• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2017

23:12

(VIDEO) AMERI UPORNI, U NIŠU JE PUTINOV ŠPIJUNSKI CENTAR! Beograd odgovara: To je zajednički humanitarni centar i naš i Ruski!

Politika

(VIDEO) AMERI UPORNI, U NIŠU JE PUTINOV ŠPIJUNSKI CENTAR! Beograd odgovara: To je zajednički humanitarni centar i naš i Ruski!

Podeli vest

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot ponovo je poručio da Vlada SAD veruje da je Ruski humanitarni centar zapravo špijunsko mesto, centar špijunaže i da im zbog toga ne treba diplomatski status

On je ustvrdio da i NATO delegacije ili misije koje dolaze ili prolaze podležu nekoj vrsti inspekcije srpskih vlasti. 

- Diplomatski status im omogućuje imunitet po kojem niko ne može da ih kontroliše pa mogu da budu nedodirljivi - rekao je Skot.

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića SAD biće prilika da se učvrsti saradnja dve zemlje, poručuje ambasador Skot

Srbija je suverena zemlja

Predstavnik SAD u Beogradu ističe da nikada nije razgovarao sa predsednikom države ili vlade o tome kako će izgledati ili kako bi trebalo da izgleda buduća vlada Srbije.

- Ko god bio ministar odbrane, naši odnosi će biti, kao i do sada, prijateljski i kvalitetni. Saradnja neće biti ugrožena - rekao je Skot gostujući na RTV komentarišući spekulacije da se američka vlada "protivi" izboru Aleksandra Vulina na mesto ministra dbrane.

BRUKA, SKOT NASTAVLJA SA PROVOKACIJAMA: Srbiji ne trebaju migovi, HELIKOPTERI KOJE SMO DALI HRVATIMA SU BOLJI!
 
- Bio sam malo iznenađen jutros kad sam se probudio i pročitao te natpise, jer nikad nisam pričao o tome ko bi mogao postati ministar odbrane ili bilo koji drugi ministar - rekao je Skot.

- Mi se u to ne mešamo ne biramo "stranu" - podvukao je Skot i dodao da su oni na srpskoj strani.

SKOT: Zapaljive izjave Rame i Tačija prete da izazovu političku lavinu!

On je naveo i da će poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića SAD-u biti prilika da se učvrsti saradnja.

Beta

Kada je reč o mandatarki Ani Brnabić, Skot je rekao da je to dobar predlog koji će doprineti ostvarivanju strateških ciljeva Srbije, a to su, dodao je, članstvo u EU i evroatlanske integracije.

- Mi to podržavamo - rekao je Skot.

S druge strane, Vršilac dužnosti premijera Srbije Ivica Dačić ocenio je da Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu ne može da opstane ako se ne reši njegov status.

ŠANSE SRBIJE DA SE IZVUČE BEZ ŽRTAVA RAVNE SU NULI: Prekomponovanje Balkana nosi ozbiljne rizike po Beograd!

On je na konferenciji za novinare, posle sastanka sa belgijskim kolegom Didijeom Rejndersom, rekao da taj centar ne može ovako da opstane „ni na nebi ni na zemlji", te podsetio da je predviđeno da Rusija za njegov rad izdvoji 40 miliona dolara.

Napomenuo je da je do sada potrošeno 20 miliona na gašenje požara, poplave i sve ostalo.

Šutanovac i Tadić manipulišu 

Dačić je prozvao bivše predstavnike vlasti, sadašnjeg lidera opozicione Demokratske stranke Dragana Šutanovca i bivšeg predsednika Srbije i aktuelnog lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića, da pate od amnezije.

Ne mogu da shvatim sada o kakvim diplomatskim statusima i eksteritorijalnom delu centra govorimo. To je zajednički centar. Ne postoji ruski i srpski deo. Tu radi desetoro ljudi, ističe Ivica Dačić

Naime, vršilac dužnosti premijera podsetio je da je sporazum o formiranju Centra u Nišu potpisao sa Sergejom Šojguom u prisustvu tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

(VIDEO) PAKLENI PLAN SAD! VUČIĆA PO SVAKU CENU POSVAĐATI SA PUTINOM: Srbija mora da otera Ruse iz Niša, a Moskvi da uvede sankcije!

Takođe je podsetio da je taj centar dobio naziv Srpsko-ruski humanitarni centar, a da je Šutanovac, koji je tada bio ministar odbrane, lično dao odobrenje da ruska strana pogleda kasarnu u Nišu za sedište tog centra.

- Ne mogu da shvatim sada o kakvim diplomatskim statusima i eksteritorijalnom delu centra govorimo. To je zajednički centar. Ne postoji ruski i srpski deo. Tu radi desetoro ljudi - podvukao je Dačić.

Beta

Ponovio je i da je Tadić sa tadašnjom državnom sekretarkom SAD Kondolizom Rajs potpisao Sporazum o statusu američke vojske u Srbiji.

(VIDEO) OD RUSKIH HUMANITARACA IM SE PRIVIĐAJU ŠPIJUNI, a smestili nam BONDSTIL U SRCE SRPSKOG KOSMETA!

- Oni koji se ovome protive, kada je Rusija u pitanju, moraju da daju odgovore na pitanja zašto u jednom slučaju to može, a u drugom ne može - kazao je Dačić.

Pitao je i zašto Tadić to nije tada rekao Putinu, a Šutanovac svom ruskom kolegi, mada, dodao je, Šutanovac je retko išao u Rusiju. Više je boravio u SAD, kazao je Dačić.

Vršilac dužnosti premijera Srbije je napomenuo i da se radi o sporazumima koji se potpisuju cirkularno, uz promenu samo imena.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vrca

pre 6 godina

Pa i da jeste spijunski centar sta to Skota briga.Ameri polaze od sebe,svetski ucenjivaci i zlotvori!Njima baza-NIKAKO!!!

Hello

pre 6 godina

Pa oni je imaju vec 10 godina na Kosovu,pitali za dozvolu nisu,niti ce.

SARA

pre 6 godina

OD TOGA SKITA VECEG NEMA.\nDOKLE CE SE ON PONASATI STVARNO KAO SKOT JEDAN.\n

Mara

pre 6 godina

Srbija i Rusija pod hitno da naprave vojnu bazu u Nisu u da to objave na sva zvona.Dosta je vise ucena sa zapada, kao da smo svi mi misevi a oni veliki pacovi  koji nas jure da bi nas pojeli.To vrzino kolo neka igraju u EU-i, mi nismo njihovi clanovi i ne mogu da se izdrkavaju govoreci nam sta smemo a sta ne smemo.Ovog Skota proteratu iz Srbije,ne treba nam americki papagaj ako vec nije u stanju da se ponasa kao covek koji ima mozga u glavi.\n

SKOT

pre 6 godina

Kakvo divno ime i srpska rec SKOT. Mora da mu je majka znala srpski i uocila kao novorodjencetu neke njegove buduce ljudske osobine. Ali nema veze. Dali bi gospodin Skot bio ljubazan da kaze koliko americkih marinaca ima u Srbiji i dali se taj broj s obzirom na kolicinu granici sa okupacijom. Hvala!

englezii

pre 6 godina

A ko to Skota u punom znacenju te reci sta i pita o Nisu a i celoj Srbiji ! Neka se samo vrati u svju nedodjiju i nek povede i Galbrajta isti su obojica !

CICKA

pre 6 godina

Направити још већи и опремљенији хуманитарни центар јер ће им овај центар бити повод а у ствари то нема везе то би био изговор , да напујдају оне доле и оне своје из Базе да им припомогну да дођу до Ниша и освоје Ниш и ко би био крив после свега ако би се тако нешто десило па криви су Руси јер су се они, Америка, "преплашили" што су ту а они не би били криви али би освојили још територије све "плашећи се" зарадли би и отерали Русе . Ама Још већи центар да се одбранимо од оваквих и да избацимо Бонд стил који је нелагално доле, изнајмити привремено Русима Србију целу и ону доле да се зна, отворено рећи нема ту фолирања у оваквим стварима, Вас не желимо намештаче ратова и поробљиваче , не желимо рат, немате кога да се плашите али за сваки случај овде ће бити Руско српски хуманитарни центар а ваша држава је милион километара далеко то што сте доле нелегално само ако започнете нешто бићете педалирани са све вашим пријатељима .

Nato u blato

pre 6 godina

Који је ово терор јбт. Овог Скота треба протерати из Србије, понаша се као кабадахија.

CICKA

pre 6 godina

Како да будемо неутрални ако су доле једни на силу дошли друге ћемо да примимо добровољно само због ових на силу и превару што су дошли , ако дођу трећи ми ћемо четвртима Базу пети дођу ми ћемо шестима добровољно Базу , на други начин не можемо бити неутрални, колико доле има свега од наоружања и војске толико и горе мора бити свега , то је лапо лапо , шта значи неутралан у хемији имамо доле киселину шта морамо имати горе па БАЗУ , то је неутралност ако нисте знали , него што пре адекватну БАЗУ У НИШУ не стидети се своје неутралности и да нас више нико не прави блесавима .

batica

pre 6 godina

dokli gospoda iz USA-e misle da su serifi u svetu.\novde na balkanu je stvarana civilizacija nismo mi siroti indijanci\npa pancevacka pivara je starija od amerike\n

Nina

pre 6 godina

Pa sta onda i da jeste? A sta je na Kosovu i Metohiji? Dali imaju dozvolu za tu gradnju? Ako su to oteli od Srba nisu postali i vlasnici niti oni niti Siptari.

Dragomir

pre 6 godina

Једна руска база у Војводини а друга у Нишу.Буде ли неки подмукли енглез поново наговорио амере да нас бомбардују јер му албанска мафија платила први ће да страда Лондон!И то јасно Путин да таламбаса!А онда нека енглески народ види шта ће и како ће.Битно је да настављају енглези да тлаче народ света тако што ће амере да потуре.Еј,бре и бре,Русија има толико атомки а америчке нафтне компаније не одустају од тога да је заузму.Оне су финансијери свих ратова!ПС.Због климе мора дижу ниво а Лондон постаје Венеција.Индуси су већ заузели Енглеску!

Miloje

pre 6 godina

Lopov prvi viče:,,Držte lopova"! Treba da ih je sramota!

Tika

pre 6 godina

Brinu vas Rusi u Nišu. A sa kojim pravom ste vi u Bonsilu na Kosovu bez naše saglasnosti koja je srpska teritorija. Očigledno snagom svetskog siledžije.\n

Vladimir i Borko

pre 6 godina

Vladimir i B0rko ,, pozdrav za redakciju... Kada slušam i gledam ovog JADNOG ambasadora SAD,, SKOTA, naziv mu i priliči, to je čovjek koji želi po svaku cenu da VODI ANTI - SRPSKU POLITIKU i nameće svoje ministre koji bi bili po njihovoj meri, a što je najvažnije da su protiv A. VUČIĆA , i vlade SRBIJE,, globalno gledano protiv rep. SRBIJE. TO VIŠE NE MOŽE. Ne mogu ja doći u VAŠU redakciju, niti imam pravo na to, da menjam Vašu uređivačku politiku, tako i ovaj SKOTINA MAJKL bi želeo da je njegova poslednja, e, NE MOŽE VIŠE.. ,, SRBIJA, HVALA BOGU, KONAĆNO VODI SAMOSTALNU POLITIKU..Samo pametnom i ozbiljnim politikom , kao i sto veći konsezus svih nas i što širim dijalogom između svih opozicionih stranaka, koji stvarno žele , ali iskreno, BOLJITAK za SRBIJU,.. Mi smo uzeli sada stvari u svoje ruke i sada PAMETNO po svim pitanjima. Ne smemo dozvoliti sebi da svaki put nasednemo.. BIT ĆE PRITISAKA I SVEGA SA STRANE "ONIH DRUGIH , TAKO I DOMAĆIH ANTI-SRBA "gde moramo pametno i realno vagati , dogovarati i TEK onda donositi zaključke..RUSKI CENTAR smeta AMERIMA a znamo i zašto, tu moramo " brzo " da reagujemo povodom statusa centra. AMERIKANCI SU NAMA UZELI SRCE SRBIJE I CENTAR PRAVOSLAVLJA ,, KOSOVO I METOHIJU, pa bi hteli još i NIŠ sa hum. centrom, TADA BI ONI zatvorili svoj status na BALKANU,, i bili na VRATIMA , a bojim se da jesu,, MAJKE RUSIJE.. Vreme će uskoro pokazati što je prava istina... Pozdrav...

David

pre 6 godina

Zaista skotovski zvuči da su Rusi napravili špijunsku bazu za koju će i kauboji da znaju. Mrziti je zlo rđavog čoveka. Neka sam i to ali ne možete mi zabraniti da volim a VOLIM one kojih se vi zlikovci plašite.

Branislav

pre 6 godina

Treba li veću špijunski centar od američke ambasade u Beogradu, da ne spominjem bondstil na našem Kosovu i Metohiji??? Nama niste potrebni, na silu ste došli na silu ćete i otići ameri, pljuc, fuj!!!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija