• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novi Standard

26.06.2017

13:12

ŠANSE SRBIJE DA SE IZVUČE BEZ ŽRTAVA RAVNE SU NULI: Prekomponovanje Balkana nosi ozbiljne rizike po Beograd!

Politika

ŠANSE SRBIJE DA SE IZVUČE BEZ ŽRTAVA RAVNE SU NULI: Prekomponovanje Balkana nosi ozbiljne rizike po Beograd!

Podeli vest

Naša svest o Srbiji kao važnoj zemlji na regionalnom nivou menja i našu međunardonu vizuru. Prema toj vizuri, nasuprot onog što zastupaju nosioci ideje o slaboj i nevažnoj Srbiji - da je ona okružena NATO zemljama - možda bi se moglo reći i da je NATO ozbiljni podriven u Jugoistočnoj Evropi, budući da Srbija nije ušla u taj vojni savez, piše jedan od najboljih prunavalaca prilikla u regionu Željko Cvijanović

Njegov tekst prenosimo u celini!

1.Srpska opozicija liči na onu vrstu domaćica koje ne čiste kuću po planu o kućnoj higijeni, već na nervnoj bazi. Njihove kuće, i kad su čiste, nisu to po potrebi čistoće i pristojnog života, već da gospođa ne bi pošandrcala.

ROGOZIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daćemo Srbiji sve što joj treba, a AKO NAS NAPADNE NATO - UNIŠTIĆEMO IH!

Opozicija radi isto što i nervozne domaćice: kad Vučića napada - a napada ga često - ne čini to po nekom planu njegovog rušenja, već na nervnoj bazi. I to se vidi po tome što redovno Vučića ne tuku tamo gde je slab - što bi im nalagali nekakvo znanje o politici i plan - već tamo gde su im naložili živci.

Iliti tamo gde ih je najviše iznervirao, a iznervirao ih je, po pravilu, tamo gde je jak.

Elem, imaš sto tema da napadneš Vučića, ali ga ne napadaš na temi inauguracionog prijema jer je napravio jak regionalni i solidan međunarodni skup. Tako da je na toj temi jak kao zemlja, a oni koji ga napadaju tu samo pokazuju koliko su se iznervirali.

(VIDEO) AMERI RUŠE VUČIĆA I BALKANSKU UNIJU! Vašington u panici zbog Srbije, po svaku cenu želi da zaustavi srpskog predsednika!

Otud je Vučićev prijem definitivan završetak procesa u kome je on, da bi mogao da vlada Srbijom, izgradio mnogo ozbiljnije međunarodne veze nego što su ih ovdašnji liberalni demokrate imali čak i kad su vladali zahvaljujući tome što su sve međunarodne veze bile na njihovoj strani, dok su Vučić i ekipa unajboljem mogli da se vide sa nekim iz druge ruske političke lige.

2.Šta je zaista pokazao Vučićev inauguraconi prijem osim da su zvanice na njemu pojele osam tona mesa, što je iz nekog razloga silno impresioniralo ovdašnje opozicione glave na društvenim mrežama? ("Čiko, a jel' sav ovaj 'lebac tvoj?") Dve stvari: prvo, da je Srbija zemlja važna nesrazmerno svojoj veličini i snazi. 
To nije bez važnosti, utoliko više što je prva lekcija na koju nas već 20 godina navlače svi strani politički misionari koji se ovde dese da je Srbija mala, slaba i nevažna zemlja, kojoj je činjenica da se za nju interesuju baš ti politički misionari čista sreća kakva se ne ponavlja i ne bi je trebalo propustiti.

printscreen

Drugo, masovnost međunarodnog odziva na Vučićev prijem, i to i sa Zapada i sa Istoka, pokazala je, osim toga da Srbija nije nevažna zemlja, da je na njenom čelu čovek koji nije razvejao nade ni Zapadu ni Istoku, koji se trude oko Srbije. Elem, između Beča i Istanbula postoji zemlja koja, ako ne prihvati nešto što su prihvatile sve ostale zemlje iz regiona, nikako se ne može reći da je stvar prihvaćena na regionalnom nivou. Nijedna, pa ni NATO.

(VIDEO) FRANCUSKI POSLANIK NAPAO EU ZBOG SRBA: Evropa odmah da okonča politiku kolektivne kazne za srpski narod, REPUBLIKA SRPSKA IMA PRAVO NA REFERENDUM!

3. Naravno da naša svest o Srbiji kao važnoj zemlji na regionalnom nivou menja i našu međunardonu vizuru. Prema toj vizuri, nasuprot onog što zastupaju nosioci ideje o slaboj i nevažnoj Srbiji - da je ona okružena NATO zemljama - možda bi se moglo reći i da je NATO ozbiljni podriven u Jugoistočnoj Evropi, budući da Srbija nije ušla u taj vojni savez.

Na svojoj inauguraciji Vučić je od najvećeg srpskog nedostatka - geopolitičke polivalentnosti srpskog naroda, podeljenog Drinom, Dunavom i Savom - napravio srpski resurs. Makar samo na jedan dan, makar po tome što će mu ono čime je danas namamio u Beograd toliko stranih sadašnjih i bivših zvaničnika već sutra možda doći glave. 

U BUNDESTAGU ZARATILI ZBOG HARADINAJA: Poslanici za Ramuša tvrde da je NEONACISTA!

Zato, sprdati se s tim, posebno u okolnostima izrazito povišene temperature na liniji Vašington - Berlin - Moskva, gde se sad tuče svak protiv svakog, ne pokazuje samo slab nervni sistem opadača već i njegovo slabo znanje o stvarima političkim.

4.Zato o Vučiću možemo da mislimo šta hoćemo, ali teško je poreći da je spiskom važnih zvanica na svom prijemu prilično dobro započeo predsednički mandat. Istovremeno, na takvom skupu poslao je veoma važnu mirovnu poruku, naravno, ne u svet jer bi to bilo pretenciozno, nego u region, odakle Srbiji neposredno preti najveća opasnost. 

PUTIN OD SRBIJE PRAVI ENERGETSKOG MONSTRUMA, AMERI NAM OVO NEĆE OPROSTITI! Beograd, Beč i Budimpešta obnavljaju Južni tok!

Istina, ne mogu se takvim spiskom zvanica i takvim porukama zaustavljati i sprečavati ratovi, ali, sve skupa, to jesu poruke koje ometaju potencijalnog agresora, taman onoliko koliko bi mu olakšavale nervozne reakcije iz Beograda. Posebno ako, uz njih, malo i naoružaš vojsku iz ruskih magacina.

E sad, biti na liniji vatre, gde su Srbiju videli Džon Keri i Džo Bajden, može da bude veoma varljiv resurs. Da bi stvari bile takve, potrebna su dva momenta. Jedan je veoma delikatan balans Srbije; drugi je nada velikih aktera da postoje izgledi da Srbija sasvim sklizne u njihovo gravitaciono polje.

Naravno, srpska međupozicija može biti resurs, i to veoma stabilan, ukoliko se o njoj kao takvoj dogovore veliki igrači.

Reuters

5.Zbog toga svojim hroničnim blaženim neznanjem najviše mogu da razvesele oni koji međupoziciju Srbije vide kao privremeno političko stanje, dajući sebi za pravo da „posavetuju" Vučića kako ne može previše dugo da sedi na dve stolice i da bi morao da se opredeli - ili za Zapad, kako bi hteli ovdašenji liberali, ili za Istok, kako se čini antiglobalistima i suverenistima. 

OSNOVCIMA U CRNOJ GORI POKLANJAJU ZBORNIK PUN LAŽI O SRBIMA: Đetići, stidite li se više ičeg, ZAR VAM NI NJEGOŠ NIJE SVETINJA!

Problem je što takvi predlozi najčešće očituju ideološki profil predlagača i nikad nisu proizvod sveobuhvatne analize koja bi uzela u obzir posledice silaska sa „dve stolice".

Iako Srbija nije podeljeno društvo, bar ne u meri u kojoj se na tome sa Zapada radilo poslednjih 25-30 godina, ona bi to postala silaskom sa „dve stolice". Srpsko opredeljivanje za politički Zapad podelilo bi društvo uglavnom na liniji narod - elite. Istovremeno, striktno opredeljivanje za Istok odmah bi nas odvelo u građanski rat. 

Problem je što taj ishod neki od starih američkih i britanskih planera smatra poželjnim. Kako god, opredeljivanje bi u Srbiji otvorilo veoma teške procese, među kojima građanski rat ne bi trebalo smatrati najmanje verovatnom. Formula opstanka Srbije jeste dakle u tome da svoje „privremeno" stanje sedenja na dve stilice pretvori u stalno, koncentrišući se konačno na izgradnju srpske države.

ULAZAK CRNE GORE U NATO BIO JE ZATVARANJE OBRUČA OKO SRBIJE, A MAKEDONIJA ĆE TAJ OBRUČ JOŠ DA STEGNE: Iza svega krije se pritisak na Beograd da prizna Kosovo!

6. Pogoršanje odnosa između Vašingtona i Berlina ne prati popravljanje odnosa nijednog od ta dva centra sa Moskvom. Naprotiv, odnosi se pogoršavaju, na jednoj strani, pristankom Berlina na obnovu sankcija protiv Rusije, a, na drugoj, novim američkim napadima na vladine sirijske snage. Takvo stanje u trouglu, prema geopolitičkim zakonima, privremeno je. Njega će zameniti rat svih protiv svih ili prelazak jednog člana trougla u savez sa drugim protiv trećeg.

Tanjug

Savez Vašington - Berlin stari je hladnoratovski savez, koji na naše oči puca. Umesto njega, moguć je savez Berlin - Moskva, onoliko koliko ozbiljni nemački geopolitičari budućnost dugog trajanja za svoju zemlju vide u Evroaziji. Iako manje, moguć je savez Vašingtona i Moskve protiv Berlina, kao u Drugom svetskom ratu, koji bi doveo do nove podele Evrope.

Šanse Srbije da se izvuče bez žrtava iz ovog geopolitičkog prekomponovanja, ravnog onom koje se desilo posle Drugog svetskog rata, povećavaju se u svakom savezu u kome učestvuje Rusija. Sve dok ne postoji dogovor velikih sila o geopolitičkoj ambivalenciji Srbije, ona za tu poziciju mora da se bori i izbori sama.

BRAMERC TRAŽI DA SAMI SEBE OPTUŽIMO ZA GENOCID: Novi neviđen bezobrazluk iz Haškog tribunala!

Vučićev inauguracioni prijem neće rešiti taj problem, ali će pokazati da je razumeo šta je osnovno pitanje srpske države i naroda. Opozicija opet nervoznim napadima na Vučićev prijem ne pokazuje samo da nije ništa razumela već i da je ne zanima mnogo. Problem je, naravno, što u tačci konfliktnog dodira između Vučića i opozcije nema nijednog pitanja od važnosti za Srbiju.

7. Srbiju čekaju teški dani. Ti dani biće ispunjeni pokušajima Prištine da pokori Srbiju na Kosovu i Metohiji. Srbija se, međutim, neće odbraniti oružjem na Kosovu, ali će Kosovo odbraniti ako od svog sedenja na „dve stolice" napravi politiku, dakle stalno stanje, kome je neophodna podrška velikih sila. Samo to je važno, sve drugo tom linijom dolazi kao rezultat.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
jasmina68

pre 6 godina

Mi smo nazalost trava izmedju dve sile, a kada se dve sile sukobljavaju trava bar malo mora da nastrada.

grckizet

pre 6 godina

Nije tako sestro. Nekoliko zemlje su medjutim "velike snage" ne samo Srbija. Ali samo Slavenske zemlje imaju zrtva.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Једна је сила Божија... - Русија: друга САД-е...Сотонино семе... Ко ће победити...Прочитајте: Јованово Откривење...!! Божија се.... - Не пориче...!! .....Него нариче...!! Сато само храбро уз Господна нашег против Сотоне... То је наш пут...Зато се и не бојимо НИКОГА. понајмање САД-е, смећа...!! Сви данас који стадоше служити уз Сотону...ГОРЕЋЕ ОГЊЕМ... Тако је записано...Читајте... Само ће Вам се...ОТКРИТИ, што више будете читали писмо

vev

pre 6 godina

E moj -Lalo iz Banata- Da smo se Bogu milom molili, umesto sto su nam nasli ovu igracku da se svadja svak sa svaki, daleko bismo dogurali. A nece naro da se Bogu moli, Sotona na zemlji caruje, al ne zadugo, a kada dodje cas da stanemo pred Gospoda, moracemo da imamo odgovore na sve sto uradismo, sto mu ne bi milo! Lalo-samo se Boga treba bojati, jer mi smo samo prolaznici na zemlji, a posle kako je ko zasluzio.

Vladimir

pre 6 godina

Cinjenica je da je Srbija sama sebe stvorila, a ne velike sile, trn u oku svetkim silama, zato se i trude da nas marginalizuju, uspeli smo toliko puta, nije bilo lako ali smo uspeli.

Smiri dozivljaj

pre 6 godina

Da vas sile nisu cuvale, da su dosli svi po svoje... pod jednom kruskom bi se svi suncali

Dejan

pre 6 godina

Nikada nije bilo lako na svetskoj politickoj sceni, uvek je nekome trenutno dobro a nekome lose.

Sinisa

pre 6 godina

Srbija ce ostati vojno neutralna, a okruzena zemlja NATO-a moze joj samo doneti bezbriznost.

Mira

pre 6 godina

Nasa zemlja zna sama da se brine o sebi. Samo neka nas drugi puste na miru i postuju nase misljenje oko vojne neutralnosti.

Janko

pre 6 godina

NATO je zlo kojim upravlja Amerika po svojim zahtevima, a sve pod izgovorom uvodjenja demokratije i ljudskih prava.

perica10

pre 6 godina

Srbija ce nastaviti sa svojom politikom neutralnosti.

Filip

pre 6 godina

Srbija sigurno nece ulaziti u besmislene sukobe vise nikada.

Vesna

pre 6 godina

Dakle, zaključak je da smo veoma bitni na ovim prostorima i da je opozicija krajnje živčana i leti (kao) muva bez glave.

Nidža

pre 6 godina

Poštena Amerika, od zlog oca i još gore matere!

baba mara

pre 6 godina

Dobrim diplomatskim odnosima Srbija može biti garant mira i stabilnosti

Korint

pre 6 godina

Ako nas bilo ko napadne, odgovorićemo na napad sigurno. Nije Srbija za potcenjivanje.

Jasmin

pre 6 godina

Pa videli smo kako je to izgledalo 1999.Tad je Sloba cvileo i dao Kosovo...Zato bolje cuti, kad nemas ni 14 godina i nemas pojma sta govoris.

stevo

pre 6 godina

Sloba nije cvileo već se suprostavio NATO sili od 19 zemalja sa preko 519 miliona stanovnika ,a Kosmet i danas traže od Srbije!!!

Ivan

pre 6 godina

Da je prethodna vlast brinuo bi se za sebe i svoju porodicu...ne sumnjam da ce Vucic naci resenje za tu situaciju

Luka

pre 6 godina

Balkan je oduvek bio nestabilno tlo, ali sudeci po onome sto pricaju susedi i po tome koliko cene Vucica mislim da ima dosta materijala da izgradimo dobrosusedske odnose

BIBI

pre 6 godina

Srbija čuva odnose sa Rusijom i SAD-om zato i ako se članstvo oduži država ima potpor i podršku kroz vojno tehničku i ekonomsku saradnju !

Ana MArija

pre 6 godina

Na prijemu su se pojavili zvaničnici koji su vrlo bitni na svetkoj političkoj sceni što će doprineti da ekonomske saradnje budu unapređene i da se poveća izvoz robe!

marija86

pre 6 godina

Nasa vojna neutralnost sve boli. Sta cemo im.

rufio

pre 6 godina

Valjda smo nesto naucili za sve ove godine,iskustvo nam sad ne nedostaje,a promenila se i politicka klima.

bi yu

pre 6 godina

Nevazni nismo,to je sigurno,na nama je da valorizujemo tu cinjenicu koju svi isticu.

Mara

pre 6 godina

Sve u svemu,mocni bilmezi su napravili pravi brlog i od Amerike i od Evrope,da su hteli gore, ne bi uspeli, pa cak i da su bili entiteti sa cetiri noge,sto znaci da su svi oni gori od svake divlje i krvolocne zivotinje.Sram ih bilo,na sta su sebe sveli,jad i beda ljudskog roda,neka su prokleti u sve veke vekova.\n

vladica

pre 6 godina

Bitno je samo da zadrzimo nasu nezavisnost..

vukota

pre 6 godina

Srbija nastavlja sa vođenjem mudre i izbaalnsirane spoljne politike.

IvanaK

pre 6 godina

Nadam se da prognoze nisu tacne i nisu realne

jovana

pre 6 godina

Srbija zadrazva svoje pravo da ostane vojno neutralna.

pera ciganin

pre 6 godina

Srbija ce idalje da bude vojno neutralna bez obzira na okruzenje susednih zemalja koje su stupile u NATO.

pera ciganin

pre 6 godina

Mi smo neutralna zemlja i to cemo da ostanemo a pritisaka ce ce uvek biti.

Zoran

pre 6 godina

Mi nismo neutralna zemlja jer idemo u EU i nato pakt, sto nije ni lose bas zbog ove situacije o kojoj se gore pise.

Tamara

pre 6 godina

Ima za Srbiju ko da brine i da nas sve uveri u suprotno.

Judina

pre 6 godina

Srbija jeste na žalost u kliču istoka i zapada, a još na to i ambicije naših tradicijonalno neprijateljski nastrojenih suseda, koje ni malo nisu za zanemariti. Rešenje da se iz ovog isčupamo je da se velike sile dogovore i nas stave kao neku vrstu vrpce spojnice, nešto poput neutralnog terena, a mi sa naše strane uspešno da nastavimo da i istoku i zapadu stavimo do znanja: da Srbija nikada neće niu jedan vjni savez, da nikada Kosovo i Metohiju priznati neće, niti će dozvoliti susedima da je ponižavaju ma kolika cena bila na kraju rezultat mor da bude u našu korist.

Lala

pre 6 godina

Srbija neće nikada ući u NATO ne sa onima koji su ubijali našu decu .

Sloba

pre 6 godina

Srbija će ostati vojno neutralna i neće se mešati oko tenzija izmešu istoka i zapada,

zaf

pre 6 godina

Cinjenica je da smo okruzeni nato zemljama kojima smetamo, ali takodje je i cinjenica da smo sa bracom Rusima u veoma dobrim odnosima i na kontu toga, niko ne sme da nas pipne..

nenad

pre 6 godina

Najbolje je ostati po strani dok se dvojica tuku ali i najteze ... Jednom je predsednik Vucic rekao pametnu stvar ... Koliko bi nas bilo vise danas nas je bar jedan rat promasio .... Vojna neutralnost je najbolja stvar za Srbiju ali u ovim prilikama ce biti potrbeno puno mudrosti u politici i diplomatiji kako bi se taj cilj postigao ... verujem nasa diplomatija i predsednik Vucic imaju dovoljno iskustva da Srbiju stave po strani u globalnim sukobima velikih sila .... Dosta smo ratovali u proslom veku vreme je da uzivamo u blagodetoma mira ...

moša

pre 6 godina

Nažalost sadašnja situcija je teška, jer zapad i istok su u nekoj vrsti hladnog rata, na nama je da ste što bolje snađemo, što i uspevamo

piter

pre 6 godina

Svet sada gleda srbiju kao bitan faktor na međunarodnom planu

sinisa

pre 6 godina

Srbija ne postoji od juce ona je mnogo starija nego sto neke sile postoje.Srbija je mnogo puta ratovala i nikada nece na kolenima biti.Slobodu je stekla sa mnogo krvi prolivene i Srbi to znaju,zato nemoj mnogi da se zavaravaju i misle da ce Srbiju lako okrenuti naopacke.Grdno se varaju a Srbiju i Rusiju nikada niko ne moze posvadjati i razdvojiti pa ni Amerikanci.

u magnovenju

pre 6 godina

Srbija se neće odbraniti "sedenjem na dve stolice". Srbija će "sedenjem na dve stolice" izgubiti sve.

CICKA

pre 6 godina

Много, скоро све зависи од Немачке, али Немачки интерес нису више Американци , шта она видид више у њима није ми јасно, али зато они Американци пошто су се угњездили на КиМ држаће целу Европу па и свет на стенд бају само ако јој се прохте, а тамо су нелегално ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ . Друго питање је НАТО, чему више служи НАТО сем за ратовање у корист Американаца и Корпорација , НАТО неда да се Европа опусти и просперира заједно са Русијом, па и са Турском али нека сви не забораве мог већ дуже време љубимца Ердогана који ће им помрсити рачуне . Шта ми да радимо, па НИШТА , као и до сада , смао је важно да опозицију нико не плаћа , то је ипак кажњиво криминално дело , зар не ?. Ердоган да припази да му ЦИА не доведе оног супарника из Америке, али и Меркелова да се припази ако жели да шутне зна се кога.

CICKA

pre 6 godina

Уопште ми није јасно зашто Ердоган не симпатише легалног председника Сирије Асада , нека се Ердоган стави у Асадов положај па онда нека каже нешто о Асаду , па и да се Турска потпуно осамостали опет па шта , Турска без НАТО , самостална држава коју би морали сви питати за макар по нешто , нека Ердоган само помисли да су му можда смештали до скора да се и Турска подели на три дела па нека он онда и даље мрзи Асада , погрешно Ердогане , зови га што пре у посету и угости га и размени мишљење питај га о свему шта човек мисли. Сва зла овог света доносе корпорације и лудаци .

Jasmin

pre 6 godina

Neverovatan komentar.I kakva je veza Erdogana i Asada sa temom???Objasni nam molim te.

buca1966

pre 6 godina

Srbija mora da stiti svoje gradjane i da brani svoj suverinitet.

Filip

pre 6 godina

Siguran sam da će naša vlada znati kako da zaštiti našu državu na najbolji način od svih spoljnih pretnji.

sve moze ali prvo racun

pre 6 godina

Predlazem da odmah Stbija udje u NATO, ali pre toga da nam plate odstetu za bombardovynje 1999.god. u visini od 100 milijardi dolara pkus za ljudske zrtve 10 miliona dolara po zrtvi. POSTENO.\n

Salle

pre 6 godina

Zna Vucic sta radi i sta je najbolje za Srbiju

miki

pre 6 godina

Obrni okreni mi smo opet jedini koji želimo iskren i prijateljski dogovor sa svima a na njima je da li će prihvatiti miroljubivu politiku koju nudimo.

zagor

pre 6 godina

Ma terajte i EU i Ameriku!!!!Pa oni nas samo tapsaju po ramenu,a zlo nam zele,i samo ucenjuju!!!!Drzite se Rusije i Evroazijske zone¡n

Higija

pre 6 godina

Ceo svet je došao u Srbiju, otvorio put Srbiiji ka Istoku i Zapadu.

momo

pre 6 godina

Srbija treba da vodi politiku izmedju istoka i zapada i da bude vojno neutralna

paramonte

pre 6 godina

Dokle vise,ostavite nas vec jednom na miru.

paramonte

pre 6 godina

Srbija je faktor stabilnosti u regionu i tako mora i da ostane.

Miroslav

pre 6 godina

Nasa opozicija je nazalost odavno posandrcala, ali je problem sto podrivaju drzavu.

dusko

pre 6 godina

Srbiju cekaju teski dani ali 99godina se vise nikad nece ponoviti jer iza nas stoje braca rusi I zato braco srbi moramo da budemo jedinstveni i slozni u ovim teskim vremenima...

Srdjan

pre 6 godina

Americi smeta vojna neutralnost Srbije, kao i njena saradnja na svim nivoima sa Rusijom !

re

pre 6 godina

...postavlja se pitanje zašto su srbski prostori uvek iznova kroz istoriju rezervati za odstrel srba...problem međutim nije u fašizmu ili nekoj drugoj ideologiji već u lakovernosti i naivnosti srba koji se ništa nisu promenili već 200 godina...i zato bezpotrebno ginu i umiru jer nisu adekvatno naoružani i vojno spremni za ratni sukob...svaki seljak u srbiji zna da se hrvati i albanci ubrzano naoružavaju za rat protiv srba koji su opet po ko zna koji put kroz istoriju nespremni za rat...

Nikola Savic

pre 6 godina

Nasa opozicija je nazalost odavno posandrcala, ali je problem sto podrivaju drzavu.

Dejana NS

pre 6 godina

Uprkos svim desavanjima sadasnja vlast u Srbiji ne odustaje od politike mira.

Kele Geometar

pre 6 godina

Srbiju i Vucica s pravom smatraju kljucnim faktorom stabilnosti na Balkanu.

elmica

pre 6 godina

Sve to lose sto se desava je delo prljavog Zapada.

Facerinjo Bg

pre 6 godina

Najvece zasluge za nestabilnost na Balkanu imaju Siptari, tj. americke pudlice.

Ana

pre 6 godina

Uz podrsku i postovanje nasih prijateljskih zemalja,sve ce biti na svom mestu.

PrakticnaZena

pre 6 godina

.Srpska opozicija liči na onu vrstu domaćica koje ne čiste kuću po planu o kućnoj higijeni, već na nervnoj bazi. Njihove kuće, i kad su čiste, nisu to po potrebi čistoće i pristojnog života, već da gospođa ne bi pošandrcala.

slađa

pre 6 godina

Najbolju stvar je rekao Rama. Albancima je sada najpotrebniji Bog. Da su to naši makar pomislili nakon izbora, bolje bi odluke donosili. Obavezali bi se kao ljudi, ne kao državnici.

Jana

pre 6 godina

Sjajna analiza zasto je za Srbiju najbolja upravo ovakva spoljna politika, izmedju Istoka i Zapada uz vojno-politicku neutralnost.

dddd

pre 6 godina

Srbija se zalaže za mir i stabilnost, a ne za sukobe.

Steva

pre 6 godina

To što se Amerika igra države i prekrojava razne države i regione nikada nije prošlo bez rata. Ne vidim kako bi i ako se tako nešto ponovo desi bilo drugačije.

mala

pre 6 godina

Srbija je neutralna, bori se izmedju dve velike svetske sile, i nadam se da ce ostati dosledna svom cilju.

mala

pre 6 godina

Verujem da ce Srbija biti jaka i istrajna u svojim ciljevima.

Janko

pre 6 godina

Ne verujem da ce biti stete po nasa! Nasa spoljasnja politika znatno napreduje iz dana u dan!

Bane

pre 6 godina

Savez sa NATO za Srbiju ne dolazi u obzir iz razloga što će tada dobiti zeleno svetlo da rasparčaju Srbiju kako god oni žele i za to ćemo biti isključivo mi sami krivi. Zato nam je savez sa Rusijom ostaje jedina realna opcija.

Goran

pre 6 godina

Od kako je Vucic premijer, a sad i predsedik, mislim da je Srbija znatno napredovala na medjunarodnom nivou. Pokazujemmo da smo za saradnju ali da se sa nama ne moze tek tako!

Steva

pre 6 godina

Američko igranje sa državama je uvek sa sobom nosilo smrt kao prateći efekat. Zato nama savez sa njima ne treba.

maja

pre 6 godina

Svi oni koji napadaju Vučića zapravo pokazuju koliko mu zavide.

jela

pre 6 godina

Opozicija svoj očaj pokazuje kroz napad na druge.

jare

pre 6 godina

Uvek je nekome dobro, a nekome lose. Nikad nije bilo lako na politickoj sceni.

jovan

pre 6 godina

Inauguracijom je Srbija postavljena za vodećeg političkog lidera u regionu!

mile

pre 6 godina

Srbija moze imati problemaali nadamo se najboljem resenju

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija