• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

02.07.2017

23:50

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Mnogo očekujem od Ane Brnabić, uspešnost se meri rezultatima!

Politika

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Mnogo očekujem od Ane Brnabić, uspešnost se meri rezultatima!

Podeli vest

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da od premijerke Ane Brnabić očekuje da održi tempo rada Vlade i da ispuni ono što je obećala u ekspozeu u oblasti digitalizacije i obrazovanja i napominje da to da li je neko uspesan određuju rezultati a ne seksualna orijentacija

- Dugo sarađujem sa Anom Brnabić i nikada je nisam doživljavala prema njenom seksualnom opredeljenju. Ali, vidim da je medijima i drugima to zanimljivije. Za mene, reč je o privatnoj stvari i pominjanje tog aspekta predstavlja zloupotrebu Anine ličnosti- izjavila je Mihajlovićeva za “Blic“.

Prema njenim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izabrao premijerku, to je bila njegova ustavna obaveza i njegova politička odluka i zato će svaki uspeh premijerke i naše Vlade biti i njegov uspeh.

- Bez obzira što će meni i mnogima u Vladi nedostajati Vučić sigurna sam da će i premijerka Brnabić dati najbolje kako bismo postigli što bolje rezultate za građane naše zemlje- rekla je Mihajlovićeva.

Siniša Kostić

Na pitanje da li Dragan Marković Palma može da ostane deo vladajuće koalicije jer nije podržao novu Vladu, ona odgovara da je prinicipijelno loša poruka da bilo koji član vladajuće koalicije glasa protiv Vlade, ali postoje izuzeci koji potvrđuju pravilo. 

- Videćemo da li je Dragan Marković taj izuzetak koji je odlučio da bude dosledan svojim principima- rekla je potpredsednica vlade.

Povodom dolaska novih ministara iz redova SPS u vladu ona kaže da je dobro što se Branko Ružić vratio u vladu i da joj je drago što je Goran Trivan preuzeo resor zaštite životne sredine.

Beta



Govoreći o svojim zadacima u novoj Vladi, Mihajlovićeva je istakla da su to svakako završetak Koridora 10 i nastavak radova na Koridoru 11, ali i otkriva da želi da napravi veliku firmu za gradnju puteva.

Srbija mora infrastrukturno da se obnovi, sa Evropom i svetom moramo da se povežemo novim auto-putevima i prugama i za to ima novca, rekla je ona. 

- Međutim dosadašnja praksa i problemi na koje smo nailazili ukazuju da je neophodno da imamo najmanje jednu veliku domaću kompaniju sa, ako treba, i nekoliko hiljada zaposlenih koja će kadrovski, tehnički i organizaciono biti sposobna da poslove na infrastrukturi uradi u roku i po najvišem kvalitetu i to ne samo u Srbiji, već i u regionu i širom sveta-rekla je Mihajlovićeva.

Ona dodaje da Srbija ima dobre domaće firme, ali ne kao što su nekad bili Rad, Mostogradnja i druge koje su upropaštene.

- To želim da napravim. Da li će te kompanije biti državne, ili sa mešovitim vlasništvom samo je jedna od tema realizacije ovog projekta- kaže Mihajlovićeva.

Beta

Potpredsednica Vlade ističe i značaj projekta “Jedan pojas, jedan put” na kome će raditi zajedno sa ostalim članovima Saveta za saradnju sa Rusijom i Kinom koji vodi bivši predsednik Tomislav Nikolić.

- Najveći globalni projekat “Jedan pojas, jedan put” na kome se nalazi i naša zemlja, ima ogroman potencijal za sve zemlje zapadnog Balkana, posebno za Srbiju. Zato insistiram da još više radimo sa Kinom na infrastrukturnim projektima koji će biti usklađeni sa evropskim standardima. Nadam se da ćemo gospodin Nikolić i ja dobro sarađivati u ovom Savetu- kaže Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ističe i da su projekti saobraćaja i transporta u Srbiji mnogo više diplomatija, a ne samo prevoz ljudi i robe od tačke “a” do tačke “b”, posebno kada se govori o konekcijama sa zemljama zapadnog Balkana i iskorišćenju potencijala kineskog projekta “Jedan pojas, jedan put”.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija