• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2017

15:00

DAČIĆ PRED NOVINARIMA: Ponosan sam što niste ništa znali do poslednjeg dana, JA NISAM NI HTEO DA BUDEM PREMIJER!

Politika

DAČIĆ PRED NOVINARIMA: Ponosan sam što niste ništa znali do poslednjeg dana, JA NISAM NI HTEO DA BUDEM PREMIJER!

Podeli vest

Vršilac dužnosti premijera i lider SPS Ivica Dačić izrazio je danas zadovoljstvo epilogom formiranja buduće vlade Srbije i rekao da razgovori uopšte nisu bili komplikovani

Dačić je, na konferenciji za novinare posle sastanka sa belgijskim šefom diplomatije Didijeom Rejndersom, kazao da je "ovo njemu uvek bila prihvatljivija opcija nego da je kandidat za premijera".

 - Ne da smo zadovoljni, nego mislim da je logično da vlada treba da nastavi sa radom bez obzira na to što je došlo do promene premijera. Zato i nema kadrovskih promena osim u pojedinim resorima zamene i uvode se dva nova ministarstva -  objasnio je Dačić.

On je naveom da je o Ministarstvu za zaštitu životne sredine razgovarano i prilikom formiranja prethodne dve vlade.

 - Ponosan sam na sebe što niste do poslednjeg dana znali šta smo se dogovorili, zato što nisam tako lako izvor informacija  -  poručio je Dačić novinarima.

Preko mene nije bilo lobiranja

Vršilac dužnosti premijera Ivica Dačić rekao je danas da preko njega niko nije lobirao za to da neko ne bude član buduće vlade.

 - Juče sam bio na skupu Regionalnog stambenog programa. Prišao mi je tada ambasador SAD Kajl Skot i novinari su me pitali da li rekao nešto o Aleksandru Vulinu. Nije rekao ništa o Vulinu, žalio se na Zorana Vujića, političkog direktora iz mog Ministarstva zbog nekih incidenata koji su se desili -  objasnio je Dačić.

Dačić je kazao da ne zna zaista da li je bilo lobiranja, ali da svakako niko sa njim oko takvih stvari nije razgovarao.

 - Ne verujem da može da ima bilo kakvog efekta takvo lobiranje -  poručio je on.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
del

pre 6 godina

Zar nece Dacic da bude politicki premijer zar nije tako rekao Vucic jer je ana neiskusna, staje sad ovo kako ovo ljudi nista mi ni je jasno

Mile

pre 6 godina

Da li to znaci da necmo nista znati i kad budemo trebali u EU da udjemo? Ili ce se i to preko noci desiti? Pa i u nato! Sta fali ni crnogorce niko nisa nije pitao! E drzavo moja!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija