• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.07.2017

19:07

MIRKOVIĆ 'POPIO' 18 TONA GORIVA! Otkrivamo kako je bivši predsednik opštine Zaječar RASIPAO NAŠE PARE!

Politika

MIRKOVIĆ 'POPIO' 18 TONA GORIVA! Otkrivamo kako je bivši predsednik opštine Zaječar RASIPAO NAŠE PARE!

Podeli vest

Saša Mirković za korišćenje privatnog i jednog rentakar vozila naplatio čak 2.483.921 dinar za gorivo... Iznajmljivanje 'mercedesa' plaćala mu firma 'AD Put', koja je od opštine Zaječar avansno dobila 43 miliona dinara za fiktivne poslove

Bivši predsednik Skupštine Zaječara Saša Mirković, dok je bio na ovoj funkciji, službenom karticom opštine platio je čak 18 tona goriva, otkriva Informer!

Mirković je po dolasku na funkciju odbio da koristi opštinska kola, već je u službene svrhe upotrebljavao luksuzni "mercedes" S klase (BG 808 WĆ), iznajmljen od jedne rentakar agencije. Samo za gorivo za ovaj i druge Mirkovićeve automobile iz opštinskog budžeta je isplaćeno tačno 2.483.921 dinar.

Bahato razbacivanje državnim parama

Mirković službenom karticom plaćao gorivo za svoj 'mercedes', džip svog oca, još jedno vozilo iz Beograda, ali i za kola svog savetnika Milana Božovića
Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara

Da stvar bude sumnjivija, Mirkoviću je iznajmljivanje "mercedesa" plaćala privatna firma "AD Put", koja je istovremeno od grada Zaječara dobila silne milione za radove koji ili nikad nisu izvedeni ili nisu završeni.
Izvukao milione

Izvukao milione

Prema rečima sagovornika iz Uprave kriminalističke policije, koja mesecima istražuje sumnjive poslove Mirkovića, sumnja se da je on nameštao poslove firmi "AD Put" kako bi potom novac izvlačio u privatne džepove.

MIRKOVIĆ OTIMAO MILIONE PREKO TV, FUDBALA I KAFE: UKP pokrenuo istragu, SUMNJA SE DA JE TEŠKO OŠTETIO DRŽAVU!

- Mirković nije hteo da koristi službeni automobil, već je iznajmio "mercedes" od rentakar agencije. Samo je za gorivo naplatio 2.483.921 dinar, što znači da je potrošio više od 18 tona goriva! Takođe, sumnja se i da je cena iznajmljivanja 'mercedesa' bila višestruko uvećana kako bi se izvukle pare iz opštinskog budžeta - objašnjava Informerov izvor.

Dodatnu sumnju, dodaje, podgreva činjenica da je Mirkoviću "mercedes" plaćala privatna firma.

- Ta firma "AD Put" je bila zadužena za održavanje puteva i dobila je iz budžeta Zaječara najmanje 43 miliona dinara za poslove koje nikad nije privela kraju. Samo za sređivanje puteva u šest sela plaćeno joj je čak 4.985.000 dinara... Takođe, ćerka-firma "AD Puta" pod nazivom "Betoneks" naplatila je 1.370.000 dinara za ulazne table u gradu koje nikad nisu postavljene, dok je od SPC "Timok" uzela 2.885.600 dinara za semafor koji nije isporučila. Sve ovo dovoljno govori o kakvom je kriminalu reč... - podvlači naš sagovornik.

Otimao milione preko TV i 'zelene kafe'

Mirković je, kako smo juče objavili, pod istragom Uprave kriminalističke policije zbog sumnje da je medijima pod svojom kontrolom prebacio 147 miliona dinara državnog novca.
Prema rečima naših izvora, inspektori su došli do konkretnih saznanja i dokaza da je Mirković od 2013. do 2015. godine, kad je bio na funkciji, preko svojih privatnih televizija, zaječarske Gitarijade, FK Timok iz Zaječara i otrovne "zelene kafe" izvukao stotine miliona dinara iz budžeta Zaječara, ali i od Apotekarske ustanove "Bor".

Saša Mirković se nije oglašavao. S druge strane, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić potvrđuje ove navode.

(VIDEO) OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA SAŠI MIRKOVIĆU: Biće mi čast da tebe, Pajtića, Bašanovića i Rodića nataknem na jarbol srama!

- Grad Zaječar je u Mirkovićevo vreme raspolagao vozilima starim manje od godinu dana. Grad je imao "džip komander", "opel antaru", po dve nove "škode superb" i "škode oktavije", kao i još 15 kola nešto niže klase. Mirković je, međutim, i pored svih tih kola iznajmio "mercedes S 350" preko privatne firme "AD Put". Ta firma je, inače, u međuvremenu propala i direktor je završio u zatvoru... Mirković je službenom karticom platio silno gorivo za svoj "mercedes", ali i za džip svog oca (BO012TI) i još jedno vozilo tablica BG545II. Gorivo je takođe plaćao i svom savetniku i pomoćniku Milanu Božoviću... - naglašava Ničić.

Brojne malverzacije

Šef Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da su ovo samo neke Mirkovićeve malverzacije.

- Tačno je da Mirković nije hteo da koristi službeni automobil, već je iznajmljivao vozilo po neuporedivo većoj ceni nego što je realna. Tačno je i da je sav novac kojim je raspolagao Zaječar, a koji je bio predviđen za sredstva javnog informisanja, uplaćivao svojoj televiziji. Ugasio je televiziju kada je otišao s vlasti i ostavio dug od 17 ili 18 miliona dinara samo za struju, vodu i ostale komunalije. Nijednu obavezu nije izmirio, samo je izvlačio državni novac... - zaključuje Glišić.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
re

pre 6 godina

...i pre državnog puča iz 2000...je bilo političara kriminalaca ali posle puča to je poprimilo masovnu pojavu...jer vladalo je mišljenje ako hočeš nekažnjeno da kradeš i pljačkaš moraš da uđeš u političku močvaru...u toj močvari si totalno zaštičen i nedodirljiv za zakon...odnosno bili su iznad države srbije...dok je sitna boranija verovala u razne njihove izjave i gluposti...kako rešiti ovaj veliki problem srbije...vrlo jednostavno isterati sve kriminalce iz politike...

miki delija

pre 6 godina

ako se ovo sve zna i ima dokaza sve mu oduzeti po kratkom postupku i uvesti smrtnu kaznu vesanjem za takve uzas sta reci

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17