• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.06.2017

23:29

ANA BRNABIĆ. Vratićemo poverenje u naše obrazovanje

Politika

ANA BRNABIĆ. Vratićemo poverenje u naše obrazovanje

Podeli vest

Buduća premijerka Ana Brnabić istaći će u ekspozeu koji će pročitati u Skupštini Srbije da su obrazovanje i digitalizacija među prioritetnim zadacima nove vlade i obećati da će raditi na tome da povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem, pišu "Večernje novosti."

- Vlada koju će voditi radiće na tome da Srbija bude društvo koje pruža jednake šanse svim svojim građanima, a jedan od ključnih prioriteta je obrazovanje. Ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem - stoji u ekspozeu mandatarke. 

Vlada Srbije, kako iznosi, radiće na unapređenju obrazovnog sistema, što znači da će podsticati analitički način razmišljanja, usmeren na rešavanje problema i pronalaženje rešenja. Vlada će raditi na tome da mlade generacije učimo da ne odustaju na prvoj prepreci, već da se bore za ideje, poslove, da veruju u sebe i idu u susret svojim ambicijama.

- Radiću i na povećanju dostupnosti obrazovanja, modernizaciji nastavnih planova i programa, kao i na kreiranju obrazovnog sistema prema potrebama društva i ekonomije i ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem- stoji u ekspozeu u koji su "Večernje novosti" imale uvid.

EVO KO SU MINISTRI U NOVOJ VLADI SRBIJE! U Skupštinu stigao predlog Ane Brnabić!

Obrazovanje treba da podstiče inovacije, preduzetništvo i obezbeđuje mladima potrebne veštine da bi bili spremni za vreme u kome živimo, zaključuje ona.

Brnabić će u ekpozeu istaći i da digitalizacija otvara nove mogućnosti za kvalitetniji život građana kroz veći broj usluga, jeftinije usluge, dostupnije informacije i znanje, povezivanje među ljudima. Povećaće se, kako iznosi, efikasnost, smanjiti troškovi i kreirati nova vrednost u skoro svim oblastima života i rada. 

- Digitalizacija je više od IT industrije, jer uključuje sve privredne grane i omogućava razvoj čitavog društva- stoji u ekspozeu buduće premijerke.

SKUPŠTINA SRBIJE USVOJILA ZAKON: Nova Vlada će imati 18 ministarstava, Vulin i Đorđević zamenili mesta?!

Moj dosadašnji moto rada da u "državu treba uvesti red, a zdrav razum u državnu upravu" ostaje moja ideja vodilja i kao predsednice Vlade Srbije, zaključuje Brnabić, prenose "Novosti".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija