• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2017

14:38

BRNABIĆ: EU treba da ima razumevanja za naše odnose s Rusijom!

Politika

BRNABIĆ: EU treba da ima razumevanja za naše odnose s Rusijom!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas za britanski BBC da je Srbija čvrsto i strateški na putu ka EU, ali i da ima bliske odnose sa Rusijom, te da Brisel za te odnose treba da ima razumevanja

- Srbija je čvrsto i strateški na putu ka EU. To je pravac koji smo zauzeli još pre nekoliko godina, tačnije 2014. kada smo otvorili prva poglavlja u pristupnim pregovorima - rekla je Brnabić, podsetivši da je do sada otvoreno deset poglavlja, dok su dva u međuvremenu i zatvorena.

U budućnosti, zvanični Beograd će težiti bržem pristupanju EU, istakla je premijerka, ali, dodala je, i našti odnosi s Rusijom bliski su, duboko ukorenjeni.

- Rusija je prijatelj Srbije... srpski i ruski narod vezuju religijske spone i tradicija - rekla je Brnabić.

Premijerka je navela da Srbija u tom pogledu nastoji da održi ravnotežu u ovim izazovnim vremenima, i da smatra da EU, kao partner Srbije, treba da ima razumevanja za odnose Beograda i Moskve.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
5555

pre 6 godina

Samo tokovi istoka i zna se koga jos sa zapada i K R A J, nije C R A J ...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija