• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/RTS

12.07.2017

23:50

AMERIKANAC U SRPSKO-RUSKOM HUMANITARNOM CENTRU: Otvorena vrata za pomoćnika vojnog atašea Ambasade SAD!

Politika

AMERIKANAC U SRPSKO-RUSKOM HUMANITARNOM CENTRU: Otvorena vrata za pomoćnika vojnog atašea Ambasade SAD!

Podeli vest

Pomoćnik vojnog atašea Ambasade SAD u Srbiji Hajrum Garvin posetio je Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu (SRHC)

Hajruma Garvina su sa istorijatom osnivanja, strukturom i pravnim osnovama funkcionisanja Centra kao međuvladine organizacije upoznali kodirektor Vjačeslav Vlasenko i službenici koji tu rade

- Na sastanku je bilo reči o značajnom doprinosu Centra u sprečavanju i otklanjanju posledica elementarnih nepogoda u Srbiji i drugim državama u regionu, o pružanju hitne humanitarne pomoći, povećanju efikasnosti srpskog nacionalnog sistema reagovanja na vanredne situacije- navodi se u saopštenju SRHC-a.

Dodaje se da se govorilo i o obuci srpskih stručnjaka u obrazovnim ustanovama Ministarstva za vanredne situacije Rusije (MČS) i nastavnim kompleksima na teritoriji Centra, održavanju različitih vežbi i treninga.

Predstavnik SAD je dobio iscrpne odgovore na sva pitanja koja je imao, uključujući i ona u vezi s nacrtom rusko-srpskog međuvladinog sporazuma o uslovima boravka, privilegijama i imunitetu osoblja Centra. 

Gosti su imali mogućnost da se neposredno upoznaju sa materijalno-tehničkim resursima Centra, a posebno interesovanje izazvao je centar koji upravlja u kriznim situacijama (CUKS).

- Poseta Centru od strane predstavnika Ambasade SAD je još jedna potvrda apsolutne transparentnosti njegovog rada, koji ima za cilj isključivo rešavanje zadataka u oblasti reagovanja na vanredne situacije i pružanje humanitarne pomoći u Republici Srbiji i drugim balkanskim državama- navodi se u saopštenju SRHC-a.

Takođe, informisani su i da u julu jedinica SRHC-a zadužena za humanitarno razminiranje počinje sa čišćenjem teritorije Srbije, a iz Rusije stiže prvi deo opreme i tehnike, koja je namenjena za popunjavanje rezervi Centra i za razvoj nastavno-trenažne osnove.

Očekuje se da će u toku sledeće nedelje Centar posetiti delegacije i nekih drugih ambasada stranih država sa sedištem u Beogradu. Između ostalog, za 18. jul planirana je poseta predstavnika Ambasada Austrije, Švajcarske i Poljske, zaključuje se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Fosil

pre 6 godina

Dokle bre ?! Stalno treba da se pravdamo "amerima" ! Sta njih boli , sta mi radimo u nasoj kuci , kome se oni pravdaju !?

dragoljupce

pre 6 godina

Da li ce i nas vojni atase da krene u obilazak bondstila i ostalih centara po Evropi,

SlobodaNarodu

pre 6 godina

Treba poslati Amerikance da razminiravaju teren, oni su i nabacali bombe.

straja

pre 6 godina

A kad ce Rusi u onaj HUMANI centar na Kosovu???

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija