• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2017

17:40

AMERIKANCI ZABRINUTI ZBOG MIGOVA I TENKOVA: Kongres traži izveštaj o vojnoj saradnji Srbije i Rusije!

Politika

AMERIKANCI ZABRINUTI ZBOG MIGOVA I TENKOVA: Kongres traži izveštaj o vojnoj saradnji Srbije i Rusije!

Podeli vest

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je meru kojom traži od Ministarstva odbrane izveštaje o rusko-srpskoj vojnoj saradnji, saopštio je visoki član Komiteta za spoljna pitanja Predstavničkog doma Eliot Endžel, prenosi "Sputnjik"

- Mera koju je Predstavnički dom danas usvojio deo je Zakona o nacionalnoj odbrani 2018.- saopštio je Eliot Endžel u petak.

On je naveo da je Rusija nedavno poklonila Srbiji oružje vredno 600 miliona dolara, uključujući šest borbenih aviona mig-29 "Fulcrum", 30 tenkova T-72 i 30 oklopnih izviđačkih vozila BRDM-2.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA SPUTNIK: Pre aviona MiG 29, iz Rusije stižu tenkovi, Turski tok kroz Bugarsku do Srbije!

Ovaj kongresmen iz države Njujork napominje da Srbija sada traži sisteme protivvazdušne odbrane S-300 ruske proizvodnje.

- Iskreno, sve me više brinu izbori koje Beograd pravi kad je reč o vojnim i bezbednosnim pitanjima. Zato sam i napisao današnji amandman- rekao je Endžel.

ZLOKOBNE PORUKE SRBIJI IZ PENTAGONA: SAD sprema Hrvate za obračun, BEOGRAD MORA DA SE PRIPREMI ZA ODBRANU!

Kako je objasnio, SAD moraju da pažljivije analiziraju rusko-srpske vojne veze i procene njihove posledice po američku nacionalnu bezbednosnu politiku i članstvo Srbije u NATO-vom Partnerstvu za mir, kao i posledice po susede Srbije.

Endžel je zaključio da će predstojeći sastanak američkog potpredsednika Majka Pensa s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u ponedeljak biti dobra prilika da SAD iznesu svoju zabrinutost zbog pravca u kom Beograd ide kad je reč o bezbednosnoj politici, navodi Sputnjik.

DEJAN VUK STANKOVIĆ: SAD će nastojati da privole Vučića na svoju stranu!

MANTER: Za SAD Vučić je ključni akter za mir na Balkanu


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aloalo

pre 6 godina

Ameriko,kada si dala Hrvatima avione nisi se pozivala na strah od ...,kada naoružavaš Šiptare i NATO,ne pitaš kako je ostatku sveta,šta to tako u Tebi ne valja?Bolest!\n\n

Biber

pre 6 godina

A sta da Srbija radi?? Kada nam prete sa svih strana... jedini nam je spas naoruzavanje do zuba.. mi nikoga ne diramo a vi dodjite ako vam nije dosta rata i ubijanja...

ne laži sebe i druge

pre 6 godina

koliko se sjecam, nitko nije dolazio u srbiju, ali je srbija dolazila drugima

Nina

pre 6 godina

Da li se to oni boje za svoju nacionalnu bezbednost od Srbije??? Ili se mozda sprdaju???? Ili pripremaju jos neke prljave poslove prema Srbiji pa da ih opravdaju!!!

Vlada

pre 6 godina

Aaauuuu breee. Nikada nebi rekao da smo toliko opasni po Ameriku. Tolika Sila da se plasi male Srbije. Sta li se krije iza svega toga? Sa njihove strane SIGURNO nista dobro.

maja

pre 6 godina

Mora se od njih kupiti oružje i onda postaneš demokratska zemlja. Saudiska Arabija dala milione i eto "prijateljske" zemlje u kojoj vlada demokratija, ljudska prava. To što što ljudima odsjecaju ruje zbog krađe, javno bičevanje... ma nije bitno.

zole

pre 6 godina

Dok nama stignu migovi i ostale igracke,ovi zlotvori ce nam se naj...ti keve

Petar

pre 6 godina

Zasto se Amerika plasi od Srbije sto se naoruzava.Pa nece Srbija nikoga da napada nismo toliki debili.

vlada

pre 6 godina

Ovo prevazilazi, ne elementarnu pristojnost, nego i drskost! Da, naoružaćemo se Ruskim avionima i tenkovima, baš zato što vam se to ne svidja!

Mara

pre 6 godina

Ha,ha,ha,pa nije moguce da se takva sila od Amerike plasi jedne male i nemocne Srbije dok hrvate naoruzavate i ako su u Nato-u.Koju vi prljavu igru igrate Sotone,zar mislite da su svi ludi a samo vi pametni,pre bi se reklo da je obrnuto,izbrukali ste se i izblamirali do gadjenja,svima se povraca od vase psihodeliktne logike,kao da ste na nekim teskim narkoticima ili zaposednuti od Djavola,treba vam egzorcizam,cak ste i Papu zaposeli zlim silama pa i on radi u vasu korist.Posto trazite djavola,dobicete ga i to vrlo skoro.Ko se maca lati od maca ce i poginuti,staro zapisano pravilo,koje vas nece zaobici.Bozja kazna ce vas vrlo brzo stici i unistiti to vase zlo u korenu.\n

Ljube

pre 6 godina

Da procene "posledice po američku nacionalnu bezbednosnu politiku"? Licemerje bez presedana, neviđena bahatost. Da neće možda mala Srbija da ih napadne? Bojim se da oni imaju zacrtane neke planove sa nama pa im naše naoružavanje to remeti - nisu zaboravili da su 1999. izgubili mnogo aviona i pored toga što nismo imali skoro ništa. Nisu ništa bolji od Hitlera

Braco

pre 6 godina

Jadanti koji strah kod Amerikanaca, kako prićaju nisam znao da smo toliko jaki čak se boje za svoju nacionalnu bezbjednost. Izgleda da smo ovako goloruki jaći od cjelokupne Američke vojne tehnike. Koliko vidim usrat će se od straha.

Boki

pre 6 godina

Hehehe nista nam jos nije ni stiglo, a oni vec kukaju. Kad nam Rusi poklone s300 ima da drhte od straha, bicemo im veci problem od s.koreje

Vrca

pre 6 godina

Brine Amere kakovo naoruzanje smo uzeli od Rusa,jer planiraju da Hrvati i Siptari istog dana napadnu,ovi sever Kosova a Hrvati Republiku Srpsku,pa cime tj kojim oruzjem ce Srbija stititi svoj narod.Amere mrzi ceo svet ali im se slihtaju jer ih se plase.Ameri su svetske sotone,bili su i bice dok...???

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija