• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.07.2017

08:45

NEMAČKI MINISTAR ROT: Uspeh Brnabićeve olakšaće Srbiji put ka EU

Politika

NEMAČKI MINISTAR ROT: Uspeh Brnabićeve olakšaće Srbiji put ka EU

Podeli vest

speh Ane Brnabić u obavljanju dužnosti premijera olakšaće Srbiji put ka Evropskoj uniji, izjavio je nemački ministar za EU Mihael Rot u intervjuu za današnji "Blic"

 - Ja mogu samo da ohrabrim Anu Brnabić da svoju važnu dužnost obavlja energično i nezavisno. Njen uspeh će zasigurno olakšati Srbiji put ka Evropskoj uniji -  rekao je Rot, koji je doputovao u Beograd. 

On je dodao da ga veoma raduje što je nova predsednica Vlade odmah nedvosmisleno izjavila da se budućnost zemlje nalazi u EU.

Rot kaže da je imao prilike da se uveri u njenu izuzetnu kompetentnost još dok je bila ministarka.

 - Sasvim sam siguran da ćemo sarađivati sa njenom vladom blisko i u duhu poverenja. Iako izbor Ane Brnabić za mene predstavlja značajan signal da se Srbija korak po korak razvija u pravcu otvorenog i tolerantnog društva, ipak znam iz sopstvenog iskustva u svojoj zemlji da to ne znači kraj diskriminacije i izolacije pripadnika kulturnih, etničkih, verskih ili pak seksualnih manjina - rekao je nemački ministar.

On je istakao da vrata EU ostaju otvorena za sve države Zapadnog Balkana, a perspektiva za članstvo i dalje stoji.

 - Brzina, pritom, zavisi od toga sa koliko odlučnosti srpska vlada pristupa reformama. A Srbija je već postigla značajan napredak u pristupnom procesu. Posebnu pažnju Srbija treba da posveti reformi pravosuđa i vladavini prava, uključujući slobodu medija -  dodao je Rot.

Upitan kako bi opisao nemačko-srpske odnose, on je rekao da su ti odnosi "na svim nivoima, od političkog do međuljudskog, bliski i mnogostruki". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija