• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Web-tribune/informer.rs

27.06.2017

22:30

(VIDEO) PUTIN POSLAO KGB NEMAN DA SREDI STVARI NA BALKANU! Moskva želi da spreči širenje NATO, SRBIJA SE NALAZI IZMEĐU ČEKIĆA I NAKOVNJA!

Politika

(VIDEO) PUTIN POSLAO KGB NEMAN DA SREDI STVARI NA BALKANU! Moskva želi da spreči širenje NATO, SRBIJA SE NALAZI IZMEĐU ČEKIĆA I NAKOVNJA!

Podeli vest

Novo zaduženje Putinovog prijatelja iz KGB dana Nikolaja Petruševa na mestu specijalca za Balkan ruska je reakcija na širenje NATO i najava nove ofanzive Moskve

Rusija nema vremena za gubljenje, a Petrušev je pokazatelj da Kremlj želi čvršći pristup balkanskim zemljama - naročito Srbiji, koja je možda i poslednje kakvo-takvo utočište Moskve.

Soko iz Kremlja

Nikolaj Patrušev je u Moskvi poznatio i kao "Soko iz Kremlja". Reč je o obaveštajcu od karijere i bliskom saradniku ruskog predsednika Vladimira Putina. Patrušev je šef ruskog bezbednosnog saveta, a poznat je po vatrenom nacionalizmu i velikom iskustvu u špijuniranju 

Odgovor na Jia

Nova nezvanična funkcija Nikolaja Petruševa mogla bi biti i ruska reakcija na imenovanje Hojta Brajana Jia - Trampovog čoveka na Balkanu.

ZABRANILI ROGOZINU, ŽELEZNJAKU I PATRUŠEVU ULAZ U CRNU GORU! NATO đetići načisto zastranili!

Iako njegova zvanična funkcija pomoćnika zamenika državnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju ne zvuči impozantno, Ji je u diplomatskim krugovima poznat kao specijalac za "krizni menadžment": 

Gde god se pojavio politički požar - kao u Makedoniji i Albaniji - Ji je bio na mestu događaja kako bi stvari postavio u korist SAD.

Činjenica je i da je jedan od retkih koji je preživeo Trampovu čistku među nosiocima spoljne politike. 

ŠANSE SRBIJE DA SE IZVUČE BEZ ŽRTAVA RAVNE SU NULI: Prekomponovanje Balkana nosi ozbiljne rizike po Beograd!

Poznat je kao "mirođija u svakoj čorbi" i "krizni operativac" i pravi je takmac Petruševu. Ostaje da se vidi šta će povećano interesovanje sila doneti Balkanu.

Kako NATO priključuje sve više balkanskih zemalja, SAD revitalizuju svoju ulogu, a Evropska unija se aktivnije uključuje u delovanje na Balkanskom poluostrvu, tako i ruska politika postaje čvršća - smatra Dragan Đukanović, potpredsednik Instituta za međunarodnu politiku.

MIGOVI USKORO DOLEĆU U SRBIJU! Dmitri Rogozin preneo Vučiću važnu Putinovu poruku!

- U tome se Rusija ponaša kao svaka velika sila. Videćemo koliko će moći da urade sada kad je i Makedonija na ubrzanom putu ka NATO, a u BiH su stvari na stendbaju. Rusko delovanje je uvek isto: važno im je samo da što manje država uđe u NATO, a što se Srbije tiče - bitno im je da istrajemo na principu vojne neutralnosti - kaže Đukanović.

Tanjug

Analitičar Dušan Janjić smatra da je ovo idealan trenutak za Rusiju da pojača svoje prisustvo.

- Sada imaju jači uticaj nego ikada, i u parlamentu, ali i u vladi. Jer, pozicija Ivice Dačića je jača, a tu je i kancelarija bivšeg predsednika Nikolića koja legalizuje, institucionalizuje te posebne relacije sa Rusijom. Oni su, takođe, ovih dana jasno poručili da ako Srbija uđe u EU - više nije strateški partner. Dakle, Rusi nameravaju da se bore i protiv ulaska Srbije u Uniju - kaže ovaj politički analitičar.

Nova nezvanična funkcija Nikolaja Petruševa mogla bi biti i ruska reakcija na imenovanje Hojta Brajana Jia - Trampovog čoveka na Balkanu.

Janjić, ipak, nije siguran šta bi Rusi mogli da ponude Srbiji.

ROGOZIN BEZ DLAKE NA JEZIKU: Daćemo Srbiji sve što joj treba, a AKO NAS NAPADNE NATO - UNIŠTIĆEMO IH!

- Mogu da zaigraju na ono što imaju, a to je pre svega veliki novac koji su dali političarima i nevladinim organizacijama. Naravno, oni računaju i na javno mnjenje, za koje smatraju da je na strani Rusije. Ove godine Srbija će morati da se odluči: EU ili Rusija, nema više prostora za manevar - kaže Janjić.

Postavljanje Petruševa definitivno govori u prilog tezi da se situacija zaoštrava. 

"Soko iz Kremlja", obaveštajac od karijere i bliski saradnik ruskog predsednika, šef ruskog bezbednosnog saveta, poznat po vatrenom nacionalizmu, zavereničkom pogledu na svet i velikom iskustvu u špijuniranju - ovo je profil novog ruskog specijalca za Balkan.

Odradio operaciju Krim

Uključivanje bivšeg špijuna ukazuje na tvrdokorniji pristup regionu, smatra i renomirani portal "Politiko".

- Njegova ideološka pozicija sasvim je jasna: najpoznatiji je kao kreator aneksije ukrajinskog Krima 2014. godine, a zapažene su i njegove izjave u kojima oštro kritikuje američki pritisak na Rusiju, "agresivno" ponašanje NATO, spoljnu politiku EU, a upozorava i na uspon nacizma u istočnoj Evropi - piše ovaj portal.

(VIDEO) AMERI RUŠE VUČIĆA I BALKANSKU UNIJU! Vašington u panici zbog Srbije, po svaku cenu želi da zaustavi srpskog predsednika!

U susret optužbama za učešće ruskih špijuna u pokušaj državnog udara u Crnoj Gori, Petrušev je, podseća „Politiko", požurio u Srbiju da smiri strasti, što su ruske vlasti ipak energično demantovale.

Moskva će Beogradu dati i najmodernije oružje, posle čega će Srbija biti ubedljivo najjača regionalna sila!!! 

Srbija i od belorusije dobija značajnu pomoć u naoružanju!!!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baki

pre 6 godina

Nemaju Rusi poooojma o tim mutljavinama, Ameri od onog anonimusa i klovna napravise predsednika Francuske a oni nisu bili u stanju da svrgnu diktaturu u CG.

vev

pre 6 godina

Ce vidimo.... Drugo je CG, mala je a i more im ne sluzi nicemo,jedino da odu po farmerke u Trst, kao mi nekada, i a udju u jadran, kad im zatvore izlaz, klopka, pa nisu ludi da se trude oko klopke, sto bi okolni jedva docekali, osim Italije koja se veoma brzo priblizava Rusima, sve tesnje saradjuju, a i Turci su im od neprijatelja potali partnei, sto i ne bi. Pa oni od sravnjenog Groznog apravis raj a uz to i ogromnu dzamiju, pa sto Turci prazne Nato baze Indzirlik i jos 3, emci ne znaju gde da smeste svoje iz Indzirlika... Um caruje, snaga klade valja,

Lala iz Banata

pre 6 godina

Знају браћа Руси да су Срби - ИЗАБРАНИ НАРОД...!! И да се по нама - мери Историја...!! Смејте се Ви...?! Али то је спознао и Кајзер Франц када је после рата рекао: Да сам имао само 2 српске дивизије, исход Великог рата био би - у нашу корист ...! Али, свемогући Бог је био овог пута на њиховој страни...Зато смо рат изгубили...!!

Polpo

pre 6 godina

E nasih lupetanja. Pa sto neposlasmo u krajinu te dvije divizije.

vev

pre 6 godina

Pa sto da ih saljemo, kada ste se vi zaputili u BGD, otavili da usetaku u Knin bez ispaljenog metka! Pred kraj se opametismo i mi, Slava Bogu i ovako je mnogo mladica izginulo, dok su vasi zemljaci pili kau i ladno pivo na Knezu! Jedno kog sam znala, pridjem, on u BELOM ODELU!!!! Pitam sta ces tu-kaze na odmoru sam-eno uzese ti krajinu velim on sleze ramenima i nastavi sa dustvom!

zoran vukasinovic

pre 6 godina

znamo sta smo imali 91g kada je krenulo a danas znamo sta smo sve izgubili.izgubili srpski dubrovnik ali pobedili nato pakt za utehu.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Питајте Слобу...? Из његовог кабинета и резиденције, није избијао хрватски министар спољних послова, који је јасно Туђману пренео рапорт са лица места: "Милошевић је кукавица - неће прстом мрднути када покренемо Бљесак и Олују..." Тако је и било... Кукавица није смела ни ТВ апарат да гледа, егзодус Срба из Крајине, а био је гарант. Мали човек у зло време - на функцији, стално у сенци моћне и супериорније жене, која га је водала као штене - кроз живот..Зато је тако бедно и скончао...Није имао части, као његов министар Влајковић да се убије као ... - ЧОВЕК...!!

Vladimir

pre 6 godina

Da, Rusi znaju da smo mi "Izabrani" da ginemo, a to je bila i suština Kajzerove poruke: "da sam ja imao bar malo ovakvih budala koje su spremne da budu topovsko meso, gde bi mi bio kraj"... E pa, dragi moj, zaboravio si da napomeneš da je svemogući Bog odlučio da u Velikom ratu, i regionalnim ratovima koji su mu prethodili, Srbija izgubi trećinu od ukupnog broja stanovništva, od čega se do dan danas nije oporavila. Kad pozivaš svoju naciju na mitsku Izabranost i Sveti sukob reci im da su krajnji ulog u toj borbi krv i glava, dok su sredstva na tom putu "mač i topuz", a ne Krst i bosiljak...

Lala iz Banata

pre 6 godina

Не идем ја у рат...Ни ти...Ни моји синови...Ал* шта ћеш кад рат дође по тебе...? Нико у Србији није желео "мотику" да замени... - пушком...?! Али, кад заменим... - За мене команда "Повлачење"... - Више не важи..!

Rossia

pre 6 godina

ПУТИНЕ СПАСИ НАС ОД ЛУДАКА ИЗ НАТО ПАКТА!!!

Aca

pre 6 godina

Evo samo sto nije stigao da te spasi od NATO pakta. Dokle bre vise Rusi pa Rusi. Kad su Rusi pomogli nekome iz Balkana pa da te sad spasu od njega?

Juznoprugas

pre 6 godina

Rusi bi hteli sve dzabe ili veoma jeftino da dobiju na Balkanu! Ako stvarno hoce iskren vojni savez sa Srbijom i RS pa neka odrese kesu malo vise?Sledece godine nece ni moci da dodju do nas jer smo opkoljeni Nato drzavama i para drzavama.Umesto da nam daju najnovije Suhoje+posalju nekoliko svojih iskusnih pilota nama na ispomoc+ nam daju besplatno s-300 i s-400.Oni nam prodaju starudiju migove 29!Sto je stvarno ponizavajuce,ne iskreno i kukavicki.Bolje da smo od neutralne Svedske kupili gripene i pritom se ne bi zamerili zapadu.

Ivan

pre 6 godina

E sad smo ga ugasili EU ili Rusija???A stalno govore da nemaju nista protiv naseg ulaska u EU???Mi smo u Evropi,svidelo se to nama ili ne,nemozemo nasu zemlju preseliti ni u Rusiju,ni u Ameriku...tu smo gde jesmo i toga se trebamo drzati,a Rusi ako traze nesto nemoguce onda Braco hvala na svim podrskama!!!!Volim i ja svoju porodicu,ali ako u nekoj drugom zemlji dobijem neke mnogo bolje uslove za zivot,dzaba me moli porodica da ne idem nego da se mucim ovde i gladujem...tako braco Rusi hvala vam na svemu!!!!\n

Kova

pre 6 godina

ne odje..bati,..nego kulturno se udaljiti i od rusa i od evropljana i od amerikanaca Polako ispod zita uvesti Kineze(hvala Bogu imamo celicanu u kineskim rukama pa time mozemo ovladati najnovijim tehnoloskim resenjima obrada metala i keramike za namensku) Proizvoditi kineski pandan S300 i S400,...u saradnji sa Kinom proizvesti kompletnu avio vojnu idustriju,...ekonomski polako poklopiti sa kineskim partnerima Jug Evrope,...i napraviti tkz. foothold za Kinu u ovom dijelu Evrope. Treba biti pametan,..Ruse nikada docekati, natezu se ko 'gladan srati",..Evropi ne mozes nikada verovati, Amerikanci su saveznici siptarima

ČITATELJKA

pre 6 godina

Teško onom koga Rus brani a Grk hrani - srpaska narodna poslovica.

Mile

pre 6 godina

KOMPLIKOVANA SITUACIJA . ZAKASNELE REAKCIJE , LOSA RESENJA , PREVISE POPULIZMA, SITUACIJA JE LOSA I IDE NA LOSIJE , ZABAVA JE PREVRSILA MERU . SRBIMA JE JAKO LOSE .

Zivko

pre 6 godina

Sve kao u filmu Tri karte za Holivud,a Srba sve manje i manje.

srba

pre 6 godina

KAD IDIOTI SA ZAPADA A POSEBNO AMERIKA PLATE 100 MILIJARDI STETE ONDA IM DATI PRAVO NA REČ SASLUŠATI ŠTA IMAJU TOLIKO PAMETNO DA KAZU. OSIM RAZMESTANJA NJIHOVIH RAKETA I OTVARANJU VIJNIH BAZA NE VERUJEM DA IMAJU BILO ŠTA DRUGO.

Vasko

pre 6 godina

Moze on da salje koliko hoce. Iduce godine sa ulaskom Makedonije u NATO, Rusija je izgubila potpuno uticaj na Balkanu. Srbija je za sada na klackalici ali ce se narednih godina i ona, pod pritiskom velikih pridruziti najvecem vojnom savezu na svetu. Tako da godpodine Putine, dzaba saljes bilo koga ovde. Kasno je.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17