• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

06.07.2017

21:56

NATO SPREMA UDAR NA SRBIJU: Procureli tajni planovi, INVAZIJA KREĆE IZ CRNE GORE I MAKEDONIJE!

Politika

NATO SPREMA UDAR NA SRBIJU: Procureli tajni planovi, INVAZIJA KREĆE IZ CRNE GORE I MAKEDONIJE!

Podeli vest

Šef Vojnog komiteta NATO pakta general Petr Pavel naložio saradnicima da naprave planove za invaziju na Srbiju iz svih pravaca, pa i iz Crne Gore i Makedonije... Razlog je navodni 'ruski ekstremizam na Balkanu': Ako Rusi pokušaju da preko Srbije izazovu rat u regionu, mi ćemo reagovati, rekao je Pavel saradnicima

Zločinački NATO pakt pravi planove za invaziju na Srbiju iz svih pravaca, pa i iz Crne Gore i Makedonije!

Šef Vojnog komiteta NATO general Petr Pavel, kako saznajemo, naložio je saradnicima da detaljno razrade strategiju za napad na Beograd, a kao razlog je naveo "ruski ekstremizam na Balkanu"!?!

Pavel je generalima doslovce poručio da savez mora odgovoriti predsedniku Vladimiru Vladimiroviču Putinu: Ako Rusi pokušaju da preko Srbije izazovu rat u regionu, reagovaćemo, rekao je Pavel saradnicima!

AMERE BAŠ ŽULJA RUSKI HUMANITARNI CENTAR! Ji: Sumnjive namere Moskve, ali neka Srbija odluči!

Taj isti Pavel, podsetimo, pre nepunih godinu dana otvoreno je zapretio Srbiji i RS ratom zbog "opasnog ruskog uticaja na Balkanu" (vidite okvir), zbog čega sagovornici Informera smatraju da je ova pretnja realna!

'Zaokruživanje mete'

NATO pakt je već naoružao Hrvatsku ofanzivnim helikopterima "kajova", dok će Priština dobiti pet jurišnih letelica "blek hok". Direktive o izradi plana za napad iz Crne Gore i Makedonije su samo zatvaranje kruga oko Srbije.

(VIDEO) PUTIN IZ KALINJINGRADA MOŽE DA UNIŠTI LONDON, PARIZ I BERLIN! NATO nema odgovor na RUSKU BAZU U EU!

- Naivno je verovati da će Zagreb i Priština napadačke helikoptere koristiti za mirnodopske situacije. Svi sem Srbije i RS su ili u NATO ili pod kontrolom NATO. Ne treba da čudi to što je direktiva za pripremu napada na Srbiju stigla do Makedonije i Crne Gore. Podgorica je željna dokazivanja, a makedonski premijer Zaev nasilni dolazak na vlast duguje Zapadu. Srbija je okružena NATO, a centrali tog vojnog saveza strašno smetaju odlični odnosi Beograda i Moskve. Čekaju i najmanji potez Rusije koji bi mogli da predstave kao "agresiju na Balkan" i naprave kontranapad. Prva na udaru svakako bi bila Srbija... - objašnjava naš izvor, visokopozicionirani oficir NATO koji je insistirao na anonimnosti.

AP/Photo

Da se nešto zaista sprema, potvrdio je i crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković, koji je nedavno izjavio da bi Crna Gora, ako NATO naredi, ratovala protiv Srbije!

Srbija i RS 'ozbiljne pretnje'

General Pavel zapretio je Srbiji i RS ratom još u septembru 2016. godine. On je posle konferencije Vojnog odbora NATO u Splitu rekao da Srbija i RS zbog sve većeg "ruskog uticaja" predstavljaju ozbiljnu pretnju članicama NATO na Balkanu.
- NATO mora da brani svoje članice od pretnji. Opasnost od sukoba na Balkanu je velika. Situacija je daleko od stabilne. Balkanu preti islamski terorizam, ali i opasni ruski uticaj - "objasnio" je Pavel.

- U dogovoru sa saveznicima bismo svakako, u bilo kojoj varijanti, učestvovali u bilo kojoj akciji koju NATO definiše. Bilo da je to Kosovo, bilo da je to neki drugi deo sveta, bez obzira na naše unutrašnje političke prilike - poručio je Bošković.

VREME JE DA PUTIN SKINE RUKAVICE: U toku je bitka za Balkan, Moskva ne sme da ostavi Srbe da se sami bore protiv SAD!

Komentarišući ove navode, potpukovnik KOS u penziji Ljuban Karan ocenjuje da je ovo sasvim moguće.

- Pavel je poznat po ekstremnim stavovima. NATO će pokušati da uspostavi kontrolu nad Srbijom vojnim i političkim pritiscima, kao što su to uradili u Makedoniji. Ako to ne uspe, nije isključen vojni rasplet. To neće biti klasična vojna intervencija, već huškanje suseda na Srbiju - podvlači Karan.

Treba biti spreman

Orhan Dragaš iz Instituta za međunarodnu bezbednost, s druge strane, kaže da bi trebalo da jačamo odbranu.

- Neutralnost Srbije nikom ne sme biti motiv da je vojno ugrozi. Oružjem koje dobijamo od Rusije jačamo odbranu. Dobro naoružana Srbija je odvraćajući faktor za sve eventualne pretnje - zaključuje Dragaš.

print

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Само нек им "Ким" пошаље један ... - "Џонг" и .... оде Америка...!!

Sasa

pre 6 godina

Istorija se ponavlja,nasa braca englezi i francuzi su obecali kralju da ce srpsku vojsku iz albanije prevesti za grcku i onda otkazali kao toboz zbog nemacki podmornica.Sveti mucenik Nikolaj drugi Romanov je zapretio da ce sklopiti separatni mir sa Austrijom ako srbe ne prevezu i tako su nas i tad Braca Rusi spasli sugurnog unistenja.Istorija se ponavlja.

Nonsense

pre 6 godina

"Јао што смо се уплашили, ево одмах се предајемо, ево све ћемо да урадимо само да нас НАТО не нападне" - Јел они стварно мисле да смо ми толики идиоти? Ово је 21. век, поред Русије и Кине, Србију не сме нико да такне па ни фашисти из НАТО.

Vladimir

pre 6 godina

A '99 si zakukao čim je nestalo struje... Odmah si izašao na ulicu da svrgneš "Diktatora"... I sada bi uradio isto pa, zbog toga, ne zamajavaj ovaj narod svojom lažnom hrabrošću...

Vasko

pre 6 godina

Hahahaha, Rusija i Kina. Ahahahahaha. Koga Rus brani i Kinez hrani taj ga je ugasio. Zabole me dijafragma.

Vasko

pre 6 godina

Rusija i Kina??? Hahahahaha. Odavno bolji vic nisam cuo.

gospodin

pre 6 godina

Znaš li ti,geografski,gdje su rusija i kina a gdje je Srbija.Kad bi se nešto i desilo,ne daj Bože,od Srbije ne bi ostao ni granični kamen,dok bi rusija i kina "izrazili zabrinutost".Ipak ta rusija i kina imaju trgovinski bilans sa zapadom koji se mjeri stotinama i stotinama milijardi dolara.i sve ce to da bace u vodu radi Srbije???Ma da!

Saša

pre 6 godina

Tako smo mislili i 24.3.1999.ujutro. Znamo šta je uslijedilo 12 sati kasnije.

Dado

pre 6 godina

Kakva analiza bravo....već zamišljam đetiće kako napadaju srbiju guslama...makedonija se raspada ...kosovo nema ni za kiflu ... Hrvati nemaju pametnija posla nego nekog da napadaju ....

Lovre

pre 6 godina

Ljudi, kakav rat, sta vam je... Koji NATO, koja Rusija... kakvi napadacki helihopteri... sto se tice Hrvatske, sigurni ste. Ovdje nikom ne pada na pamet rat, unutrasnjost Hrvatske je na radu u EU, a mi u dalmaciji beremo pare od turizma. Ovo nije normalno koliko turista ima, ko hoce da zaradi, nek slobodno dodje. Evo meni kcerka ima 10 godina, napravi one jednostavne kolace od tijesta, "fritule", i casicu proda za 10 kuna na plazi. Cim donese, razgrabe joj iz ruku. U 10 dana zaradila 2k eura. Eeejj... a ja u firmi radim za 900-1000 na mjesec! Naberemo i od apartmana, tako da zivimo nekako. I sad, kakav rat? Pa da krene sutra rat, ubio bih se, ne bi ni cekao da me pogodi metak od neprijatelja! Ne hvala, jedan mi je bio dovoljan. Pustite nas da zivimo, a generali i politcari nek ratuju. Cim se zakuha, prodajem kucu, apartmane, zemljista i djedovinu, i pravac Grenland! Ili negdje na Aljasku, ili u Kanadu, u neku zabit! Pokupim moju djevojku iz Srbije i odo da pravim novu Jugoslaviju na nekoj planini!

alexander

pre 6 godina

SWAKA CHAST NA KOMENTARU,ALI NEPITA SE NIKO OD NAS....NARAWNO DA NIKOM NORMALNOM NIJE DO RATA.....

Dario

pre 6 godina

Ozbiljne su ovo stvari moj Lovre.. da Bog da da si u pravu ali...

Milan

pre 6 godina

"Saša" брате,ова ти је Његошевска,управо у Катинској шуми ће завршити Петар,само ако крене!!!

Scripta Manent

pre 6 godina

Kasno je za te planove. Putin na samitu u Hamburgu startuje novi Svetski poredak tj. novu  svetsku realnost... \n

vlada

pre 6 godina

...podguzna američka uštva bi ratovala, i to sa tudjim vojnicima!? Pa dodji "generale", vi Česi ste poznati vojnoj hrabrosti!

RINGISPIL

pre 6 godina

Čeh se napio Ruske votke i loseg ceskog piva pa BALJEZGA NAOKOLO. Bojm se da napad NATO a iz bilo koje bivse republike vodi tu republiku u nestanak sa lica zemlje uz blagoslov nato.

Vladica

pre 6 godina

Postovanje.Jel doticni general prosao psiho provere i sposobnosti,kako se to vec kaze ili zove?Moje misljenje je da je on prosao sve te provere sa najvecom mogucom ocenom.Sto je veoma opasno po sve nas,jel ocigledno covek je psiho skroz.Ako je ovaj text tacan,najezio sam se sav,ali sam spreman da se bijem.Ce se bijemo bato ako se mora,mislim pricam u svoje ime samo.

Vid

pre 6 godina

Da se ova budaletina Pvel nešto pita , možda NATO i napao Srbiju i Republiku Srpsku.

Cro

pre 6 godina

Kako sad to, iz Crne Gore i Makedonije, a mi ništa?! Iznenadjeni smo i uvredjeni :-)

alexander

pre 6 godina

owde se radi o otimanju resursa kao na Kosovu/trebalo bi uwesti sluzenje wojske za swe,ubaciti gomilu para u namensku proizvodnju ...malo pochistiti drzawu iznutra . volim i ja Ruse ali....bolje da neke stwari uradimo sami....

Marko

pre 6 godina

Niko nece nikoga napast. To jes niko nece Srbiju napast. Nisu usli kopnenim snagama onda pa nece ni sada. A da ponove tek tako napad na Srbiju ko onda tesko, to nemoze vise da prodje nikako. Sve je ok ali je bez veze misliti da ce neko napasti Srbiju. A sada malo i o napadacima. Makedonci, Crnogorci pa cak i Hrvati ma aaajde.

Srpski Crnogorac

pre 6 godina

Zašto su izostavili šiptare sa Kosova. Vjerovatno ih čuvaju za završne radove koje jedino znaju: Pljačkanje i ubijanje civila i vađenje organa.

5555

pre 6 godina

Brnabic ce da odbrani Srbiju i priblizi I S T U naprednoj E U ??! To je u bos.zargonu fakat ! Vucic je pravi diplomata,a sve podsjeca na pocetak II svetskog ,kada zapad od Jugoslavije se prikloni jacem ...

Ucitelj

pre 6 godina

Zasto bi NATO nas napao? Gluposti. Pisite bolje o nasim problemima. Siromastvu, kriminalu, deci bez buducnosti.........

Vasko

pre 6 godina

Pa to ti je fora. Da se narod zaludi sa toboznjim napadom NATO-a da bi se skrenule misli sa tekucih problema. Samo glupaci nasedaju na ove fore.

Bane

pre 6 godina

Hoce li meni neko objasniti zasto stalno drkanje po Srbiji i Balkanu?Zna li neko bre u pizdu lepe materine geografiju.Ima po svetu mnogo drugih i bogatijih i vecih zemalja od nas.Eto npr.sto nebi napali Zemlju Franza Jozefa koja je mnogo bliza Rusiji.Planiraj te tamo braco iz Nato pakta od tamo vas niko nebi ocekivao,pa uzbunjujte pingvine,pravite partije i demonstrirajte protiv dominacije pingvina nad malobrojnim istrazivackim stanicama.Kopajte led i trazite naftu,topite led i flasirajte cistu pijacu vodu jer tu je zarada u buducnosti.Samo nas ostavite barem malo jer mi je vise pun kurac bombi,politike,krvi i vas.

posmatrac sa severa

pre 6 godina

Ceo NATO boluje od paranoje. Rusi ce im se uskoro prividjati i u svakom oblaku iznad zemalja balkana. To je preslo sve granice normalnog, pa sta im smeta nase odnos sa Rusima. Kako Srbima i Rusima ne smeta sto se nasi susedi svojataju sa Vatikanom i Amerikom. Pobogu ovoliko zemlje puste a svet zlocinaca se okomio na nas i to samo zato sto smo ortodox nista drugo nije razlog. Oni zele da uniste pravoslavlje a sve ostalo su izgovori. Neka ih djavo nisi vise sto dalje od nas.

Ante

pre 6 godina

Prijatelju moj ortodoksni, da ti ja pokusam objasniti nesto. Tako i Izraelci misle da ih svi zele unistiti. Pa Turci. Pa Rusi, evo NATO samo sto nije. Pa NATO misli, evo samo sto nisu Rusi krenuli. Pa Japan, Koreja, .. Pa Amerika posebno, oni preventivno moraju cijelu planetu da napadnu, samo da se odbrane od moguceg napada. I mi Hrvati naravno, ceo svet merka nasu lijepu obalu, pogotovo Srbi i Slovenci. Dakle, sto ti upada u oko? SVI SE BRANE, JEBOTE! Od koga?? Ili je sve to samo zaglupljivanje mase. Propagandama dobijaju izbore i glasove, ali negdje propaganda im dobije na ubrzanju, pa i naprave rat, iako im nije u planu. Nema veze, ionako nece oni ratovati, nego stoka sitnog zuba. Iskoristiti ce se i rat za vlast. Jer samo dvije stvari su zajednicke u svakom ratu. Prva je, da su se svi samo branili i da su bili u pravu, a druga je naravno - svi su "pobijedili". Ako je netko stvarno.totalno izgubio, onda je to izdaja, i sigurno nije gotovo jos. A to sto mislis da netko zeli unistiti pravoslavlje, muslimane, katolike... to je glupost. Samo i uvijek, su pare i geopoliticka pozicija u pitanju, nista drugo. Religija je samo oruzje kao sve drugo.

Verovao u rusiju

pre 6 godina

Ko ce nas da naoruza Rusija hahahaha.. nema od toga nista jos samo lud veruje u njihove avione i lazi... jesam za istok i rusiju ali vidim da nas prave na budale...

mirroslav

pre 6 godina

taj petar pavel je isti kao ovaj rodic u Srbiji prica i lupa gorinje od n jegovog nekada hitlera Bolje pripazi i sredi sebe i svoju pamet.Nemoj da ludujes i da govoris ono sto sanjas tvoj san se nikada nemoze ostvariti znas dobro zasto

duks

pre 6 godina

Ne ide mi u glavu zasto njima smeta ruski uticaj bilo gde a kamoli u Srbiji? Pa bre ko su oni da nama odredjuju koji ce mo mi kao jedna suverena država uticaj neke zemlje da dopustimo.Ne kao nije problem američki uticaj svuda u svetu ali je problem ruski uticaj! A baš bi hteo da vidim kako bi to Crna Gora ratovala protiv Srbije pa bre posle par sati bi se digao naš bratski narod u Crnoj Gori i zgazio celu vlast!\n

simke

pre 6 godina

Nadam se da će nas NATO okupirati pa da i mi budemo deo civilizovanog sveta! To kažem JA koji sam učesnik svih ratova na prostoru ex SFRJ i čija je kuća zapaljena od strane muslimana uz podršku NATO-a.

Anarhista

pre 6 godina

Овај није свестан да ће Црвена Армија изаћи на Атлантик.

Marcco

pre 6 godina

Kao bivši komunistički vojni obaveštajac, školovan u Rusiji, Pavel mora da se dokazuje.

XXL

pre 6 godina

Nas je Režim razoružao od ličnog i trofejnog registrovanog oružja novim Zakonom o oružju i municiji tako da ćemo ih dočekati - cvećem. Američka doktrina je da je poslednja odbrana demokratije tj. Amerike naoružani građanin dok su prema nama postupili kontra merom i od Režima zahtevali da se razoružamo pa i sada kritikuju Režim o količini registrovanog ličnog oružja u posedu građana, a o tome je pisao i OVAJ - 'Informer' zar ne? E to su tkz. 'zapadni partneri' i šta se čudimo?

Spasovski

pre 6 godina

Kakva gomila gluposti u tekstu. Izgleda da je text smislio, uobličio i na kraju sastavio VELIKI "vojni stručnjak"

zzz

pre 6 godina

zato ja ne idem u Grčku na more. Neka im NATO letuje.

Sulejman

pre 6 godina

Rusi da ratuju.NATO da ratuje.Zasto se pravi turski tok,zasto se pravi jos jedan severni tok.Milijarde dolara su u opci.Rusi su amerima partner br.1 Amise zanosimo ovim glupostima.nn

ivica

pre 6 godina

A kod nas udarile vručine i ne izlazi se iz mora.Pozdrav iz Splita

ANTE BAN

pre 6 godina

POTREBAN I PRAVILAN STAV AMERIČKOGA GENERALA! Rusija ima namjeru da izaziva napetosti sukobe gdje god može! A Vučić neka ne misli da će moći koristiti Dodika za naklonost svojih ekstremista!

zoran miljkovic

pre 6 godina

НЕЋЕ НАС ОНИ НАПАСТИ,ЈЕР ГРАЂАНИ ЖЕЛЕ ЕВРОПУ,А НЕ ИЗВИЊЕЊА РУСКОМ АМБАСАДОРУ,ЈЕР СУ НА ЕВРОПИ ДОБИЈЕНИ ИЗБОРИ и МИЛОШЕВИЋ ЈЕ МИСЛИО ДА ПРЕВАРИ АМЕРИКУ,ПА КАКО ПРОЂЕ.ВУЧИЋ ИДЕ У ЕВРОПУ,МОРА БРЕ.

Aca

pre 6 godina

Ovo je inace proverena stvar ,specijalne jedinice Medjedje spremne i cekaju da se puste sa lanca

iscander

pre 6 godina

nemojte vređati čehe kao narod zbog ovoga lika...pa većina čeha podržava Srbiju...on predstavlja sebe i NATO a ne češki narod...od Hrvatske nema opasnosti jer gube sve sporove...puno opasniji su Crna Gora,Albanija,Kosovo i Makedonija...a i vremena su malo drukčija od 1999g.Rusija je dosta jača nego tada pa i Kina...a SAD više neide sve kako zamišljaju...od toga nema ništa...Njemačka i Francuska odlučuju u Evropi a ne neki general iz vojno slabašne države-ponavljam vojno jer česi su miroljubiv narod

mileta

pre 6 godina

PAVELE TI SI RAZBOJNIK KAO I KLARK ,HOLBRUK...

Vasko

pre 6 godina

Kakav crni rat kad ce Srbija, najkasnije za 5 godina, da postane punopravna clanica NATO pakta.

patriota

pre 6 godina

JAO UHVATI NAS GASTRO OKUPACIJA ULAZI U SRBIJU GLASAJTE ZA EU A NE ZA RUSIJU\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija