• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.07.2017

16:56

RUŽIĆ: Nema razloga za tenzijama oko intervjua premijerke, strateški ciljevi Srbije ostali isti!

Politika

RUŽIĆ: Nema razloga za tenzijama oko intervjua premijerke, strateški ciljevi Srbije ostali isti!

Podeli vest

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Srbije Branko Ružić rekao je danas da ne vidi razlog da se podižu tenzije oko transkripta intervjua premijerke Ane Brnabić za agenciju Blumberg koji je ona predala ambasadoru Rusije, i da je najvažnije da niko nije doveo u pitanje strateške spoljnopolitičku orijetnaciju zemlje

- Ne vidim razloga da se toliko tenzije podiže. Ta tema je zatvorena. Niko nije doveo u pitanje strateške spoljnopolitičke orijentire ove zemlje. Oni se nisu pomerili ni za jotu - rekao je Ružić za televiziju B92.

ANA BRNABIĆ ISKRENA: Očekujem pun mandat, nisam se pravdala Čepurinu!

On je dodao i da ne smatra da se Brnabić pravdala bilo kome i da veruje da je u prevođenju došlo do "nekog spina" i dodao da je Brnabić objasnila Vladi da je intervju dala na engleskom.

Ana Brnabić izjavila je za "Blic" od nedelje da je ruskom ambasadoru u Beogradu dala stenogram svog intervjuu za američku agenciju Blumberg i da se nije pravdala.

Prethodno je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova rekla da je premijerka Srbije ambasadoru Rusije predala stenogram svog intervjua agenciji Blumberg kako bi ga uverila da je loše interpretirana njena izjava da bi Srbije pre izabrala EU nego Rusiju. 

BLUMBERG FALSIFIKOVAO REČI SRPSKE PREMIJERKE! Zaharova: Američki mediji pogrešno preneli izjavu Ane Brnabić!

Upitan o poklonu koji je dao premijerki - patrone za kafu, Ružić je rekao da je to trebalo da uradi kao džentlmen.

- Intencija je bila da se simbolizuje jedan predan rad i rekao sam da ćemo imati mnogo neprospavanih noći i da ćemo piti više kafa - rekao je Ružić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija