• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.06.2017

23:49

KURTI SPUSTIO TON: Ako postanem premijer, prioritet će biti dijalog sa Srbima!

Politika

KURTI SPUSTIO TON: Ako postanem premijer, prioritet će biti dijalog sa Srbima!

Podeli vest

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je da će ako postane premijer Kosova prioritet njegove vlade biti dijalog sa Srbima sa Kosova, preneo je beogradski Blic od ponedeljka, 26. juna

On je u intervuju rekao i da dosadašnji dijalog koji je vodjen sa Srbijom u Briselu nije postavio nikakve uslove Srbiji, "a razgovara se o unutrašnjim pitanjima Kosova".

- Zato ishod nije mogao biti pravedan- rekao je Kurti dodavši da taj dijalog sam ostvara utisak normalizacije odnosa, "ali u suštini samo produbljuje etničke podele"

On je napomenuo i da "mi u principu nismo protiv dijaloga nego smo protiv dijaloga koji Kosovo pretvara u temu, a Srbiju u onoga ko odredjeje agendu te teme".

- Kao vlada Kosova, s Briselom ćemo pokrenuti dijalog o dijalogu  sa drugim zemljama zapadnog Balkana, uključujući tu i Srbiju - dakle jedan 'dijalog o dijalogu' sa EU- rekao je Kurti. 

ZLOČINAC U NEVIĐENOJ PANICI! Ako hoće da bude premijer Ramuš Haradinaj mora sa Srbima u koaliciju!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
posmatrac sa severa

pre 6 godina

Ko jos veruje ovim cobanima koji nikad nista dobrog nisu ucinili. Kakav dijalog on da pokrece sa zemljama kad je okupator na Srpskoj zemlji. Najpre neka se vrate odakle su dosli preko Prokletija pa neka iz svoje drzave vode dijalog. Sramota sta umisljaju i oni i njihovi tutori.

Mara

pre 6 godina

Polako stvari dolaze na svoje mesto i istina i pravda izlazi na povrsinu.Nadam se da ce oni bilmezi iz Brisela i EU uvideti koliko su retardirani i bar pokusati da sagledaju svoje sramno nevidjene gluposti i bahanalije koje su cinili prema Srbiji.Njihovo izdrkavanje nad nama je preslo sve granice ljudskog razuma,vrame je da plate cenu tog zlocina i genocida u 21-om veku,sram vas bilo.\n

DEDA RAKA

pre 6 godina

Uvideo Kurta - na silu ne može, rešili su Srbi jednom da se slože! Propali im planovi Srbe da potkupe, sad i oni reč imaju iz skupštinske klupe ! Vladale su Osmanlije više od pet veka - uvideli Armauti da ih isto čeka ! Srbi se ne boje - doćiće na svoje ! Nek razmisle Šiptari šta će posle biti- male su i Prokletije da se mogu kriti !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija