• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: embargo.rs/informer.rs

28.06.2017

18:16

A PRAVI SE NAIVAN KO FRANCUSKA SOBARICA: Ovako su Kena i njegova ekipa opustošili opštinu Smederevska Palanka!

Politika

A PRAVI SE NAIVAN KO FRANCUSKA SOBARICA: Ovako su Kena i njegova ekipa opustošili opštinu Smederevska Palanka!

Podeli vest

Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije i bivši predsednik opštine Smederevska Palanka Radoslav Milojičić Kena, koji danas glumi poštenje i moralni autoritet, ostavio je opštinu na čijem je bio čelu do pre dve godine pred bankrotom sa dugom od dve milijarde dinara, koji je u međuvremenu, zbog zateznih kamata, sudskih troškova i troškova izvršitelja narastao na neverovatnih četiri milijarde dinara, otkriva portal Embargo.rs

Kako navodi ovaj portal, izveštaj o praktično bankrotu koji je Kena i njegova ekipa ostavila iza sebe u opštini, poslat je na mnoge adrese i u narednim danima se može očekivati reakcija nadležnih državnih organa.

- U toku je postupak izvršenja po pravosnažnoj sudskoj presudi po dugu od 149.000 evra koje opština duguje Direkciji za imovinu po osnovu kupovine Doma vojske u centru Palanke iz 2011.godine. Stiglo je za naplatu nešto što je do današnjeg dana ostala misterija zbog čega je to kupljeno!? Opštinski budžet je oštećen za oko 14 miliona dinara! Umešani su čelnici opštine, pa i gospodin Radoslav Milojičić - Kena, iako se danas pravda da je bio „samo" pomoćnik predsednika opštine za infrastrukturne i komunalno -stambene poslove! Palančani tvrde da i vrapci na grani znaju da je Kena bio siva eminencija ovog posla, mada je on to nekoliko puta negirao! Logistiku za ovaj posao su dali ondašnji ministar odbrane, Dragan Šutanovac, čelnici iz Direkcije za imovinu Republike Srbije i Predrag Bubalo, kao predstavnik belgijske firme Deleze… Širok krug poznatih javnih ličnosti je uradio nešto zbog čega danas ispašta naša sirotinja raja. Umesto da investiramo, eto mi danas moramo da vraćamo dugove, da plaćamo, a para nemamo!? - kaže sagovornik Embarga.rs.

Kako se navodi, realizacija dobro osmišljene „prevare" počela je 7. marta 2011. odlukom Opštinskog veće da preuzme prava prenosa za Dom vojske u ovom gradu od Republike Srbije, odnosno Ministarstva odbrane.

Nikome tada a i kasnije nije bilo jasno šta ova formulacija praktično znači, jer je nepozanta ustaljenoj pravnoj terminologiji kad su u pitanju imovinski odnosi, ali je očigledno poslužila konačnom cilju: pravljenju profita ili nekih drugih ličnih interesa…

U ovoj odluci piše da je, prema proceni Ministarstva finansija, vrednost objekta oko 21 milion dinara, što je bilo nešto više od 200.000 evra, ali je kasnije, prlikom poptisivanja ugovora, naveden drugi podatak Ministarstva finansija - da objekat vredi 294.677 evra!? 

Kako ističe Embargo.rs, mnogi su se zapitali, kako je za samo tri meseca cena narasla za oko 90.000 evra i ko se ugradio u tu razliku. 

Prema pisanju navedenog portala, ugovor je ispred opštine potpisao predsednik opštine Živko Petrović, mada se svi kunu, da je već tada „glavni bio Kena", a kao dokaz spominju člinjenicu da je već 2012. godine postao predsednik opštine.

Embargo.rs

Međutim, kako ističe Embargo.rs, ceo posao bi verovatno propao, da na ključnom mestu nije bilo Keninog stranačkog saborca Dragana Šutanovca.

Naime, da bi se ugovor potpisao između opštine i Direkcije za imovinu Republike Srbije, bila je neophodna saglasnost Ministarstva odbrane, što je ondašnji ministar Dragan Šutanovac „lakonski" učinio, potvrđujući da taj objekat nije potreban više Vojsci Srbije!

Šutanovac nikada za javnost nije hteo da komentariše ovaj svoj potez, ali je najavljivao tužbu protiv novinara CIK-a ( Centar za istraživanje korupcije) koji su ga spominjali u okviru svoje priče ovoga slučaja…

Svi su tada znali da je opštiska kasa prazna, ali su ipak nekako uspeli da 21. i 22. novembra uplate deo duga: tek polovinu novca od ukupne cene.

Zbog neplaćanja druge polovine od ugovorenme cene Direkcija je prvo raskinula ugovor, a potom je u aprilu 2012. podnela tužbu protiv opštine za naplatu duga i Viši sud u Smederevu donosi presudu p.br. 26/14 unjihovu korist i to zbog propuštanja!?

U celoj ovoj priči, ugovoru fali ključni detalj dobro organizovane grupe „profitera": a to je, zbog čega je opštini bio potreban takav jedan objekat? U oduci Opštinskog veća ni reči o razlogu kupovine, što je poseban „nonsens"!

- U tom grmi i leži zec koga su „ulovili Kena i ekipa", jer nije bilo nikakve argumentacije zbog čega se kupuje Dom vojske, za koji je kasnije baš Kena pričao "da je bio dotrajao, ruiniran, da su plafoni otpadali. Pa zašto je onda kupljen? - pita se sagovornik Embarga.rs. 

Tanjug

Kako se dalje navodi, odgovor je stigao ubrzo, tačnije nepunih deset dana kasnije kada opština donosi odluku da kupljenu zgradu poruši, a kao razlog se navodi to da objekat nije imao građevinsku dozvolu.

- Tada niko nije smeo da pita opštinske čelnike, pa zašto dadoste skoro 300.000 evra za nešto što sada rušite? Ali, prljava igra morala je da se odigra do kraja… - kaže sagovornik Embargo.rs.

I nije se na rasplet čekalo dugo: u oktobru iste godine, opet zaseda Opštinsko veće ( opštinska vlada) i donosi odluku da proda zemljište na kome se nalazi Dom vojske i to kompaniji Delez Srbija, koju je u ovom postupku zastupao bivši ministar trgovine Predrag Bubalo?! 

Delez je bio najpovoljniji nakon otvaranja ponuda i za 26,5 miliona dinara kupio je 21 ar zemljišta.

- Svima je sada bilo jasno zbog čega je opština kupila Dom vojske i da se on definitivno mora ukloniti sa zemljišta koje su kupili Belgijanci - objašnjava sagovornik Embarga.rs

- Tek u martu naredne godine objekat je porušen, iako je rešenje bilo doneto još u julu 2011. Niko ne zna zbog čega se toliko čekalo? Angažovana je beogardska firma „Termomont" da ukloni objekat i za to je plaćena fantastičnih 43 miliona dinara, što je nenormalna cifra za ovu vrstu posla!!! I na tom mestu podignut je montažni objekat „Maksi". Time je ova priča završena. Na zadovoljstvo aktera a na štetu državne kase! Ali, koga briga za to.. kad još niko nije navukao bukagije... - zaključuje sagovornik upoznat sa 

Ali, nevoljama za opštinsku kasu tu nije kraj: naime u postupku restitucije, bivšim vlasnicima pomenutog zemljišta od 21 ara isplaćeno je 2.198.000 dinara! I to je „leglo" na teret raje i sirotinje… Oni drugi, glavni glumci ove „prevare" zadovoljno trljaju ruke.

Mada, reče Kena novinarima: "Neko mora u zatvor"! Zašto je baš siguran da među njima neće biti i on…


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perakaže

pre 6 godina

Pravosudje je izabrano još za vreme DS-a. Sve njih treba smeniti iako će se možda nekoliko poštenih sudija biti oštećeni. Sem časnih izuzetaka, sve sudije imaju putera na glavi, primali mita a najgore je to što su poslušnici Pajtića i DS. Zbog toga se vuče slučaj Mišković, i slučajevi ostalih tajkuna. Sve sudije treba odmah smeniti.

Mika

pre 6 godina

Nemojte da preskocite i ostale bitange: Neka sada drzava Srbija pokaze snagu i obracuna se sa organizobanim kriminalom. Postoji samo jedan problem, jer su svi uvezani i nedodirljivi. U celoj istrazi bi se doslo i do Gosa i ostalih firmi koje su unistene jer se preko privatnih firmi prelivao kapital fiktivnim i preplacenim poslovima. Naravno da niko ne sme da dirne u osinje gnezdo jer su u svim strukturama ljudi koji su deo ove kriminalne ili drugih kriminalnih grupa. Od zelenasa Palanackih koji su dobijali novac iz fonda za razvoj pa zelenasili i oduzimali imovinu gradjanima do .... Neka krene nezavisna drzavna policijska grupa u istragu! Srbiji su potrebni NESALOMIVI. p.s. nemojte da preskocite kreatora i inspiratora kriminalnog udruzenja Zivka Petrovica.

jozo daj vode

pre 6 godina

pa taj bubalo je kupio svu zemlju oko kikinde ,selo nakovo,mokrin ,srpska crnja...i on je jos ziv?

Mikailo

pre 6 godina

e moj Keno zeznut igrac je ovaj Zeljko.Dugo pamti a zeznuto vraca a ima i nacina jer kad tad svi vi koji propadate u politici trcite kod njega.

Gedža

pre 6 godina

Pojeo vuk magarca,nikom ništa,tresla se gora rodio se miš. Tako će sve biti dok ne odstranimo karcinom našeg društva i naše Srbije,sve belosrpske POLITIČARE.

eneja

pre 6 godina

"Ko o cemu...vojnik o skracenju,oficir o unapredjenju,a Kena o postenju".

Dejan Tomovic

pre 6 godina

Dve milijarde dinara? Ogromna suma novca. A sad kao tu moralise nesto. Upropastio je Smederevsku Palanku.

Lela

pre 6 godina

I time sto su opustosili kasu opstine opljačkali su i drzavu predpostavljam.

Slavoljub

pre 6 godina

Zbog ovakvih likova i zbog ovakvih stvari DS je izgubio izbore.

boki

pre 6 godina

Neverovatno je koliko imaju obraza nakon toliko mahincija da pogledaju ljude u oci i jos usput glume ludilo.

Vojkan

pre 6 godina

Pa njegova stranka je ostavila celu Srbiju u debelom minusu...ne znam kome moze da glumi autoritet, meni ne moze jer ga posmatram kao obicnog lopova

Dejan

pre 6 godina

Opustosili su oni celu Srbiju i doveli nas na ivicu bankrota, sreca nasa pa je Vucic rasterao te kriminalce

Nemanja

pre 6 godina

Nažalost, više ovakvih "Kena" ima u DS koji su ojadili razne opštine...

duca

pre 6 godina

Sada narod vraca sav taj novac sto su uzimali mafijasi.

Gavrilo

pre 6 godina

To je taj kadar DS koji je sprovodio pljačkaške privatizacije i trošio državne pare.

Bojan

pre 6 godina

Pa to je tipično DS ponašanje svi su se oni bahatili na narodnoj grbači a onda glume poštenje i kritikuju druge koji postižu rezultate!!

Brena

pre 6 godina

Sve sto rade, rade kako bi pokrali drzavu. A onda kazu kako su drugi krivi. Srbija ce se izboriti sa ovakvim lopovima.

Srdjan

pre 6 godina

Ovakve kriminalce pod hitno u zatvor ako hocemo Srbiju da pokrenemo napred

Laza

pre 6 godina

Osetili smo na sopstvenoj koži vladavinu DS svuda gde su vladali doveli su do ivice bankrostva posledice njihove politike još osećamo!

Penzionerj

pre 6 godina

Zalosno, svi slobodno setaju. Zalosno, glasao sam za ovu vlast. Nema pravde pa nema, nema famoznog zakona o poreklu imovine. Divota.

Danica

pre 6 godina

Kad vec znamo da su to uradili, trebali bi da budu adekvatno kaznjeni.

Marija

pre 6 godina

Ovi žuti su stvarno mnogo sebi dali za pravo, njih sve treba krivično goniti za svo zlo koje su naneli Srbiji.

Danilo

pre 6 godina

DS je 12 godina sistemski unistavao i pljackao Srbiju.

Gorana

pre 6 godina

Nedomacinsko ophodjenje prema budzetu, mogu misliti sta bi napravio od Srbije i drzavnog budzeta ako bi ne daj boze dosao na vlast.

jeca

pre 6 godina

A što je tek ovaj stručnjak za posmatranje... Dno same evolucije.

Filip

pre 6 godina

Istina se sazna pre ili kasnije, niko ne moze da joj pobegne.

Rade

pre 6 godina

Ovaj je promašio profesiju. Trebao je da bude blagajnik u lokalnoj fliperani.

Dare

pre 6 godina

Kena je uništio Smederevsku Palanku i to su činjenice,ono što je on uradio teško da neko može da izvuče,sramota da ga je.

Dex

pre 6 godina

Tako je to kada se upravljanje gradom da u ruke jednom primitivnom čoveku koji ne zna da vodi ni sebe kako treba.Uništitelj budžeta Smederevske Palanke sada se baš pravi naivan,ali na svu sreću svi vidimo ko je on.

Vanja

pre 6 godina

Kena je znao samo min us u kasi da napravi kako je bahato radio tako je i prošao na izborima.

Jovanović

pre 6 godina

Reč demokratija u Demokratskoj stranci postoji samo u imenu i nigde više.

Stole

pre 6 godina

Ovaj Kena može da ide u isti koš sa Rodićem iz Kurira.

Hedona

pre 6 godina

To se sve zna šta je ko radio, ali isto tako građani znaju da se lopovi ,reketašima raduju.Kena i Rodić su postali kao prst i nokat.

Vuk

pre 6 godina

Ovo se isto dogadjalo i u mojoj opštini- opština Kovačica. Dosmanlije su opustošile sve živo, napravile dugove od preko 120.000.000 dinara i sada krive druge za svoje neuspehe.

Mihajlo

pre 6 godina

Neverovatno je kako ova jadna zemlja Srbija i dalje postoji pošto nema nekog iz DS-ovske bagre a da se nije na ovaj ili onaj načio okoristio o državu zarad lične koristi. Prema takvima ne treba imati ni trunku sažaljenja već pred sud i pravac CZ, bez milosti!

Stefan

pre 6 godina

Gde god je DS bio na vlasti ostavljao je iza sebe milionske dugove.

grom

pre 6 godina

Ovo je sramotno sta su demokrate radile dok su vladale, nije to samo Smederevska Palanka, treba istraziti i ostale opstine do 2012. ima tu posla za nadlezne itekako!

ZNastasic1

pre 6 godina

Jedan od najbahatijih žutih funkcionera glumi nevinašce ali neće moći.

Zorica Malic

pre 6 godina

Takav sljam naseg drustva treba odstraniti,da mozemo da disemo normalno.

Lun

pre 6 godina

Dosovci su najvece zlo u istoriji Srbije prevaranti i profiteri prevarili narod da bi uzeli vlast a onda samo uzimali pare i gledali samo da se sto vise obogate

Ana M

pre 6 godina

Covek je pre no sto je bio predsednik opstine S. Palanka bio obican konobar u jednoj kafani. Lice i nalicje DS-a.

Darko

pre 6 godina

Izveštaj o praktično bankrotu a kako je došlo do toga hoće li Kena objasniti?!

loka

pre 6 godina

Kakav zlotvor, uništio opštinu do kraja i sad on kritikuje druge

dejan

pre 6 godina

On je provereni prevarant,i čudi me da se tek sad piše o njemu!n

Petar

pre 6 godina

Keno, jednom zuti kvisling i lopovcina, ceo zivot isti zuti kvisling i lopovcina !

Maja

pre 6 godina

Ovo je potpuno neverovatno. Kena je i dalje na slobodi, jer pravosuđe ne radi svoj posao.

mila

pre 6 godina

Ako je ovo sve tacno, tj.ako postoje dokazi treba podhitno kazniti, sankcionisati!

Vrca

pre 6 godina

Zasto nisu u zatvoru ovi lopovi,tuzioci,sudije?Sta,pojedinci i grupe jaci od Drzave!Nisu,nego veze,pare....a narod gladan.!Poreklo imovine-sve zapleniti i pare u budzet vratiti.To je narod stekao!

avion

pre 6 godina

Mislim da je dovoljno reci Demokratska stranka

mina

pre 6 godina

Svi koji su krali i pokrali Srbiju u Vucicu vide najveceg neprijatelja jer znaju da ce Vucic i svi nadlezni otkriti sve njihove mahinacije.

dejan

pre 6 godina

Sto se tice pravosudja mnogo je loseg tu jer stvarno ne rade svoj posao (cast izuzetcima) A ovaj olos kena je poznat po tome sto je u opstini u kojoj je radio hteo da uvede placanje ulaza u zgradu opstine za gradjane!!!Srecom neko je uspeo da ga odvrati od toga

gggg

pre 6 godina

Kena će morati da odgovara za sve što je uradio.

Sneza

pre 6 godina

Siguran sam da ce pravda stici i do ovih lopova, svako mora da plati za svoja dela.

Nenad

pre 6 godina

Nazalost pravljeni su nam zakoni po narudjbi, pripremljeni za tajkune koji su ih i narucili.

Vlado

pre 6 godina

Kad se cuje sve je bilo po zakonu, tajkuni odneli, narod ostao bez tesko stecenog kapitala, onda dolaze ovakve price.

Maja

pre 6 godina

Glumi postenog coveka, a opustošio opštinu..Ali nista cudno s obzirom da je iz demokratske stranke.

ZAF

pre 6 godina

Toliko o postenju demokratske stranke. Eto, narod i sam zna koliko su demokrate strucni i posteni. Ovog coveka pod hitno Sudski goniti, da vrati do poslednjeg dinara duga i uvesti zakon da se malo poostre Sudske kazne za "funkcionere" koji kradu i koji su krali, da im se malo preispita imovina stecena za vreme vladavine.

Igor

pre 6 godina

Sramota, ovakvo ponasanje za jednog narodnog poslanika, pa on je vise za zatvor.

Mira

pre 6 godina

Ma Rodic je navikao da krade, ne placa svoje doprinose drzavi. Olos.

Neca

pre 6 godina

Šta očekujete od jednog bivšeg konobara. Pre nego što je postao pomoćnik predsednika opštine bio je konobar u lokalnoj diskoteci.

Svarcika

pre 6 godina

"Demokrate", ne dao Bog da se opet nešto slično ponovi kao njihova vladavina, to bi bio kraj Srbije.

Ilija

pre 6 godina

Ako postoje cvrsti dokazi neka policija i tuzilastvo zasuce rukave i prione na posao.

dragan

pre 6 godina

Zato i pisete o njima, nisu vredni toga. Ja sam iz tog mesta. Jedva smo cekali da ih skolimo

Rale

pre 6 godina

Unistio Smederevsku palanku i zaduzio je do grla i sada drzi nekome pridike.pa on i njegova bratija su Srbiju razorili.

RaleD

pre 6 godina

Svi "zuti" su toliko krali i otimali od ove Srbije da je cudno kako smo uopste poceli da ustajemo sa dna

mina

pre 6 godina

Ako je ovo visoki funkcioner DS onda je jasno zašto propadaju

Saki

pre 6 godina

Nadam se da će sudstvo odraditi svoje, ovaj čovek mora u zatvor.

Nexi

pre 6 godina

Kena je unistio Smederevsku Palanku, a sad glumi postenje.

Miodrag

pre 6 godina

Klasika,najveći lopovi dižu galamu da bi sakrili svoja nedela.

Daca

pre 6 godina

Srbiji treba da bude na prvom mestu obracun sa kriminalom bivse vlasti da neko odgovara za milijonske kradje.

Dejo

pre 6 godina

Trebao je SNS odmah po dolasku na vlast sve opštine, svaku upravu i ministarstvo detaljno da pretrese i pregleda knjige i da se svi koji su krali i koristili se nezakonito novcem građana odgovaraju pred sudom i ako je ikako moguće vrate što veći deo novca.

Mića

pre 6 godina

Sve je to ološ koji se ovajdio državnim novcem a sada glumi poštenje pred medijima. Da se otvori istraga protiv njega verovatno bi pobegao iz zemlje glavom bez obzira.

Kondor

pre 6 godina

Na našu žalost ili možda sreću ,isti princip je žuti kadar primenjivao svuda od Subotice,Beograda,Vračara pa do juga...svakako svuda debeo minus !!!

Pera

pre 6 godina

To su ti DS-ovi strucnjaci koji sada sole pamet drugima.

Vera

pre 6 godina

Tužilaštvo bi trebalo pod hitno da se pozabavi sa ovim slučajem, pa ovo nije radio ni Al Kapone.

Stex

pre 6 godina

Kene je bio lokalni bos u S.Palanci,ni muva nije mogla da prodje a da ne plati reket.

Kobac

pre 6 godina

Ovaj je samo sramna slika i prilika žute hobotnice , srećom u svim opštinama su sada već bivši , ali od posledice njihovih bahanalija još trpe građani , jer vreme je potrebno da iz debelog minusa dođeš do pozitivnog poslovanja!!!

buca1966

pre 6 godina

Trebalo bi da se kazne oni ljudi koji su naneli stetu ovoj drzavi.

ikica

pre 6 godina

Strasno koliko je sam ds ogrezao u kriminalu i lopovluku, tek sada ce poceti da izlazi na videlo njihove prljave igre.A sva ova gospoda se obogatila zahvaljujuci politici ds-a.

Razuman covek

pre 6 godina

Tu staru zgradu kad su rusili nije bila uopste stara, toliko je bila armirana po vojnim standardima da su je jedva srusili, u podrumu te zgrade je pronadjen nov dizel visokonaponski agregat koji je netragom nestao, kena je velika lopovcina

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija