• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer.rs

30.06.2017

16:45

(VIDEO) POČELA PODELA MAKEDONIJE! ZAEV PO NALOGU AMERIKE HAPSI GRUEVSKOG, a cilj je sprečiti POVEZIVANJE SRBIJE, RUSIJE I GRČKE!

Politika

(VIDEO) POČELA PODELA MAKEDONIJE! ZAEV PO NALOGU AMERIKE HAPSI GRUEVSKOG, a cilj je sprečiti POVEZIVANJE SRBIJE, RUSIJE I GRČKE!

Podeli vest

Hapšenja bivšeg premijera izazvalo bi novi konflikt u Makedoniji, jer oko 200.000 članova VMRO i oko pola miliona lojalnih glasača sigurno ne bi bili pasivni. Novi sukobi odgovaraju samo onima koji imaju geostrateški interes da Makedonija bude krizna zemlja

Novi prozapadni makedonski premijer ne gubi vreme! Zoran Zaev, koji je tesnom većinom i uz pomoć albanskih stranka uspeo da postane prvi čovek makedonske Vlade, počeo je da ostvaruje obećanja iz izborne kampanje i prve optužnice iz Specijalnog tužilaštva već su počele da stižu na adresu članova najveće političke stranke u Makedoniji, VMRO, čiji je lider Nikola Gruevski. 

To ne može proći bez krvi

Treba da se ima u vidu da VMRO ima oko 200.000 članova i da je najveća stranka u Makedoniji sa pola miliona lojalnih glasača i sigurno da oni ne bi bili pasivni u slučaju pokušaja da njihov lider bude linčovan. Novi sukob nikome ne odgovara, osim onima koji imaju geostrateški interes da Makedonija bude krizna zemlja, tvrdi Aleksandar Mitevski iz Centra za istraživanje i analitiku 

Zaev je, doduše nakon izbora na mesto premijera, najavio da neće biti političkog progona, ali je očigledno pogazio reč jer je posle pristanka na uslove Albanaca i "tiransku platformu", njegova popularnost po anketama, i to u njegovom biračkom telu, vidno opala. 

GRČKA RAMPA MAKEDONCIMA! Skoplje neće ući u NATO dok se problem imena ne reši!

VMRO, koji je inače po broju dobijenih glasova, i pobednik vanrednih parlamentarnih izbora u Makedoniji, sada se sprema za lokalne izbore koji se održavaju u oktobru, a Gruevski je najavio da će oni biti pravi test građana za vladu Zorana Zaeva.

Da li zbog ovih njegovih reči, tek Specijalno javno tužilaštvo podiglo je optužnice za prisluškivane razgovore koje obuhvataju 94 osobe i sedam pravnih lica. Tužilaštvo će od Krivičnog suda zatražiti da odredi pritvor za 18 osumnjičenih, među kojima su funkcioneri sada opozicionog VMRO-DPMNE, a na spisku je i - Gruevski.

(VIDEO) PUTIN POSLAO KGB NEMAN DA SREDI STVARI NA BALKANU! Moskva želi da spreči širenje NATO, SRBIJA SE NALAZI IZMEĐU ČEKIĆA I NAKOVNJA!

Lider VMRO-DPMNE i bivši premijer Makedonije Nikola Gruevski ocenio je da su optužnice koje je Specijalno tužilaštvo najavilo protiv njega i nekih njegovih bliskih saradnika "klasičan politički progon", čiji je „cilj da se uništi" najveća opoziciona stranka.

- VMRO-DPMNE je napadnuta. Nikad u istoriji nije se dogodio ovakav progon političkih protivnika, sa ciljem da se ova partija uništi ili ućutka. Specijalno tužilaštvo nije tužilaštvo, već kancelarija SDSM-a (stranka Zorana Zaeva), a optužnice su bez ikakvog pravnog osnova. Konstruktivnost u našem delovanju završava se danas - izjavio je Gruevski na konferenciji za novinare, prenose makedonski mediji.

Tanjug

Na pitanje da li Zaev na ovaj način pokušava i da desetkuje VMRO uoči lokalnih izbora, Aleksandar Mitevski iz Centra za istraživanje i analitiku odgovara potvrdno, ali i podseća da je Zaev u svom ekspozeu rekao da neće biti političkog progona protivnika, a ovo vidi kao dokaz da je pogazio reč. 

On takođe podseća da je lider VMRO Gruevski javno, na televiziji, rekao da se ne plaši zatvora ako je to cena da se Makedonija očuva, a stranka VMRO-DPMNE, kao izvorna makedonska stranka - sačuva. 

ŠANSE SRBIJE DA SE IZVUČE BEZ ŽRTAVA RAVNE SU NULI: Prekomponovanje Balkana nosi ozbiljne rizike po Beograd!

- Što se tiče same optužnice, Specijalno javno tužilaštvo u suštini nema nikakve dokaze za bilo koju od tih optužnica, jer u Makedoniji se audio-snimak ne računa kao materijalni dokaz već kao indicija za eventualno krivično delo, ili kao pomoćni dokaz ako postoje i materijalni dokazi. Zato mislim da je sve ovo čista propaganda da bi se smanjio rejting VMRO uoči lokalnih izbora - kaže Mitevski.

Moskva, međutim, smatra da je kriza u makedoniji fabrikovana koko bi se sprečio savez pravoslavnih zemalja čiju bi okosnicu činilie Srbija, Grčka i Makedonija

Naš sagovornik kao indikator da se ovde ne radi o pravu i pravdi, već da je reč o politici, navodi tajming kada je Specijalno javno tužilaštvo obelodanilo ove optužnice, a to je - svečani prijem u američkoj ambasadi.

- Tako da je, po meni, ovo još jedna konstrukcija Zapada da desetkuje VMRO jer znaju da dok ova stranka postoji, nema šanse da Makedonija pristane da promeni ime niti da pod nepovoljnim uslovima za državu uđe u NATO i Evropsku uniju - kaže Mitevski.

U slučaju, kako kaže, da Zapad i Zaev ostvare svoje namere i da dođe do hapšenja ljudi iz VMRO-DPMNE i Nikole Gruevskog, to bi značilo nove nemire i konflikt u Makedoniji.

- Treba da se ima u vidu da VMRO ima oko 200.000 članova i da je najveća stranka u Makedoniji sa pola miliona lojalnih glasača i sigurno da oni ne bi bili pasivni u slučaju pokušaja da njihov lider bude linčovan. Novi sukob nikome ne odgovara, osim onima koji imaju geostrateški interes da Makedonija bude krizna zemlja - ocenjuje Mitevski.

Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovore formirano je sporazumom o rešavanju političke krize, nazvanim Dogovor iz Pržina, i imalo je rok od 18 meseci da podigne optužnice. 

(VIDEO) AMERI RUŠE VUČIĆA I BALKANSKU UNIJU! Vašington u panici zbog Srbije, po svaku cenu želi da zaustavi srpskog predsednika!

Tužilaštvo je napravljeno da bi istražilo ko je u Makedoniji nezakonito prisluškivao od 2008. do 2015. i istražilo slučajeve kriminala i izbornih prevara koji se spominju u prisluškivanim razgovorima, koje je dostavila tada opoziciona stranka SDSM sa Zoranom Zaevom na čelu. Tužilaštvo je preslušalo oko 50 odsto dostavljenog materijala. 

Da se ovde ne radi o pravu i pravdi, već da je reč o politici, pokazuje i tajming kada je Specijalno javno tužilaštvo obelodanilo ove optužnice, a to je svečani prijem u američkoj ambasadi

Dosad su podignute tri optužnice, a u jednoj od njih je prvooptuženi za naručivanje političkog nasilja - Nikola Gruevski.

KURTI BI DA OTME DELOVE SRBIJE, CRNE GORE, GRČKE I MAKEDONIJE: Vođa "Samoopredeljenja" traži ujedinjenje svih Albanaca!

Moskva, međutim, smatra da je kriza u makedoniji fabrikovana koko bi se sprečio savez pravoslavnih zemalja čiju bi okosnicu činille Srbija, Grčka i Makedonija

Zvanična Rusija je u nekoliko navrata upozorila da NATO i SAD po svaku cenu žele da spreče povezivanje Srbije i makedonija na "turski tok" jer bi to bio verovatno i presudni korak u nastojanju ovih zemalja da očuvaju nezavisnost.  

ULAZAK CRNE GORE U NATO BIO JE ZATVARANJE OBRUČA OKO SRBIJE, A MAKEDONIJA ĆE TAJ OBRUČ JOŠ DA STEGNE: Iza svega krije se pritisak na Beograd da prizna Kosovo!

Makedonija je već bila na ivici građanskog rata kada je sadašnji premijer Zoran Zaev prihvatio takozvanu "Tiransku platformu".

Građani su žestoko reagovali i danima se na ulicama Skoplja i drugih gradova odvijao bezmalo pravi građanski rat. 

Kako je to izgledalo pogledajte u priloženom videu!

Albanci su u Kumanovu već pokušali da sruše Makedoniju i otvore sebi put za stvaranje Velike Albanije!

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pik

pre 6 godina

Ako se sip-tari odvoje makedonski deo i makedonci ima da nestanu bugari cekaju a mozda se i grci umesaju

ZN

pre 6 godina

Podela pola na pola a albanaca nema ni 20% (od kojih je dobar deo reistrovan i na jugu Srbije i na KiM i u Albaniji) ako je i taj podatak uopšte tačan. Tako se to radi.

ČITATELJKA

pre 6 godina

kakava podela Makedonije, kakvi bakrači? Podele nema i neće je ni biti! Cela Makedonija će uskoro postati članica NATO. Živi bili pa videli.

Juznoprugass

pre 6 godina

Podela bjrm svakako ali i u korist Srbije. Tek kad se Skoplje,Kumanovo,Veles,Prilep,Bitolj i Ohrid vrate u sastav juzne Srbije pravoslavni narod bjrm moze da dobije oprost i kada se izvine kao nacionalna manjina u sastavu Srbije!Dokle god ne bude u Skopskoj provinciji pro Srpska vlast i pro Srpski covek.Nema mira sa Srbijom!Srbija mora uz pomoc Rusije da povrati ovu teritoriju. Bugari su takodje svesni da samo u dogovoru sa Srbijom i Grckom ( starim Balkanskim saveznicima) mogu da povrate teritoriju od Krive Palanke preko Strumice sve do Dojrana.

Igor

pre 6 godina

Samo vi spavajte cvrstim snom i nadajte se najboljem kad već ništa niste naučili iz našeg lošeg iskustva

Marcco

pre 6 godina

Koliko se sećam, taj VMRO-DPMNE je bio i te kako pro-zapadna koalicija i gradio je glasove na antisrpskoj i antijugoslovenskoj platformi. Pa VMRO , pro-bugarska partija, je su saradnji sa Ustašama, učestvovao u likvidaciji kralja Aleksandra u Marselju. Šta je sada? Istrošio iz zapadni "saveznik"?

Siniša Škarica

pre 6 godina

Zaev-Gruevski, koja je razlika? I jedan i drugi su čokalije kao i stariji bratko im Kiro i njegov sin koji mudruje po Srbiji.

jaooo

pre 6 godina

citateljka.\njer ti stvarno mislis samo kad makedonija postane nato clanica da ce sve da bude u redu i da zivite lepo i sve da cveta????\n

Darko

pre 6 godina

Kada se sretne sa Vučićem ima da podvije rep kao obična džukela, a što u stvari on i jeste.

Filip

pre 5 godina

Комшии све што пишувате нема допирна точка со вистината. Класичен FAKE NEWS сте!! Груевски треба да со лежи во затвор, а народот во Маледонија за жал се иселува од земјата.. така да нема да има гласачи наредните избори. Да живее Македонија, никогаш северна!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija