• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.07.2017

14:43

RUŽIĆ: Ovakva opozicija nam olakšava poziciju!

Politika

RUŽIĆ: Ovakva opozicija nam olakšava poziciju!

Podeli vest

Ministar u Vladi Srbije i potpredsednik SPS Branko Ružić ocenio je danas da "beogradski izbori" neće biti laki, da će glavni izazov biti borba za nezadovoljne glasače, ali veruje i da će opozicija ponoviti grešku sa predsedničkih izbora i proći isto kao na tim izborima

Od opozicije, koju definiše kao "raštrkanu, raspojasanu, politički neorganizovanu i ideološki dezorijentisanu" očekuje, kako je rekao, da se "sjati" u borbi protiv Vučića.

Ružić je konstatovao da će takva kakva je opozicija ponoviti istu grešku kao na predsedničkim izborima, kada su napadali Vučića, "ne odgovarajući na važna pitanja iz sfere državnih i nacionalnih pitanja" i kada su "dobili šta su dobili".

Potpredsednik SPS je za Tanjug rekao da je ta stranka već održala nekoliko važnih sastanaka na nivou gradske organizacije, kako bi se rešila tehnička i operativna pitanja.

Za zvaničnu kampanju je još rano, ali ističe da su funkcioneri SPS na nivou Beograda svojim aktivnostima svaki dan u njoj, "što im je obaveza, kao i što je obaveza opozicije da ih kritikuje".

Na pitanje da li je kritika opozicije konstruktivna, Ružić je odgovorio da to ne primećuje:

- Ima banalizovanih kritika koje proističu, ponekad, iz animalnih poriva. Ima raznih primesa fašizma kod nekih političara, postoji visok stepen deficita kućnog vaspitanja, manjka argumenata, u skladu sa onom narodnom ''manjak znanja, višak samopouzdanja''. Neka nastave tako, to nama olakšava posao - zaključio je Ružić.

Kada je reč o modelu nastupa na izborima, da li u koaliciji ili van nje, Ružić je podvukao da će SNS i SPS imati stratešku saradnju, a da će, na osnovu toga koji model donosi više glasova, biti odlučeno i kako će nastupiti.

- Najveći izazov za SNS i SPS je upravo jasna poruka sa predsedničkih izbora, a to je fenomen Preletačević. Naša obaveza je animiramo te ljude, koji nisu želeli da obesmisle politiku glasanjem za Preletačevića, nego da pokažu određenu dozu nezadovoljstva. Ovi ostali su već politički pluskvamperfekat - rekao je Ružić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija