• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.07.2017

09:44

(VIDEO) OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA SAŠI JANKOVIĆU: Žalosno je što Srbija ima političare poput vas koji bi GASILI I HAPSILI MEDIJE!

Politika

(VIDEO) OTVORENO PISMO ŽELJKA MITROVIĆA SAŠI JANKOVIĆU: Žalosno je što Srbija ima političare poput vas koji bi GASILI I HAPSILI MEDIJE!

Podeli vest

Predsednik Upravnog odbora Pink Media Group Željko Mitrović reagovao je na pokretanje peticije za ukidanje nacionalne frekvencije toj televiziji, koje je inicirao bivši zaštitnih građana Saša Janković... Mitrovićevo reagovaje prenosimo u celosti...

Gospodine Jankoviću,

Tužno je i žalosno što Srbija još uvek ima političare, poput vas, koji bi gasili i hapsili medije, kontrolisali i cenzurisali slobodnu reč, a po svemu sudeći i neutralisali sve one koji imaju drugačiji politički i životni stav od vas a spremni su da ga iznesu javno!

Vi, gospodine Jankoviću, pozivate na gašenje televizije Pink, a u isto vreme se zalažete za slobodu medija, što priznaćete, nije skroz normalno. Vi gospodine Jankoviću, branite one koji ne izmiruju svoje poreske obaveze a predlažete gašenje onih koji izmiruju,što je takođe, u najblažu ruku rečeno, šizofreno.

Vi, gospodine Jankoviću, pravite se da ne razumete da se neplaćanjem poreza krade i država i građani, što govori manje o vašem razumevanju, a više o vašem odnosu prema državi i njenim građanima! Vi, gospodine Jankoviću, niste primetili da se više od mesec dana vodi javna polemika o tome da Adria Medija Grupa i njen list Kurir moraju da plate porez, koji nije mali, a koji, po našim saznanjima, nije samo neplaćen već i utajen, što svakako složićete se, predstavlja po važećim zakonima i propisima Republike Srbije teško krivično delo!

Ali vi, gospodine Jankoviću, i niko osim vas, gospodine Jankoviću, nije pomenuo gašenje bilo kog medija u Srbiji, pa ni Kurira! Da vas podsetimo ovde se radi o plaćanju poreza, a ne o ocenama lika i dela Aleksandra Rodića i njegovih novina! Vi ste, gospodine Jankoviću, pomenuli, predložili i čak inicirali peticiju za gašenje medija i to baš Pinka! Verovatno zato što plaća porez, što ima više od hiljadu zaposlenih, što se gleda u više od 17 zemalja, što emituje čak 54 sopstvena kanala, što proizvodi više programa od svih ostalih televizija zajedno, ali i zato što program televizije Pink ima autonomnu i sopstvenu uređivačku politiku u koju ne dozvoljava da se bilo ko meša, pa ni vi, gospodine Jankoviću.

Pink se ne boji ni vas, a ni onoga što predstavljate, naprotiv, televizija Pink će nastaviti sa sopstvenom i nezavisnom uređivačkom politikom, sa kritičkim osvrtom na sve društvene anomalije uključujući i vaše, svidelo se to vama ili ne!

 

Da vas podsetimo i ovo, raspravljalo se o tome da li Adria Medija Grupa koja je izdavač dnevnog lista Kurir može uz vašu, ali i pomoć drugih opozicionih predstavnika  biti jedina kompanija u Srbiji koja će biti izuzeta od obaveza plaćanja poreza i drugih obaveza prema državi i to samo zato što se skoro 40 dana brutalno iživljava na predsedniku Vučiću ali i drugim predstavnicima vlasti!

Ako je to, gospodine Jankoviću, vaš kriterijum, da li neko treba ili ne da plaća porez, onda je svakako dobro i za Srbiju, ali i za njene građane što ste na prethodnim izborima doživeli debakl koji ni dan danas po svemu sudeći ne možete prihvatiti! Vi, gospodine Jankoviću, kao neko ko je pretendovao da rukovodi ovom zemljom, otkrili ste nam kako bi izgledala vaša vladavina! Porez ne bi morali da plaćaju oni koji rade i deluju po vašoj volji, a ostale bi pogasili, pohapsili, a neke verovatno i vešali na Terazijama, što praktično znači da porez ne bi imao ko ni da plaća! Znači, ne bi bilo ni plata ni penzija, ali bi verovatno to nadoknadili nekim novim peticijama i tvitovanjima!

Gospodine Jankoviću, najgore je to što se pravite ludi pred činjenicom da nije Rodićevo iživljavanje nad Vučićem započelo iz političkih razloga, već iz ideje o neplaćanju poreza u kojoj je računao da će vas, gospodine Jankoviću, imati za partnera i saborca, što se i desilo i niste vi jedini u Srbiji koji ste naseli na Rodićev trik u kome vas Rodić žedne voza preko vode, postoji još onih koji se bave politikom, a misle da politički podobne i vama korisne, treba osloboditi od plaćanja bilo kakvih obaveza prema državi!

Ovih dana to javno saopštavaju i pojedini opozicioni poslanici ali i lideri, doduše malih, ali parlamentarnih stranaka, podržavajući one koji neće dobrovoljno da plaćaju obaveze prema državi, pokušavajući tako da podstaknu i ostale da prestanu sa plaćanjem poreza, kako bi se napredak Srbije što pre usporio a po mogućstvu i zaustavio.

Ali to već nije naš problem, već problem države, njenih institucija ali i građana Srbije koji ovo treba da sagledaju na nekim od narednih izbora!  

Predsednik Upravnog odbora Pink medija grupe, Željko Mitrović


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
wwww

pre 6 godina

Alo objavio vest o Sasi Jankovicu i onda je izbrisao verovatno pod necijim pritiskom.\n

zar ovaj prangija

pre 6 godina

jos nije na robiji....e moja drzavo..??? Pa on bi u svakoj pravnoj drzavi vec tucao kamen...

dragan

pre 6 godina

mislili su ZUTI da je BEOGRAD Srbija i tu su se zajebali niko ih vise ne sljivi befni su kukaju na sva vrata pa bi prodali srpstvo za saku srebrnjaka samo da zutacima u bg. bude lepo.\n

Perakaže

pre 6 godina

Problem Saše Jankovića treba da rešavaju psihijatri jer je on ozbiljno bolestan. I gle čuda, kako se ta bolest širi, razbole se i Pajtić, Šutanovac, Živković, Obradović, Saša Janković, pa neke šminkerke, pa neki pevači, glumci i tako dalje - spisak bi bio dugačak. Zapamtite to da NEMA VIŠE KRADJE. A onaj velikan žute ološi (Aleksandar Rodic) ipak će morati da plati porez

Megi

pre 5 godina

Није ни Жељко Митровић цвећка. Није тачно да овај народ има кратко памћење, памтимо да су сви они исти. Проблем је што немамо избора, па морамо у том тренутку да гласамо за најмање зло, а институције које треба да их санкционишу, постоје само на папиру. Сви јавно говоре о покраденим милионима, где је тужилаштво? Пребијање таста, дупле фактуре, ЈУЛ, Митровићево тровање... Најтеже је украсти први милион.

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija