• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2017

17:50

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ BEZ DILEME: Vučić će uveriti Belu kuću, da će ono što priča u praksi i realizovati!

Politika

DRAGOMIR ANĐELKOVIĆ BEZ DILEME: Vučić će uveriti Belu kuću, da će ono što priča u praksi i realizovati!

Podeli vest

Politički analitičar Dragomir Anđelković izjavio je danas da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučiha Vašingtonu od ogromnog značaja jer će lidera male zemlje primiti drugi čovek SAD, potpredsednik Majk Pens

Anđelković je rekao da će se videti kakvi će rezultati posete biti, ali i podvukao da sama poseta već ima efekta jer šaljemo poruke državama regiona da Srbija ima "link" sa SAD. 

Kako je za TV Pink rekao sada Vučić ima priliku da na vrhu razgovara sa predstavnicima američke administracije čime pariramo pričama da smo na neki način odbačeni od Vašingtona.

DEJAN VUK STANKOVIĆ: SAD će nastojati da privole Vučića na svoju stranu!

On je rekao da će se nesumnjivo postaviti pitanje geopolitičke budućnosti Balkana i orijentacije Srbije.

Prema njegovom mišljenju SAD je svesna da joj se ne isplati da otvori novi front na Balkanu i gura Srbiju ka Rusiji, ali i da ima dovoljno poverenja u Vučića da može da prihvati naš stav o izbalansiranosti - da Srbija održava maksimalno dobre odnose sa Rusijom, jer nam je to interes, a da ne želimo ni da se odreknemo zapada jer bi takođe to za nas bilo štetno.

- Mislim da Vučić ima kapacitet da uveri Belu kuću da je kredibilan partner da će ono što priča u praksi i realizovati. A za Srbiju je to najbolja mogućnost jer Rusija nam je bitna kao podrška za odbranu KiM i RS, a opet SAD je faktor koji dominira u regionu i od nje zavisi u velikoj meri i razvoj odnosa sa EU i naša ekonomska budućnost.

ZLOKOBNE PORUKE SRBIJI IZ PENTAGONA: SAD sprema Hrvate za obračun, BEOGRAD MORA DA SE PRIPREMI ZA ODBRANU!​

Srpska politika izbalansiranosti je nešto što je za nas jedini put, ocenio je i dodao da će SAD imati mogucnost da to shvate i saslušaju Vucića iz dva razloga. Prvo, naveo je, američki potpredsednik Pens je prema nama relativno prijateljski nastrojen i pripadao je srpskom kokusu, a drugo Amerika je svesna da je na Balkanu Srbija ključna zemlja i da bi njenom destabilizacijom ili guranjem od sebe dobila novu krizu.

MANTER: Za SAD Vučić je ključni akter za mir na Balkanu

Kako je rekao, postoje krize u Ukrajini i Siriji i ne treba joj nova.

- Amerika i Rusija odmeravaju snage ali ne žele da troše resurse tamo gde je to izlišno. To je za nas dobra vest i mislim da će Vučić iz ove posete doći sa dovoljno rezultata da u narednom periodu možemo mirno da izbegavamo sukobe velikih sila-rekao je Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lovac

pre 6 godina

plasim se da sta god bude reko oni ce pricati svoju pricu

katarina

pre 6 godina

Ozbiljna diplomatska akcija predsednika Vucica. Dokaz izbalansirane i promisljene politike.

Tamo Neko

pre 6 godina

Mislim da cemo uspeti da odrzimo balans izmedju Rusije i SAD-a.

Laza

pre 6 godina

Nema sumnje da je ovo veoma važna poseta za nas jer želimo što bolje odnose sa SAD ali to ne znači da ćemo prekinuti dobre odnose sa Rusijom.

Boban

pre 6 godina

Srbija ima jasnu politiku a to je saradnja sa svima i od te politike nećemo odustati.

marko

pre 6 godina

Najbolje bi bilo da Amerikanci prihvate da smo mi nezavisna drzava koja ima prijateljske i ekonomske, pa i politicke odnose i sa Rusijom i sa EU i da nameravamo da sacuvamo te odnose.

Dragan

pre 6 godina

Slazem se... Vucic uvek teorije pretvara u praksu i ako misli da nesto ne moze da se realizuje, on to prethodno i kaze ili se ni ne bavi nedostiznim... Realno, dokazao je da kontinuiran razvoj Srbije nije nemoguca misija.

Stanko

pre 6 godina

Verujem u pozitivne razgovore i dobrim odgovorima.

Dragoslav

pre 6 godina

Nema razloga da ne bude tako. Vucic je do sada sve sto je rekao i ispunio.

Nesa

pre 6 godina

Vucic je i do sada imao poverenje Amerike pa verujem da ce i sada biti tako.

