• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.07.2017

14:28

(VIDEO) ZAVETNICI O OTKAZIVANJU SKUPA PODRŠKE GENERALU MLADIĆU: Naša je obaveza da branimo samostalnost Republike Srpske i čuvamo sećanje na žrtve!

Politika

(VIDEO) ZAVETNICI O OTKAZIVANJU SKUPA PODRŠKE GENERALU MLADIĆU: Naša je obaveza da branimo samostalnost Republike Srpske i čuvamo sećanje na žrtve!

Podeli vest

Srpski sabor Zavetnici održao je u sedištu pokreta u Beogradu konferenciju za medije povodom otkazivanja skupa podrške generalu Mladiću u Banjaluci pod nazivom "Istina o Srebrenici"

 

Zavetnici su istakli da će poštovati odluku MUP Republike Srpske o otkazivanju skupa koji je saopštio da zbog najave prisustva više od 1.000 građana ne može garantovati bezbednost njegovih učesnika.

U svom obraćanju medijima Milica Đurđević, član Predsedništva Zavetnika, poručila je da je poslednjih dana politička hajka protiv skupa podrške Mladiću dokaz koliko se vlasti u Sarajevu i njihovi zapadni mentori plaše istine.

Đurđevićeva je zahvalila rukovodstvu Srpske što ni u jednom momentu nije dovelo u pitanje legitimnost skupa, iako je zvanična Banjaluka zbog skupa bila izložena pritiscima i Sarajeva, i Zapada, i lažne opozicije. Prama njenim rečima, očigledno je da je prema kriterijuma Zapada, Sarajeva i opozicije u Republici Srpskoj, koja je na vlasti na nivou BiH, legitimno slaviti zločinca Nasera Orića, a nije legitimno slaviti sećanje na generala Ratka Mladića, koji je oslobodio srpski narod, ali i zaštitio muslimanske civile.

zavetnici.rs

Ona je naglasila da će Zavetnici nastaviti da obeležavaju 11. jul 1995. godine kao dan kada je oslobođena Srebrenica iz koje su eskadroni smrti ratnog komandanta muslimanskih snaga Nasera Orića upadali u srpska sela i ubili više od 3.000 podrinjskih Srba.

- Želeli smo da u Banjaluci, a danas ovde podsećamo na istinu, a ne da vređamo bilo čije žrtve. Samo punom istinom možemo doći do mira i stabilnosti na ovim prostorima, a istina je da su Bošnjaci hteli da iskorene svaki srpski trag. Nastavićemo da svedočimo istinu, da se ne zaborave starica Kosana Zekić, Radojko Milošević koji je živ spaljen dok je obeležavao krsnu slavu, maleni Slobodan Stojanović i ostale srpske žrtve - poručila je Đurđevićeva.

Predsednik Odbora Zavetnika za Srpsku, Nikola Vujičić, rekao je da je Srebrenica od dešavanja u julu 1995. godine do danas bila i ostala politički projekat Zapada i Sarajeva i da Srbi treba da budu svesni toga i da nastave borbu za istinu o tim događajima, ali i o ulozi generala Mladića u njima.

- Ako i ne kažemo da je general Mladić stvorio Republiku Srpsku, on je isklesao onaj kamen koji je postojao i postavio temelj. On je vratio Srbima vojničku tradiciju i treba zlatnim slovima biti upisan u istoriju uz najveće srpske vojskovođe - naglasio je Vujičić.

- General Mladić je omogućio da preko 30.000 civila muslimanskog življa bezbedno napusti Srebrenicu i time ih zaštitio od eventualne odmazde. To je činjenica, a sve ostalo je antisrpska propaganda - zaključio je Vujičić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
NATO u blato

pre 6 godina

Тако је, српски ОБИЛИЋИ!!!

Ljubo

pre 6 godina

Znamo ko ne dozvoljava istinu o Srebrenici ,tom ruglu i fantomskoj prici ,...ipak jednog dana bice istina zadovoljena

perica

pre 6 godina

Podrska postenoj deci i dobro je bar to da su saznali koliko je tu pritiska, ucena, vredjanja, jednostranosti, forsiranja "necije isplanirane istine" a ponajvaznije koliko je petokolonasa!

Nina

pre 6 godina

Bravo Zavetnici samo napbred da raskrinkaju tu propagandu o Srebrenici i da se najzad zna istina. Jos jednom pisem da sam gledala jedan od videa sto su poturice i mudzahadini napravili i prodavali po zapadnim zemljama za zabavu kako su ubijali srpske civile i zarobljenike oko Srebrenice. To oni nisu krili, to im je bio ponos i ubedjena sam da mnogi od njih imaju bar po koji od tih videa. Da su ljudi priznali bi sta je bilo i prestali bi sa tom Klintonovom propagandom jer Klintonovima je odzvonilo a oni moraju da zive na tim prostorima.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija