom diplomatskom radu koji donosi izvaredne rezultate.

Nikola

pre 6 godina

Predsednik Vučić stvarno zaslužuje sve pohvale jer njegov diplomatski angažman i rad donose neverovatne rezultate.

maki

pre 6 godina

Več drugi dan, predsednik SRbije, vodi razgovore sa visokim zvaničnicima, diplomatama, koji su mu bili gosti na inauguraciji. Najvažnije je očuvanje mira i stabilnosti, unapređenje regionalnih odnosa i uspešnija saradnja, posebno na polju ekonomije. To pokazuje koliko je bilo važno da se svi oni nađu u Srbiji i svojim prisustvom uveličaju ovaj poseban dan, kako za predsednika, tako i za Srbiju.

Rea

pre 6 godina

Treba da imamo sa njima dobre odnose ,jer nam je mir i stabilnost primarni interes.

Ceca

pre 6 godina

Ako zelimo da sacuvamo mir i stabilnost,moramo i sa njima da gradimo odlicne odnose,da se medjusobno uvazavamo i tolerisemo.

boki

pre 6 godina

Srbija će znalački iskoristiti prisutnodt ovoliko važnih svetskih zvanica i napraviti mnogo dobrih priča važnih za narod Srbije.

Branko

pre 6 godina

Vucic je svojim drzavnickim potezima doveo svet u Srbiju.Cestitam

hh

pre 6 godina

Veliki broj zvanica, pokazuje koliko je cenjen naš predsednik u svetu.

Goran

pre 6 godina

Vucic je svojim drzavnickim potezima doveo svet u Srbiju.Cestitam

zaf

pre 6 godina

Predsednik nam je svetski covek. Hvala Bogu sto nam ga je poslao, da ucini nesto od ove zemlje koji su prethodnici pokrali i razneli.

Sofija

pre 6 godina

Sreder je iskusan politicar i diplomata i njegovo misljenje je veoma vazno.

neca

pre 6 godina

Svetski drzavnici su jos jednom pokazali koliko postuju naseg predsednika.

fic

pre 6 godina

Lepo je videti da svetski lideri cene i postuju naseg predsednika.

mala

pre 6 godina

Srbija je sebi izabrala najbolje od najboljeg.. vucicu bravo..

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija