• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.07.2017

23:08

PARLAMENTARNA SKUPŠTINA OEBS: Srbija među osnivačima  "Grupe za podršku Putu svile"!

Politika

PARLAMENTARNA SKUPŠTINA OEBS: Srbija među osnivačima "Grupe za podršku Putu svile"!

Podeli vest

Delegacija Narodne skupštine pri Parlamentarnoj skupštini OEBS-a je jedan od osnivača "Grupe za podršku Putu svile", koja je danas formirana u Minsku, saopštila je Skupština Srbije

Ovu neformalnu grupu osnovalo je 17 država i to Albanija, Azerbejdžan, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Gruzija, Kirgistan, Crna Gora, Rumunija, Srbija, Tadžikistan, Turkmenistan, Turska, Španija, Švajcarska, Uzbekistan i Ukrajina.

U Minsku se od 5. do 9. jula održava 26. redovno godišnje zasedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a, na kome učestvuje i delegacija Narodne skupštine Srbije.

U okviru PS OEBS formirana je "Grupa za podršku Putu svile" na inicijativu potpredsednika PS OEBS Azaja Gulijeva iz Azerbejdžana.

Grupa ima za cilj podršku daljem razvoju zajedničke ekonomske saradnje, promovisanja ekonomskih i trgovinskih veza, razvoju multimodalnih trasportnih koridora, kao i slobodnom protoku ljudi, roba, usluga i kapitala.

Tanjug

Govoreći na osnivačkom skupu, šef delegacije Narodne skupštine Stefana Miladinović je istakla da Srbija aktivno učestvuje u procesu saradnje Kine i 16 država centralne i istočne Evrope i ocenila da su potencijali za saradnju veliki, te da će najveću korist od realizacije brojnih projekata imati građani država na Putu svile.

U ime srpske delegacije, Statut grupe su potpisale šef delegacije Narodne skupštine pri PS OEBS Stefana Miladinović i član delegacije Dušica Stojković.

Na godišnjem zasedanju PS OEBS učestvuju šef delegacije Strefana Miladinović i članovi delegacije Dušica Stojković, Meho Omerović i Milimir Vujadinović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija