• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2017

06:58

VUČIĆ danas sa Erdoganom i na naftnom kongresu u Istanbulu

Politika

VUČIĆ danas sa Erdoganom i na naftnom kongresu u Istanbulu

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Turskoj tokom koje će se danas sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i učestvovati na 22. Svetskom naftnom kongresu u Istanbulu

Vučić je juče doputovao u Istanbul, a na aerodromu mu je priređen svečani doček.

Kongres o nafti, koji se ove godine održava u Istanbulu, najveće je svetsko okupljanje u gasnoj i naftnoj industriji, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike. 

Na ovogodišnjem kongresu učestvuje više od 6.000 delegata, 50 ministara i oko 25.000 posetilaca Svetske naftne izložbe.


Vučić je ranije najavio da će gasovod „Turski tok" biti tema njegovih budućih razgovora tokom posete Turskoj, a možda i u Solunu, gde će u četvrtak biti održan samit Srbije i Grčke. 

On je nedavno novinarima rekao da će tokom boravka u Turskoj to biti jedna od glavnih tema. 

Predsednik je naveo da će se sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a možda ponovo i sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovom, sa kojima će razgovarati o „Turskom toku", koji, preko naše zemlje, treba da ide do Mađarske. 

 - Volim manje da govorim o tome od prijatelja iz Mađarske, da se manje radujemo unapred -  istakao je Vučić. 

Istakao je da je potrošnja gasa u Srbiji u prvih šest meseci veća za 40 odsto nego prošle godine, što govori o rastu industrijske proizvodnje, boljim plaćanjima, kao i da izmirujemo obaveze na vreme. 

Sada su, zbog toga, i drugi zainteresovaniji da prodaju gas Srbiji. 

Podvukao je da je pitanje energetske bezbednosti Srbije je jedno od ključnih. 

 - Dakle, Rusi rade Turski tok i oni prelome cevovod blizu tursko-bugarske granice i on ide ka Istanbulu i najvećim turskim gradovima. Ranije je bila ideja da se dalje ide kroz Tursku, Grčku, Makedoniju i Srbiju. Danas postoji još realnija ideja pošto Bugari prave Evropski centar za primanje gasa sa razlicitih strana. A najvećim delom je to ruski gas -  objasnio je nedavno Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija