• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2017

14:19

ÐORĐEVIĆ: Migovi u Srbiji "veoma brzo", ali ne za dan-dva!

Politika

ÐORĐEVIĆ: Migovi u Srbiji "veoma brzo", ali ne za dan-dva!

Podeli vest

Borbene letelice Mig 29 iz Rusije dolaze "veoma, veoma brzo", ali kada se govori o uvozu i izvozu naoružanja i vojne opreme, čak i kada se radi o jednom običnom metku, to nije stvar koja se rešava za dan-dva, izjavio je danas ministar odbrane Zoran Ðorđević

Radi se o poverljivim stvarima, kaže Ðorđević, ali insistira i da ruska strana zahteva tajnost, jer, kako je rekao, "možda u nekim stvarima Srbija ima drugačiji odnos cena nego neke druge strane i Rusi traže da neke stvari budu zaštićene, jer mi dobijamo neke koristi koje možda neko nema".

- Za javnost jeste tajna, ali postoje institucije u Srbiji koje imaju pravo da proveravaju sve. Ja kao ministar odbrane nikada nisam tajio, niti nekome ko ima pravo da vidi to nisam dozvolio - podvukao je Ðorđević.

Kaže da je ministar odbrane bezmalo godinu i po dana, da je pre toga tri i po godine radio kao državni sekretar, te da je odgovoran za sve što se dešavalo u Ministarstvu i da sa ponosom može da kaže da ne postoji nijedna stvar urađena mimo zakona.

- Uvek sam bio fleksibilan i otvoren za pitanja i verujte mi, nemam nikakav problem s tim, evo još dva dana ću biti ministar odbrane, doći će neko drugi ko može da proverava moj rad i naravno pozove mene na bilo kakvu odgovornost. Sve je urađeno kako treba, ko ima pravo, može da dođe da vidi, a bićete ponosni na te avione kada budu stigli i na ono šta mogu da urade - rekao je ministar.

Srbija želi da radi remont i modernizaciju tih aviona, kaže Ðorđević i dodaje da je sve dogovoreno sa Ruskom Federacijom, što se tiče naoružanja i vojne opreme i da će biti isporučeno.

- Biće sve kako treba, ne brinite. 185 miliona nije cifra koju će Srbija da potroši i da mora posle da ulaže. Projektovali smo do kraja njihovog životnog veka šta je sve potrebno da bude kupljeno, unapred je dogovoreno, da se ne bi dešavalo kao do sada da avioni stoje. Želimo novi koncept održavanja i mislim da je to dobra stvar. Zahvalan sam i ruskim partnerima što su prihvatili taj način, koji je jeftiniji za nas - kaže Ðorđević.

- Rečeno je da će Migovi biti veoma brzo i treba ih očekivati vrlo skoro u Srbiji - ponovio je Ðorđević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija