• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.07.2017

20:28

RODIĆ DRŽAVI MORA DA PLATI 8.044.574 EVRA! Reketašu našli novi lopovluk, OTKRIVEN JOŠ JEDAN KREDIT KOJI NIJE VRATIO!

Politika

RODIĆ DRŽAVI MORA DA PLATI 8.044.574 EVRA! Reketašu našli novi lopovluk, OTKRIVEN JOŠ JEDAN KREDIT KOJI NIJE VRATIO!

Podeli vest

Gazda 'Kurira' za porez dužan tačno 367.666.820 dinara, dok državnom Razvojnom fondu Vojvodine na ime kredita mora da vrati još 5.055.413 evra! Otkriven još jedan kredit koji je Rodić 2007. uzeo od državne banke i nikad ga nije vratio

Medijski mafijaš i gazda reketaškog "Kurira" Aleksandar Rodić, čije su firme od četvrtka 6. jula u blokadi zbog 367.666.820 dinara poreskog duga, državi Srbiji ukupno mora da plati čak 8.044.574 evra, otkriva Informer!

Naime, uz pomenuti poreski dug, Rodić državnom Razvojnom fondu Vojvodine duguje još 5.055.413 evra, koliko sa zakonskim kamatama iznosi dug za ukupno devet kredita koje je 2007. i 2008. godine uzeo od Razvojne banke Vojvodine (RBV).

Ode zgrada na doboš

Informerov izvor iz istrage kaže da je sve do juče Rodićev dug prema Razvojnom fondu Vojvodine bio "samo" 4.131.822 evra, i to na ime osam podignutih kredita.

Dug se naplaćuje i iz lične imovine

Profesor Bankarske akademije Branko Živanović objašnjava da kada firma koja je uzela kredit ne izmiruje obaveze, banka obavezno mora da aktivira "elemente obezbeđenja".
- Ukoliko je banka koja je dala kredit otišla u stečaj, onda se obaveze klijenta prebacuju na treću stranu koja pokreće elemente obezbeđenja, u ovom slučaju hipoteku. Pre ili kasnije to će biti naplaćeno. Ukoliko se dug ne naplati u celosti kroz prodaju imovine koja je pod hipotekom, ostatak duga će biti nadoknađen iz ostalih elemenata obezbeđenja, najčešće putem ličnih menica. Tada poverilac ima mogućnost naplate i iz lične imovine dužnika - objašnjava Živanović.

(FOTO) BEDNIK RODIĆ PREKO PORTALA ESPRESO ŽESTOKO PLJUJE PO SRBIJI! Ove naslove kao da su pisale ustaše ili balije!

U ponedeljak kasno uveče, međutim, inspektori koji rade na istrazi ovog slučaja otkrili su da je gazda "Kurira" 2. februara 2007. od RBV podigao i kredit od više od 200.000 evra, koji do danas nije otplatio iako je rok za vraćanje istekao 2010.

- Kada se do sada poznatom dugu za kredit doda još taj deveti kredit s pripadajućim kamatama, Rodićev ukupan dug za kredit iznosi tačno 5.055.413 evra! Pitate se kako je moguće da je uzeo toliko novca od države, a da je do sada vratio manje od 300.000 evra?! Pa, tako što su Aleksandar Rodić i njegov otac Radisav očigledno napravili dil sa tadašnjim režimom DS, sa Borisom Tadićem, Draganom Đilasom i Bojanom Pajtićem. Oni su im garantovali da bez problema mogu da uzimaju državne pare i da ih nikada ne vrate! Da nije tako, pa za ovih deset godina bi bar pokušali da naplate dug - ističe dobro obavešteni izvor Informera, podvlačeći da je Rodić kao garanciju za ove kredite založio zgradu u Vlajkovićevoj ulici u kojoj se nalazi redakcija "Kurira":

REKETAŠ OJADIO RBV, DRŽAVI MORA DA VRATI 4.131.822 EVRA! Krenula prinudna naplata, AKO NE VRATI DUG RODIĆEVA IMOVINA IDE NA DOBOŠ!

- Postupak prinudne naplate je pokrenut, država je odlučna da vrati pare u budžet. Ukoliko Rodić do septembra ne plati ovaj dug, zgrada koju je dao pod hipoteku otići će na doboš i on će ostati bez imovine - zaključuje naš izvor.

print

I dok Aleksandar Rodić nije odgovarao na pozive i poruke Informera, predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ovaj slučaj u intervjuu za TV Hepi.

Uzmu tri miliona i prave se ludi...
Neki misle da je moguće da uzmu tri miliona evra kredita od državne banke, da onda vrate 300.000 evra i nikom ništa, prave se ludi! E, pa ne može
Aleksandar Vučić, predsednik Srbije

- Zašto mene sad napadaju i više od 40 dana na naslovnim stranama pišu da sam lešinar, lopovčina, da kradem milione, da izdajem zemlju? Pa, zato što neki ne bi da plate porez, zato što neki misle da je moguće da uzmu tri miliona evra kredita od državne banke, da onda vrate 300.000 evra i nikom ništa, prave se ludi! E, pa to ne može tako. Zakon mora da važi za sve, pa i za vlasnike novina - rekao je Vučić u razgovoru sa Milomirom Marićem.

Svi moraju da odgovaraju

Predsednik IO SNS Drako Glišić kaže da je Aleksandar Rodić poznati medijski reketaš koji je pustošio šta god i gde god je stigao.

(FOTO) SKANDALČINA! Reketaš Rodić objavio fotografije inspektora koji mu kontrolišu firmu, HOĆE DA IH ZAPLAŠI!

- Državni organi moraju da preduzmu sve što je u okviru njihovih ovlašćenja kako bi se raščivijalo ko je sve i na koji način pljačkao državu. Pred zakonom svi moraju da budu jednaki. Nije u redu da pojedinci izbegavaju plaćanje poreza, dok svi ostali moraju redovno da plaćaju. Takođe nije u redu da neki uzmu kredite kod državnih banaka i ne vrate ni dinar, a da običnim građanima banke plene imovinu čim ne vrate dve rate. Tome se mora stati na put! - naglašava Glišić, uz opasku da Rodić mora odgovarati za sav kriminal koji je činio.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Laza

pre 6 godina

Au pa koliko je ovaj reketaš dužan državi zato vodi ovu najprljaviju kampanju koja traje više od 40 dana silne pare je uzeo od građana Srbije!

ilija

pre 6 godina

dok je postojala služba sdk porezi doprinosi i ostale obaveze prema državi morale su da se plate. kašnjene se kamatilo a bilo je i prekršajnih prijava. zato su lopovi i pod pritiskom lopova ugasili službu koja je štitila državne interese. u ovoj zemlji se nečuje volja naroda i za vitalne interese države. zaboravićemo šta je referendum.

elena

pre 6 godina

To ni sam Bog ne zna vise koliko su pokrali i gde su sve krali.

sanja

pre 6 godina

Ovo ce biti tezak udarac kriminalnom udruzenju koje predvodi Rodic i njegovi pajtasi kada se budu svi pohapsili.

Boban

pre 6 godina

Ovaj reketaš i hrvatski plaćenik je dužan državi silne pare znači sramota koliko on para duguje i zato vodi ovu monstruoznu kampanju protiv Vučića kako bi mu oprostili sve dugove ali neće moći mora sve da vrati!!!

crni

pre 6 godina

i dalje je prvo i osnovno pitanje kako, zasto niko nije pokrenuo postupak do sada i ko ce iz Drzavne uprave, banke odgovarati i krivicno?\niz ovoga sledi da svi mogu, tuziti Drzavu po vise osnova a koji su  ili ce uzeti kredit u RBV traziti iste uslove da ih godinama niko ne procesuira ne trazi da vrate kredite, kamate ne pokrene hipoteku isl, \n

vukota

pre 6 godina

Da ga je država oslobodila plaćanja poreza, bila bi najbolja na svetu.

Ja

pre 6 godina

I treba da se plati dug drzavi....zasto bi se nekome gledalo kroz prste a ponajmanje Rodicu koji danima pljuje po predsedniku

During

pre 6 godina

Svi smo shvatili da Rodić duguje, ali mene zanima kada će da plati.

brane k

pre 6 godina

Dugo on živi parazitski ,biće još pronalazaka kad je on u pitanju.

Dane

pre 6 godina

Veliki propust poreske policije. Kako su mogli da previde toliki neplacen porez?

Rada

pre 6 godina

Rodic treba da plati ,sta mislite koliko je bolesne dece moglo da se leci sa tim novcem.

Lana

pre 6 godina

Ako mogu gradjani da plate,sto ne bi mogao i Rodic,u Americi bi bio vec uhapsen zbog utaje.

liki

pre 6 godina

Sve reketasu treba naplatiti dosta je lopuzao drzavu.

Pcelica

pre 6 godina

Pitam se od koga li sve nije ukrao, koga li sve ovaj covek nije ostetio..

Lola

pre 6 godina

Definitivno je DS dok je bila na vlasti omogućila kriminalne radnje svima oko sebe!

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

DS njie već 5 godina na vlasti.

Isidora

pre 6 godina

Strašno šta je sve Rodić radio i da niko pravovremeno nije reagovao!

Goran

pre 6 godina

Rodiću, ako varaš ženu i uhvati te, možeš da se izvučeš, jer te onda smatraju da si baja. Do skora si mogao da varaš državu i da te predstavljaju za biznismena, ali došlo vreme sve da se naplati. Srbija nije krava muzara.

danijela

pre 6 godina

Svako ko je proneverio, ukrao ili naneo štetu državi, bez izuzetaka, da odgovara pred zakonom.

nikola

pre 6 godina

OVO je organizovani kriminal ,a ne Pink panter i slične gluposti... Na kraju će ispasti da će on nastradati , a ostali koji su sigurno uzeli veći deo plena u vidu Rodićevih kredita možda se i izvuku zbog nedostatka dokaza...

Vodolija

pre 6 godina

Ni sam Rodić izgleda ne zna koliko je ojadio državu , mesto mu je definitivno u zatvoru.

Nikola

pre 6 godina

Hapsi milicijo i pravac u pritvor neka malo ohladi glavu u pritvoru , pa da počne d priča za koliko je ojadio državu Srbiju...

jozo daj vode

pre 6 godina

tako bi moja baba bila dobra u biznisu.uzmes kolko oces i cao

Singer

pre 6 godina

Šta je ovaj lopov iz Kurira mislio? Da će tako vačno? Fuuuj... Pare na sunce ili pravac iza rešetaka i zaplena imovine + gašenje sramotne wc novine...

Jovan

pre 6 godina

Bagro lopovska!!! Tvojoj bahatosti i lopovluku nema kraja! Pitam se koliko će još činjenica isplivati dok ne dolijaš!

Dragan Če

pre 6 godina

Ajde, ajde... I treba da plat. Šta, svi smo ludi što plaćamo, a on jedini pametan što nije platio.

boki

pre 6 godina

Krčmar uvek na kraju ispostavi račun pa tako i Rodiću stiže tebi računčić koji mora da se plati.

Nikola

pre 6 godina

Reketas Rodic ni sam ne zna koliko duguje mislim da ga ceka dugogodisnja robija.

Aca

pre 6 godina

I kako će ovo da opravda, nadam se da mu opet neko drugi neće biti kriv.

milovan

pre 6 godina

Ali zato mene poreska odmah nadje.Prodao sam stan kojem sam vlasnik 19 godina i prodao ga za iste pare kao sto sam ga i kupio.Ali traze porez na dobit ? A Rodica ne jure za milione eura.A mene za par hiljada dinara odmah nadju. Zasto ne odgovaraju i poreski sluzbenici koji nisu radili svoj posao.Ako su imali pritiske dto nisu javno rekli.I Rodic i sluzbenici treba da odgovarsju.

Ucitelj

pre 6 godina

Neka mu uzmu sve sto je duzan. Ali ljudi otkud vama ovi podaci? Pa to je pod zastitom tajnosti. Niko iz poreske uprave nesme da vam da ove podatke. Tako nesto moze da se kazni.

hhhh

pre 6 godina

Zbog ovolikog dugovanja, rodić će zaglaviti doživotnu robiju.

Nana

pre 6 godina

Auu ko zna koliko je taj Rodić i ko zna iz koliko banaka je dizao naš novac i prisvajao ga, država je u ovom slučaju pokazala svoj pravni legitimitet i želju za konačnim obračunom sa kriminalom.

Goran

pre 6 godina

Opa, zato je Rodic u frci, to vec nisu male pare, treba da mu drzava uzme sve sto ima.

slobaboba1

pre 6 godina

Ovaj covek je tezak kriminalac, kako se klupko odmotava tako sve vise upada u zamku.

slobaboba1

pre 6 godina

Tezak udarac kriminalnom udruzenju koje predvodi Rodic, ovaj covek ne zna ni sam koliko i gde duguje odnosno gde je sve pljackao ovaj narod.

slobaboba1

pre 6 godina

Opljackao je sve sto se moglo opljackati, dosta vise.

slobaboba1

pre 6 godina

Kod rodica je rudnik para, sve mu oduzeti i nahraniti gldane u Srbiji.

joks

pre 6 godina

ko ovome kretenu daje tolike kredite a on ih ne vraca.zasto drzava stiti ovog majmuna.uhapsite to djubre i naterajte ga vrati sve do dinara.pa mi obicni smrtnici moramo da tolerisemo ,,teror,, banaka i sve da vratimo do dinara a ova zasticena zivotinja zajebava kompetnu drzavu i nikom nista.zakon za sve vazi isto.

alex0809

pre 6 godina

Doslo vreme da i on plati sve ono sto duguje Srbiji.

zaf

pre 6 godina

Auuuuu... Pa ovaj bre pokrao zemlju vise nego ove Demokrate sto su bili na vlasti.. Pod hitno mu isprazniti racune svugde gde ih ima i zapleniti mu imovinu !

cava

pre 6 godina

Dosta je Rodic ziveo na grbaci naroda i drzave.

Nena

pre 6 godina

Dugo vremena je Rodic izigrao poreznike ,vise nece moci.

justin

pre 6 godina

Kako je moguce, sve da mu se naplati sa kamatom, duplom!

Vuja

pre 6 godina

Ako ne plati porez neka mu zaplene imovinu ,drzava ima pravne akte po kojima funkcionise.

Maja

pre 6 godina

Auuu, mozda ovo nije kraj..Drzavi da plati mora, ako mogu i ostali gradjani, moze i reketas Rodic.

sanja manja

pre 6 godina

I treba da plati i da odgovara za svoja dela, odnosno nedela.

fibona

pre 6 godina

Kada čovek nema drugog načina, on napada jer misli da će se tako izvući. treba ga kazniti, i to dobro.

marko

pre 6 godina

Za vreme Tadica je uzimao kredite od banaka i nije vracao ... sad oce da mu se oproste dugovi ...

Peki

pre 6 godina

Pa zato se sad i buni..malo se nafatirao..sad je resenje otici u opoziciju..jer je onda sve politicki progon..

laki

pre 6 godina

Nije u redu da pojedinci izbegavaju plaćanje poreza, dok svi ostali moraju redovno da plaćaju

Krsta

pre 6 godina

Ocigledno da je jasan nacin poslovanja Rodica, a koji se zasnivao na proneverama.

ilija

pre 6 godina

dok je postojala služba društvenog knjigovodstva /sdk/ bar porez, doprinosi i obaveze prema državi nisu mogle da se neplate. zato je ona i ukinuta da bi se neonetano plačkalo. štA SVE TRPI JADNI NAROD.

Darko

pre 6 godina

Pa i ja bi bio ,,medijski tajkun", kada bi uzeo ovoliko novca i ne bi vracao, ali stize naplata, ne moze da se provuce tek tako i bez posledica.

Nada

pre 6 godina

AKO JE TAKO DA IMA USLOVA DA SE DUG OD RODIĆA NAMIRI BITANGA RODIĆ ĆE TEK DA PUSTI JEZIČINU DA SE VALJA PO PODU ;SAMO TREBA POŽURITI SA KONTROLOM JER SU VEROVATNO SVU IMOVINU I TATA I SIN PREBACILI NA TKZ .ĆERKE FIRME .,POSEBNO NA ADRIJAMEDIJAGUP .BILO KAKO BILO SAD NESME DA GA MIMOIDJE VRAĆANJE KREDITA I NAPLATA POREZA NI POKOJU CENU

Srecko

pre 6 godina

Detaljna istraga ce pokazati da li ima jos neki....

brstina

pre 6 godina

Rodica i slicne njemu treba odmah pohapsiti!

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Svi lopovi i izdajice iz bolesne opozicije moraju da ispaštaju za svoja nedela.

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Konačno je pravda došla po svoje i kad su u pitanju žuti lopovi.

Uros

pre 6 godina

Ko zna koliko ce se otkriti jos kredita koje je Rodic uz dogovor sa DS uzeo u nepovrat.

DR Gane

pre 6 godina

A gde su u ovoj priči ,, poreznici " koji su godinama ćutali , primali dobru platu a nisu radili ništa potom i ostalim pitanjima ????? Mislim da i oni treba da podnesu dobar deo krivice ! Ja prekoračim datum za uplatu kvartalnog dela poreza na stan a oni odmah udri po dnevnoj kamati, a ovaj godinama ništa ne plaća i kao sve u redu !!!!

Vesna

pre 6 godina

Rodic je pomislio da ce napadima na Vucica i drzavu spasiti od vracanja dugova,malo se prevario niko nije jaci od drzave.

Bokica

pre 6 godina

Rodic je ruzan i duzan sada shvatam zasto pravi zrtvu od sebe.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija