• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Iskra.co

27.06.2017

19:29

SRBI, NIKAD NEĆETE U EU! Beogradu dve moćne adrese poručile da nas Brisel neće! Vreme je da se okrenemo Rusiji i Kini?!

Politika

SRBI, NIKAD NEĆETE U EU! Beogradu dve moćne adrese poručile da nas Brisel neće! Vreme je da se okrenemo Rusiji i Kini?!

Podeli vest

Dvojica diplomata iz, najblaže rečeno, suprotnih tabora, u odnosu prema Srbiji, govorila su gotovo isto o perspektivama regiona i Srbije na putu ka EU, a one nisu nimalo ružičaste

Austrijski diplomata, danas predsednik austrijske fondacije "Maršalov plan", Volfgang Petrič (pamtimo ga kao ambasadora Austrije u Beogradu, posebnog izaslanika Evropske unije za Kosmet i njenog glavnog pregovarača u Rambujeu i Parizu, kao i Visokog predstavnika u BiH) bukvalno nam je poručio sledeće:

- Evropska unija bi trebalo da učini sve da bi pružila zemljama ovog regiona podsticaje koji će ih zadovoljiti, pružiti neku vrstu prednosti dok su u stanju čekanja. Ali, jednako je važno da zemlje regiona prepoznaju stvarnost da EU trenutno ne može da preuzme više članova.

(VIDEO) SRBIJA POD ZAŠTITOM RUSIJE! MOSKVA MENJA RATNU TAKTIKU I SPREMA ZASTRAŠUJUĆA ORUŽJA: Napad je najbolja odbrana!

Stari srpski prijatelj, i jedan od onih čija nas je umešnost pregovaranja uvela u NATO bombardovanje, koji ovih dana dolazi u Beograd gde će govoriti o perspektivama i izazovima balkanskih odnosa, potpuno otvoreno predočava istinu da EU u ovom trenutku čak ni ne razmišlja o proširenju. 

MIGOVI USKORO DOLEĆU U SRBIJU! Dmitri Rogozin preneo Vučiću važnu Putinovu poruku!

Štaviše, on jasno dodaje: "U ovom trenutku, ona (EU) mora da prevaziđe višestruku krizu i postigne dogovor o svom budućem pravcu".

AP/Tanjug

I iz tabora naših osvedočenih prijatelja poručeno nam je da se ćorava posla. 

Poruku nam je poslao niko drugi do Dmitrij Rogozin, Putinov izaslanik na Vučićevoj inauguraciji.

ULAZAK CRNE GORE U NATO BIO JE ZATVARANJE OBRUČA OKO SRBIJE, A MAKEDONIJA ĆE TAJ OBRUČ JOŠ DA STEGNE: Iza svega krije se pritisak na Beograd da prizna Kosovo!

- Prvo, gde da vas prime kada otuda svi beže? Kod njih je tamo skandal. Englezi odlaze, a ovamo vas ubeđuju da se ide u EU. Njima se ne sviđa, a žele da se vama sviđa. Ne može tako. Nešto tu ne valja. Kako se kaže, bog ti dao ono što sebi ne želim - primetio je Rogozin, a zatim poručio:

SRBIJA MORA DA SE NAORUŽA, U PROTIVNOM BIĆE RASPARČANA: Albanci samo čekaju mig NATO da napadnu!

- Što se tiče uslova stupanja Srbije u EU, vi ćete morati da se odreknete Kosova. Vi to nikad nećete uraditi. Nijedan najprozapadniji Srbin nikad neće izdati svoju otadžbinu. Može se dogovarati o ekonomiji, kursu, porezima, ali to je već pitanje izdaje. A bez odricanja od Kosova, Srbe neće primiti u EU - jasan je Rogozin.

Tanjug

Dakle, Petrič jasno, Rogozin još jasnije! Nema ulaska u EU u dogledno vreme, nema ga pod prihvatljivim uslovima, EU još uvek ne zna šta će sa sobom ovakva kakva je!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 6 godina

Dobro jutro, Kolumbo. Sto pre prihvatimo ovu cinjenicu, to bolje po nas.

vev

pre 6 godina

ali mi uvodimo njihove zakone, propise, skolstvo -BOLONJA_ tuga, poreze, uvozimo njihovo voce i porce GMO, a nase propad ..baju ga ljudi. Oni Turke 30 mutaju tako kao nas, stap i sargarepa,a trecina samo u Nemackoj su urci kojima je predsednik bukvalno naredio da svi imaju po petoro dece, najmanje, pa vi vidite, oni su vec tamo godinama, generacijama i povecava im se natalitet. Rekose Tarabici, kamile ce piti vodu na Rajni, pa po ovim azilantima oji stizu, njihovo torocanstvo nije daleko od realnosti

mileta

pre 6 godina

on je provereni neprijatelj srba,treba mu verovati.

boban

pre 6 godina

Radio sam na KiM-u za medjunarodne organizacije , isto to sto ste napisali su clanovi tih misija meni rekli jos pre 7 godina.\n

nikola

pre 6 godina

Idealna pozicija za Srbiju... Mi ,eto, hoćemo Ali nam vi ne date... Bilo bi VRLO opasno da mi nećemo,bez obzira žele li oni nas ili ne...

viva

pre 6 godina

Meni niko nije rekao ali mi radi mozak i znam da necemo nikad uci u EU,ali neka bolje je za nas.

Emil

pre 6 godina

Tako je majstori...molim vas da kada i EU vas odluci prihvatiti na referendumu nagovorite sve koje poznate glasuju protiv ulaska u EU...nama Hrvatima bi bilo stvarno najbolje da nismo zajedno bar par tisuca godina ak vam ne smeta..hvala

bb

pre 6 godina

Mozda je tako naj bolje,samo nemoj da posle raspada EU bude kako su vas drugi naterali da radite to sto radite prema Srbima.Čepiranje i ljigavost je karakterna osobina .

deda

pre 6 godina

cuti emile mislis dobro vam je sto sa diplomama sveucilista cistite kuce nemaca i sisate trvu po vrtovima u najboljem slucaju konobarisite.ne brini brat hrvat idemo mi tamo vidimo sta se radi .pa to da radi i u hrvatskoj bez eu imao bi para.

Svesve

pre 6 godina

To je ista priča ko sa izbeglicama. Merkel hoće izbeglice ali narod neće, tako i ona hoće Srbiju u Evropi ali evropski narodi to neće. Srbija kao zemlja radi na tome da ide u Evropu, ali srpski narod to neće. Kako da svi budu plaćeni i sve ovce na broju?

Boogeyman

pre 6 godina

Pa da je Bozje srece i predsednikove pameti da se okane te smrdljive EU. Pa zamislite EU u kojoj su hrvati ravnopravni clan!!! Od te zajednice nema nista i mora da se raspadne, a mi se kao nesto trtimo da nas prime! Smesna prica!

ČITATELJKA

pre 6 godina

Rekli da Srbija nikada neće biti član EU? Nikada ne reci: nikad!

NOVY

pre 6 godina

PA I NEĆEMO U TU FAŠISTIČKU TVOREVINU hahahahahahaha.... KOJA MORA PROPASTI hehehe.......

Slavko

pre 6 godina

Kakav spin. Hrvatska je na karti data kao potencijalni kandidat. Citav tekst je u takvom tonu, ne shvatam zbog cega? Da li je bitno sta o EU misl neki Rogozin?

Lovre

pre 6 godina

Ma upadate sto posto! Za 3 godine Hrvatska ce biti predsjedavajuci u EU. Ima da vas mi ubacimo, preko veze! Alo.. sta bi vama bilo bolje nego nama?! Nego, salu na stranu, samo jedan pogled na mapu govori sve. NATO i EU bi volio Srbiju na svojoj strani, ali im nije bitno, sve dok ste slabi. Kad biste jako vojno ojacali, a ne ulazite u NATO ili EU, e onda ce te im predstavljati problem, nece oni dozvoliti rizik iza njihovih linija. To je ocito i najmladjima koji igraju neke strateske igre. Dakle, neutralnost je nesto sto vam najmanje pase. Eu i NATO je prirodan put, ali s odricanjem. Put prema Rusiji, moze se jako isplatiti na kratke staze, Rusi bi mogli dosta da plate da imaju jednog asa u rukavu, za stvaranje problema NATOu. Naravno, svaki izbor ima dobre i lose strane. Neutralnost je "najlaksa", ali i najmanje korisna. Pa, birajte braco.. mi smo odabrali..

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija