• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2017

20:26

STEFANOVIĆ: Tragedija u Rakovici nas je duboko potresla, TRAŽIMO NAJSTROŽU KAZNU ZA POČINIOCA!

Politika

STEFANOVIĆ: Tragedija u Rakovici nas je duboko potresla, TRAŽIMO NAJSTROŽU KAZNU ZA POČINIOCA!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zatražio je danas, povodom ubistva u Centru za socijalni rad u Rakovici, da će tražiti najoštriju kaznu za počinioca i da će država odmah preduzeti određene mere kako bi smanjila rizik od ovakvih nesreća

Stefanović je potvrdio da je M.N. (43) danas ubio svoju bivšu suprugu M.Ð. (38) na parkingu ispred Centra za socijalni rad u Rakovici, dok se još utvrđuju sve činjenice i okolnosti u vezi sa smrću deteta starog četiti i po godine.

Ubica imao dosije

Upitan da li je ubica imao policijski dosije, ministar je rekao da je osuđivan zbog nelegalnog držanja oružja još 2010. godine, kao i zbog jednog razbojništva.

Takođe, dodao je da su supružnici bili u brakorazvodnoj parnici u kojoj je bilo dosta međusobnih opstužbi za sprečavanje viđanja deteta.



Kako je objasnio, zločin se dogodio tokom sprovođenja odluke suda o preuzimanju deteta, odnosno kada je otac vraćao dete u Centar za socijalni rad.

(FOTO/VIDEO) JEZIVO UBISTVO U CENTRU ZA SOCIJALNI RAD: Pogledajte kako je Komunalna policija savladala i uhapsila monstruma iz Rakovice!


Takođe, napadač je savladan, priveden i tužilac je uključen u slučaj.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da će se u najskorije vreme u okolini centara za socijalni rad povećati broj policijskih patrola, da će fizičko obezbeđenje u centrima biti povećano, kao i broj zaposlenih u tim ustanovama.
 

Tanjug

Stefanović je dodao da će biti pooštreni u uslovi za viđanje dece.

Doneće se određena vrsta propisa da bi se ocenilo da li roditelj može da se nađe u takvom prostoru i na koji način će biti organizovano viđanje deteta - objasnio je on.

Takođe će se raditi odmah na boljoj koordinaciji sudova i centara za socijalni rad, a veoma je važno blagovremeno obaveštavanje policije u situacijama gde postoji rizik.

Stefanović je kazao da je dobro obaveštavanje od presudnog značaja u svakoj situaciji gde postoji sumnja na rizično ponašanje.
 

(FOTO/VIDEO) ZADAVIO DETE, NOŽEM ISKASAPIO ŽENU: Jezivi detalji svipepog zločina u Centru za socijalni rad u Rakovici!
 

Ministar je rekao i da izuzev najoštrijih kazni ne postoji drugi način da društvo pošalje jasnu poruku nasilnicima i da im pokaže da naša deca i žene moraju biti zaštićena i ne smeju biti žrtve.

Najoštrije osuđujemo ovaj monstruozni zločin i tražimo najtežu kaznu - poručio je Stefanović.

On je dodao da je zbog toga i donet Zakon o sprečavanju nasilja u porodici koji se primenjuje od 1. juna, kao i da će svi državni organi i celo društvo smoći snage da pokažu da će pobediti u borbi protiv nasilja u porodici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pop pop

pre 6 godina

A da malo olabavite da bi narod mogao da normalno zivi... \n

Bexi

pre 6 godina

Sta se to desava sa nasim ljudima, od sportista i vrednih ljudi veselog duha? Kakvo zlo se uvuklo u narod!? Pa eno ga tamo jedna bitanga u Smederevskoj Palanci polomio 7 vilica neduznoj deci i ko zna ko je sledeci i naravno niko mu nista ne moze, a osteceni ne smeju da prijave jer znaju da nece biti osudjen a da ce ih unistiti posle toga. Stefanovicu kreni da rasciscavas policiju i da uvodis red, a da sklanjas sve koji imaju veze sa kriminalom! Ako ne znas kako se to radi zovi odmah Rudy Giuliani i trazi da te nauci kako se to radi. On zna a ume i da prenese znanje.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija