• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.07.2017

18:35

MINISTAR POPOVIĆ NAJAVIO: Centar za inovativno preduzetništvo u Nišu gotov do septembra!

Politika

MINISTAR POPOVIĆ NAJAVIO: Centar za inovativno preduzetništvo u Nišu gotov do septembra!

Podeli vest

Centar za stratapove za inovativno preduzetništvo u Nišu trebalo bi da bude završen u septembru, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnologije Nenad Popović

Obilazeći radove na izgradnji tog centra, Popović je rekao da je reč o izvanrednom projektu, navodeći da će mladi u njemu moći da pokažu svoju inventivnost i inovativnost. 

- Radovi idu u predviđenim rokovima, finansiranje je obezbeđeno i sigurno je da će ovaj centar biti potpuno nešto novo za mlade u Nišu, mesto gde će oni moći da pokažu svoju inventivnost i inovativnost. Trend inovacija i novih tehnologija u Nišu je apsolutno prihvaćen od strane rukovodstva grada i od Elektronskog fakulteta koji su lideri u inovacijama, a Vlada Srbije će sigurno podržati ovakve projekte - istakao je Popović. 

On je naveo da mladi više neće morati da odlaze u centre izvan Srbije u Bugarsku, Poljsku i druge zemlje, te da će u Nišu imati savremen i moderan centar za inovacije.

Popović je prilikom posete Elektronskom fakultetu u Nišu u razgovoru sa dekanom Draganom Jankovićem i gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem naglasio da je izgradnja ovog centra važna kako bi mladi inzenjeri ostali u Nisu i u tom gradu zapoceli svoje startapove na polju inovacija i visokih tehnologija.

Centar će se prostirati na 650 kvadratnih metara, a u njemu će biti smešteno 5 startapova sa 50 studenata. Nakon zavrsetka izgradnje ovog centra, planira se realizacija investicije u izgradnju aneksa Elektronskog fakulteta kao i naučno-tehnološkog parka u Nisu. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Janko

pre 6 godina

Lepe vesti. Dobar izbor Popovica. Nas predsednik Vucic zna sta radi!!!

Uros

pre 6 godina

Ja verujem u sve ovo. Ali cu sacekati da se dogodi. Brat je otisao u Bugarsku. Sad da visimo gde ce bito bolje.

Dragiša

pre 6 godina

Ovo je primer kako treba da se radi, mladi moraju da imaju osećaj da je država uz njih a inovacije su jedna od oblasti gde će mladi da zauzmu jako bitno mesto

Filip

pre 6 godina

Napokon neko ko će ozbiljno da se prihvati i da svom snagom krene u rešavanje problema kojim je Srbija zatrpana

Mateja

pre 6 godina

Uvek je lepo čuti nešto lepo kad se dešava, Popović ima energiju, znanje i iskustvo kojima može dosta da doprinese

Lidija

pre 6 godina

Iskreno se nadam da nece stati na ovom jednom centru. Za pocetak je sasvim ok. Ali mozemo to i bolje.

ekser

pre 6 godina

niški etf je jedna od retkih visokoškolskih ustanova čiji su kadrovi jako dobro prihvaćeni kao stručnjaci u svetu. treba to održavati.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija