• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.06.2017

12:09

VUČIĆ O KAMPANJI PROTIV SRPSKIH SIMBOLA: Ne smeta im američka zastava na čarapama i gaćama, a smeta im naša trobojka!

Politika

VUČIĆ O KAMPANJI PROTIV SRPSKIH SIMBOLA: Ne smeta im američka zastava na čarapama i gaćama, a smeta im naša trobojka!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, komentarišući kampanju koja se na američkoj televiziji N1 i na društvenim mrežama vodi protiv ideje da sledeće godine na beogradskom Ušću bude postavljen visoki jarbol sa zastavom Srbije, da ne može da shvati kome u smeta srpska trobojka

- Oni koji ne rade ništa uglavnom znaju sve da kritikuju, a pojma nemaju o čemu pričaju... A što se zastave tiče, bilo bi divno da Beograd dobije veliku srpsku zastavu kao jedan od simbola grada. Ne znam zašto nekome smeta srpska zastava? - rekao je predsednik Vučić.

Vučić: Neka se Hrvati naoružavaju, želim im mnogo uspeha

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom najave da će Hrvatska nabaviti savremene borbene avione F-16 Barak ili Gripen, da svako ima prava da se naoružava, a da je na Srbiji da obezbedi svoje nebo i građane.

- Hrvatska ima pravo da se naoružava. Ako imaju pare, neka se naoružavaju, ako imaju zdravu ekonomiju, neka se naoružavaju. Želim im mnogo uspeha. Nema tu filozofije - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

On je podvukao da je na Srbiji da obezbedi svoju sigurnost, svoje nebo i bezbednost svojih građana.

- To je naš postao da uradimo ono što je za Srbiju važno. Šta će da rade drugi, neka rade kako im volja - poručio je Vučić.

Upitan da prokomentariše tendencioznu anketu koju je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić postavio na Tviteru, a koja se tiče opravdanosti postavljanja srpske zastave na Ušću, predsednik je rekao:

- Nema čovek pametnija posla, a trebalo bi da ima... A što se tiče američke televizije N1, u Americi američku zastavu stavljaju svuda - od kosmodroma do donjeg veša i čarapa i to nikom ne smeta... Da li je problem u srpskoj zastavi? Ja sam ponosan na srpsku trobojku. O tom predlogu odlučivaće gradske vlasti, ali ako budem bio u mogućnosti da glasam, ja ću biti za, uprkos željama poverenika Šabića i televizije N1 - poručio je Vučić.

U tom smislu Vučić se osvrnuo i na fontanu na Slaviji i upitao gde su ti stručnjaci koji su govorili da ona preliva.

Kako je rekao, ona ima modernu opremu, pumpe, filtere, senzore za vetar i upitao da li oni koji i ne znaju ko je Dimtirije Tucović sada žale što u toj fontani ne mogu da peru noge.

- Svašta slušam i trpim razne gluposti od nekih medijskih poslenika, ali i političara koji su urušili državu - dodao je Vucicć.

Kako je ocenio, to što pričaju o fontani je paradigma gluposti i laži onih koji ništa ne rade.

Vučić: Nemam primedbe na sastav vlade Ane Brnabić

Predsednik Srbije izjavio je danas da očekuje da vlada Srbije koju je predložila Ana Brnabić nastavi da radi dobar posao i dodao da nije imamo primedbe, kao predsesnik najveće stranke u zemlji, na sastav vlade koji je predložila.

- Nisam imao nikakvih primedbi, a i da sam i imao, možda ništa ne bih ni rekao - rekao je Vucić novinarima na Beogradskom Sajmu.

Očekuje da vlada nastavi da radi dobar posao:

- Ani želim mnogo uspeha - rekao je predsednik Srbije i podvukao da joj želi da održi finaijsku disiplinu, što je, kaže, suština.

On je dodao da je i ranije izražavo bojazan zbog eventualne regionalne nestabilnosti, ali da, što se ostalog tiče, vidi čist i jasan prosperitet zemlje.

Predsednik je dodao i da se ne ljuti na one koji nisu došli na svečanost povodom njegove inauguracije.

- Uopšte se ne ljutim, osim što sam se ljutio na one koji nisu hteli da pristustvuju zakletvi u Narodnoj skupštini i da čestitaju, jer je to razlika. Baš ni na koga se ne ljutim - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da nije razumeo one koji nisu hteli da dođu u Skupštinu Srbije, jer je, kako je rekao, on svojim protivničkim protivnicima čestitao i 2004. i 2008, iako je, kako kaže, razlika u glasovima bila jedan odsto, a prilikom njegove pobede više od 50 odsto.

- Nisu u stanju da priznaju svoj poraz, i to pokazuje razliku - rekao je Vučić.

On je dodao da ni od koga nije tražio da dolazi kod njega na inauguraciju, već da su svi dobili pozivnice.

Kada je reč o proslavi u Palati Srbija, Vučić je rekao da je njom prikazan značaj Srbije i da je time bila važan deo sveta.

- Država ni dinar nije platila ni za hranu, ni za piće, čak i to što su neki ljudi donirali, dali su posle deci u Zvečanskoj. Nikakav problem s tim nemam, ponosan sam kako ej to dostojanstveno i lepo izgledalo - rekao je Vučić.

Predsednik je, upitan kako komentariše naslovnu stranu nedeljnika "Vreme", na kojoj je Apis, rekao da ne ume da plače "kao neki" i njima ostavlja da plaču i kukaju.

Kako je rekao on je zadovoljan, naznačivši da su štampane stotine miliona stranica protiv njega bez ikakvog rezultata "jer građani vide ko i kako radi i ko je marljiv".

Vučić: Nisu me pritiskali zbog izbora Vulina

Predsednik Vučić izjavio je danas da nije bilo pritisaka na njega zbog izbora Aleksandra Vulina za budućeg ministra odbrane.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara da li je bilo pritisaka na njega prilikom izbora Vulina, odgovorio odrično.

- Na mene niko nije vršio pritisak, niko, ni iz jedne ambasade i vlade, bilo koji predsednik - rekao je Vučić.

- Podrazumeva se da ne može, ali niko nije ni pokušavao. Lagao bih da izigravam heroja, kao ''ja junak, izdržao sam''. Niko me ništa nije pitao - dodao je Vučić.

Pojedini mediji objavili su da SAD nisu zadovoljne rešenjem da Vulin vodi odbranu.

Sam Vulin je izjavio, kako ga citira Alo, da je "čuo sa više strana" da se ambasador SAD interesovao za to rešenje, odnosno da je bilo interesa, "i u inostranstvu, i od strane unutrašnjih lobija", da resor odbrane vodi neko blizak "isključivo Zapadu".




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srboje

pre 6 godina

Smeta im sto su izrodi Srpskoga naroda , ne obracati puno paznje , ali im treba pomoci u bolesti uma !

ming

pre 6 godina

LEPO RECENO I SVE JE JASNO - KAO PRIMER , NAVESCU ISTAMBUL U KOME POSTOJI OKO 100 JARBOLA SA NACIONALNOM ZASTAVOM TURSKE , VISINE OD 30-50 METARA , SLICNO JE I U GRCKOJ ; O OSTALIM ZEMLJAMA NECU KOMENTARISATI RECIMO , U GRUZIJI I JERMENIJI , PORED VISOKIH JARBOLA , NA MNOGIM MESTIMA SU POSTAVLJENI PRAVOSLAVNI KRSTOVI VISINE 30-50 METARA . INACE , NA TERITORIJI GRUZIJE JE STALNI CENTAR ZA OBUKU NATO-PAKTA A GOSPODIN SVABIC BI MOGAO MALO DA SE POZABAVI SVAKODNEVNIM PROBLEMIMA NARODA A NJIH JE PREKO GLAVE

omiljen u skoli

pre 6 godina

Ovaj Sabic verovatno je u skoli bio bubalica i tuzibaba.\n

lavica

pre 6 godina

Molim vas da ubuduce ne stavljate sliku ovog Sarica jer zelim da imam lep dan ispred sebe.Morala sam povratiti.

mejrsn

pre 6 godina

Pa Sabicu mnogo toga smeta sto je dtzavno i srpsko?Zasto?Mozda zato sto mu je otac Hasan ,sto je on Bosnjak ili zbog svojih komplesa...Nosi ime Rodoljub ,a zna se i kako ga je dobio.

Momcilo

pre 6 godina

nije mi jasno sto Perdsednik uopste komentarise ovakve gluposti. Nasa stvar je sta cemo raditi ko su N1 i bilo ko da bilo sta kazu da da Predsednik treba da se pravda. Stvarno mi nije jasno o cemu se radi ovde cija smo mi gubernija pa da se pravdamo.\n

Pavle

pre 6 godina

E predsednice, smete prodanim dusama, izdajicama. A tog Sabica otpustiti sa obrazlozenjem;Kao tao mali patriota NE moze da obavlja tu duznost u ime gradjana Srbije.

lale

pre 6 godina

Ubuduce svako ko je na budzetu i blati svoju drzavu automatski bi ga skinuli sa budzeta.Isto kao kad bi vojnik na frontu pucao u svoje saborce u rovu.Svabic i drugi mars sa budzeta.

Ivana

pre 6 godina

Toliko o patriotizmu kod pojedinih, umeso da se dicimo nasih simbola i obelezja mi nosimo strana a nasa kritikujemo na sve strane.

Sanja

pre 6 godina

Mi treba da se dicimo svoje kulture, istorije, tradicije, drzavnih simbola jer je to ono sto mi jesmo i da ih uvek isticemo. A ne da nosimo raznorazna obelezja USA ili Velike Britanije sto je moda kod pojedinih Srba.

kobaj

pre 6 godina

Ko sluša ovog brbljivca?\nZnamo ko ga plaća!\n

marko

pre 6 godina

Tacno amerikanci zastave kace na svim kucama cak imaju i u dvrostu jarbole ... to je simbol nacionalnog identiteta ... ne znam kome bi zastava srpska mogla da smeta u Srbiji ...

Miladin

pre 6 godina

E dobro je i rekao! Jedan takav simbol i trebamo imati!

kiki

pre 6 godina

Sorosevski placenici ne odlucuju o srpskoj zastavi .

Uros

pre 6 godina

Mislim da nomalnom narodu to nece smetati, mada narod vec dobro zna kome od medija moze verovati a kome ne!

vasilisa

pre 6 godina

Sabicu smeta jer sve radi po scenariju amera.

brstina

pre 6 godina

Sabic je americki placenik, zato njemu zastava bode oci.

zex

pre 6 godina

To su oni sto mrze Srbiju a izigravaju neke patriote..

Mara

pre 6 godina

Televizija N1 i Sabic dobijaju dolare za to sto izjavljuju i nije im sramota,oni  prodaju svoju zemlju za tanjir cvaraka kako Vucicevic kaze i covek je potpuno u pravu,sav taj sljam koji jos ima obraza i smelosti da sebe nazivaju  intelektualcima treba da se stide jer svaka budala moze da zavrsi fakultet a da ostane budala do kraja zivota a pametan covek se tako rodi i bice pametan do kraja zivota i ako ne zavrsi ni srednju skolu.Skola je merilo obrazovanja a ne pameti.Obrazovan covek ne retko ostaje sizofrenicar do kraja zivota,fakultet ga nece osloboditi cinjenice da je udaren u glavu i da stvarnost pogresno intrerpretira.\n

marko panic

pre 6 godina

Smeta njima Srbija,smeta im brzina razvoja nase zemlje///

Dragana

pre 6 godina

E sada dragi moj Vucicu postavi jos vecu zastavu.....i nikada za mene nece biti dovoljno velika....a ove pusti nek` laju.....ocigledno su dokoni pa od dosade do podne mrze sebe a od podne ceo svet i to sve za opaku platu koje se nikako ne odricu

ana

pre 6 godina

Smeta razvoj i prosperitet srbije i sve sto ima veze sa nama pa i zastava

Mirjana

pre 6 godina

To moze da smeta samo onima koji su nezadovoljni svojim zivotima, zavidnim ljudima i onima koji i dan danas ne mogu da prihvate poraz!

Dragan

pre 6 godina

Imamo situaciju gde u amreričkim filmovima, serijama pa čak i šao šrogramima vidimo zastavu SAD-a u svakom trećem kadru. Gde god mogu ubace zastavu. I to košta, ali se poštuje država.

Mladen

pre 6 godina

Danas u svetu imamo situaciju gde se amarička zastava može videti na gotovo svim odevnim predmetima, u svakom filmu, šou programu i ne znam gde sve, zašto bi srpska trobojka bila nekome smetnja, pretnja, problem...?

Janko

pre 6 godina

Smeta zapadu, oni su navikli da im budemo robovi. Dok su Tadija i Zivkovic sa Miki Mausom jahali gradjane, zapad je iza kulisa porobio Srbiju. Svako jutro su isli u ambasadu da pitaju sta treba da rade taj dan i koju izjavu da daju preko svojih medija. Srbija je konacno postala prava drzava, u poslednje tri godine uticaj zapada je smanjen, jer smo svi rekli dosta! Ovo je nasa kuca, vi ste dobrodosli gosti, ali se nikada nece odomaciti ovde.

Nesa

pre 6 godina

Kome ce smetati nasa zastava u nasoj zemlji, to mi sad nije jasno.

Korint

pre 6 godina

Koje su to ljudske bede kojima smeta naša zastava.

Aki

pre 6 godina

Amerika ih plaća da rade protiv Srbije, a Srbiju više ne mogu da pljačkaju.

Dare

pre 6 godina

Zastava smeta samo onima koji su protiv sopstvene države a takav je upravo Rodoljub Šabić.

trifke

pre 6 godina

To je nasa SVETA SRBIJA nasa Zemlja I NJOM SAMO MI UPRAVLJAMO I NIKOME JE NEDAMO i sa njom mi radimo sta god zelimo i hocemo. Imamo i CICA DRAZI da postavimo svuda SPOMENIK i tako i nasem najvecem SRBINU CARU DUSANU. KIraj price N1 TREBA DA SE UGASI. N1 JE ANTI SRPSKI KANAL

Milutin

pre 6 godina

Ja ne mogu da verujem da je neko javno pričao protiv srpske zastave. Ovi strani plaćenici više se ne stide ni da pljuju po sopstvenoj državi.

Dex

pre 6 godina

Šta reći o Šabiću sem da je još jednom pokazao da je protiv države,svako ko je protiv naše trobojke taj je i protiv države i u to nema nikakve sumnje.

Milan

pre 6 godina

Nemogu da verujem da nekom smeta zastava Srbije, to je van svake pameti.

Jovana

pre 6 godina

Američkim špijunima smeta Srpska zastava i himna!

Pera

pre 6 godina

Ne treba obracati paznju na zle komentare i komentare onih koji nemaju sta da rade!

Olivera

pre 6 godina

Ovo je SRbija i Srpska zastava treba da bude istaknuta što više !

BREŽANAC

pre 6 godina

Skinite nam tog Šapića sa K***A, molimo vas.

mala

pre 6 godina

Mislim da ce Vulin biti odlican ministar odbrane i to je dobra odluka Ane Brnabic.

Neca

pre 6 godina

Naši ljudi nikad nisu zadovoljni. Ni da im da čovek po 1.000 evra za odmor, ne bi bili zadovoljni, tražili bi 2.000..

mala

pre 6 godina

Srbija zna sta zeli i niko joj nista ne moze nametnuti.

Miki

pre 6 godina

Bravo. Ako si im rekao. Napokon jak predsednik.

Dobrivoje

pre 6 godina

Daleko smo dogurali,kada nam smeta zastava,svoje zemlje u glavnom gradu ? Eh, moja Srbijo sta si docekala.

Mirko Rus

pre 6 godina

Srpska trobojka smeta samo onom ko želi zlo Srbiji i srpskom narodu.

Boban

pre 6 godina

Smisao postojanja televizije N1 je da destabilizuju stanje u Srbiji, a sve zarad američkih interesa.

Lazar

pre 6 godina

Srbska trobojka i treba da se vije sa ponosom na jarbolu.

Petra

pre 6 godina

Upravo tako.....kritikuju oni koji nisu nista uradili u zivotu....Osim sto su nam opljackali zemlju....

Janko

pre 6 godina

Srbija će onda postaviti jarbol sa srpskom zastavom svima u inat.

Dejana

pre 6 godina

Srbija će postaviti svoju zastavu na jarbol bez obzira šta o tome drugi kažu.

Ognjen

pre 6 godina

Ne mogu da dodjem sebi da jednom srbinu smeta sroska zastava u Srbiji??? Pa taj nije srbin...

Dušan

pre 6 godina

Odličan odgovor predsednika svima onima kojima smeta naša trobojka. Zar oni ne znaju šta su simboli svake države, koliko je zastava značajna? Ponosimo se našim grbom, zastavom i himnom.

ksenci137

pre 6 godina

Sramotno je da neko ko zivi u zemlji Srbiji da mu smeta srpska zastava!

Zokica

pre 6 godina

Kada neko nosi čarape u boji SAD to je trend, a kada treba da se postavi srpska zastava to je nepotrebni nacionalizam, ma daj te

loptaš

pre 6 godina

Staviti boju zastave svoje zemlje je rodoljublje i patriotizam, a ne ekstremni nacionalizam

ljilja

pre 6 godina

Ne mogu da razumem da nekome smeta zastava sopstvene države.

Mijo

pre 6 godina

Najgori su ovi sto su kao patriote a na majicama nose britansku i americku zastavu a svojih simbola se stide.!!!

jeca1995

pre 6 godina

U Srbiji treba da se velica Srpstvo i simbol i zastava, kome smeta znaci nije Srbin.

Biljana

pre 6 godina

Srpska zastava a i sve sto je srpsko smeta onima koji ne vole svoju zemlju, koji su se prodali za saku dolara, koji za svoje strane poslodavce cine sve kako bi Srbiju izbrisali u svakom smislu.

jeca1995

pre 6 godina

Trebalo bi da u Srbiji svi vole trobojku, to je nas simbol.

buca1966

pre 6 godina

Ovo zaista nije u redu, treba da se zapitamo ko ustvari brani interese Srbije?

duca

pre 6 godina

Nemoj predsednice gubiti svoje dragoceno vreme na ovakve provokacije i komentare.

pettar

pre 6 godina

Koliko smo mi bolestan narod. Kako nama bolesnici uopšte dolaze do funkcija u drštvu. Ne može niko ko prima platu od države da po toj državi i njenim simbolima pljuje. Nneka su prokleti dušmani svih vrsta koji ne vole svoju zemlju.Živela Srbija.

Sanja

pre 6 godina

Koliko moraš da budeš bednik i jadnik da izjaviš da ti smeta srpska zastava, a američka i neka strana koja je na svakom koraku, odeći, automobilima tae zastave ne smetaju a srpska smeta! bre kao ih nije sramota da više napadaju neke nelogične gluposti.

PETAR 1

pre 6 godina

Ako smo toliko snazni i samostalni ? moliv Vas da urkratimo gostoprimstvo  N 1.\n

Slavoljub

pre 6 godina

Kome se ne svidja srpska trobojka neka okrene glavu i ne gleda u nju. Svasta. Pa ni meni se nije svidela gej parada pa sam morao da je vidim kada sam listao novine.

jelena29

pre 6 godina

To sto rovare protiv svoje drzave i njenih simbola, sve govori o njima.

Sanja

pre 6 godina

Koma smeta srpska trobojka, neka nadju drugu zemlju koju vise vole. Nasu neka ostave na miru.

Slavoljub

pre 6 godina

Nasa trobojka je nas ponos. Kome se ne svijda neka okrene glavu i ne gleda je. Ma gde se nalazila.

Bole

pre 6 godina

Kad nemaju svoje rezultate da se hvale, kude tuđe.

Slobo

pre 6 godina

makar u svakom vecem gradu postaviti visok jarbol sa velikom srpskom zastavom da se vidi nadaleko i na sve strane......

Zoran Coka

pre 6 godina

Ovi kojima smeta jaka Srbija smeta i ta srpska zastava!

Gargamelka

pre 6 godina

Sve su to strani placenici kojima je samo novac bitan.

ekonomista

pre 6 godina

To je zaista necuveno sta sve rade pojedinci iz opozicije i sam Rodoljub Sabic.

drago

pre 6 godina

Ma,kvinslizima smeta obnavljanje Srbije,pa,samo izmisljaju pretexte! EEE,jade i cemeru!!!

Gujda123

pre 6 godina

Onom kome smeta srpska zastava jos vise mu smeta ovoliku napredak Srbije.

moso

pre 6 godina

Samo ti Vučiću radi, neka oni pričaju, narod vidi rezultate

Mitar

pre 6 godina

Treba utvrditi ko je huškao nasilnike na novinarke, to su pravi krivci.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17