Hedona

pre 6 godina

Srbija i SAD zaista treba da sarađuju, i da će Srbija zaista zaista sačuvati vojnu neutralnost. Ostvariće potpunu saradnju Srbija sa Rusijom i SAD sada kada je SAD počela saradnju sa Rusijom, i gde se dogovori poštuju. To je jako važan položaj koja Srbija ima na svetskoj političkoj sceni. Mir u Siriji se poštuje, i počeće da se migrantni vraćati svojim domovima, a SAD će morati pomoći Siriji u izgradnji i otklanjanju zaostalih vojnih bombi, i izgradnje infrastrukture.

Sasa

pre 6 godina

Sve sto je do sada pricao polako se realizuje a vecina je i realizovano, zato i ja verujem u to !

sasa

pre 6 godina

U krajnjem slucaju zato i ima ovoliku podrsku naroda

Mirko

pre 6 godina

Vucic je jedini politicar koji radi ono sto kaze , niko nije savrsen da ne preterujem ali do sada je najrealniji od svih predhodnika poslednje tri decenije i to ne moze niko da spori, samo napred !

ana

pre 6 godina

Vucic vodi jednu pre svega odgovornu promisljenu politiku,tako da ce nas pretstaviti na najbolji nacin

Juca

pre 6 godina

Mi u principu nismo neko ko moze da bira, to svima treba da bude jasno, zato se nasa politika i zasniva na dobrim odnosima sa svima!

BIBI

pre 6 godina

Srbija se konektovala sa SAD-om od kada je predsednik Tramp pa mislim da će to doprineti da se odnosi unaprede kao i poslovne saradnje!

Dragan

pre 6 godina

Predsednik Srbije Vučić je mudar političar očekujem pozitivne razgovore i lepe vesti iz Vašingtona.

Miki

pre 6 godina

Mislim da ce Vucic da ih ubedi da smo iskreni u nasoj politici neutralnosti i da nas samo zanima Srbija

Ana MArija

pre 6 godina

Srbija zna da balansira i to je ključ da se čuvaju odnosi, mir i stabilnost! SAD pa ne verujem da će uslove postavljati Srbiji jer u regionu ima najbolje rezultate a investitori žele da dođu tamo gde je najbolja poslovna klima!

Uros

pre 6 godina

Nasi predstavnici su dobre diplomate, znace da izvuku stvar u nasu korist.

Nenad

pre 6 godina

Samim tim sto je Vucic pozvan tamo dosta toga je uradjeno.

Nikolina

pre 6 godina

Srbija zeli dobru saradnju sa svima, pa i sa Amerikom. Mi gledamo najbolje za nas.

Olja

pre 6 godina

Svidja mi se sto nasi predstavnici znaju da balansiraju izmedju zapada i Rusije, ne sumnjam da ce se i sad snaci.

marko

pre 6 godina

Slazem se sa analiticarem ...Predsednik Vucic odlazi na razgovor sa najvisim predstavnicima SAD-a cime se jasno pokazuje opredeljenost Srbije za dobre odnose sa najacom svetskom silom i ekonomijom ... Vidi se i postovanje koje Vucic uziva u SAD-u ... Veoma bitno za Srbiju ... Politika u koju bi se Srbija nasla izmedju cekica i nakovanja izmedju velikih sila potpuno je neprihvatljiva za nas i udaljava nas od cilja a to snazna i ekonomski jaka Srbija sto je jasna politika predsednika Vucica ... Kao premijer i Predsednik Vucic nikada ponavljam nikada nije drzao zapaljive govore vec naprotiv cini sve napore i recima i delima ka stabilizaciji prilika u regionu ... I za to ima apsolutnu podrsku gradjana Srbija ...

LJUBA

pre 6 godina

Ako je neko stajao iza svojih reci, to je bio on. Ne sumnjamo da ce i ovoga puta biti tako.

Roki

pre 6 godina

Ne sumnjam u namere SAD da ostvare određenu dominaciju u celom regionu. Ono što moraju da shvate jeste da Srbija sama bira svoj put i da neće da se obazire na ucene nikakvog tipa. Vučić je kratko vreme predsednik a već toliko pozitivnih sastanaka i dobrih ocena za našu zemlju znače da znamo na čemu smo i da imamo svoj put.

Toša

pre 6 godina

Verujem da hoće, Vučić je odličan diplomata i narator.

Ilija

pre 6 godina

Ljudi se drze za rec, a predsednik Vucic svoju rec ispunjava !

Joca

pre 6 godina

Srbija je možda teritorijalno mala, ali strateški veoma bitna država, na raskršću puteve Evrope , Azije i Afrike.

Mirela

pre 6 godina

Srbija je, nesumnjivo, zanimljiva i istoku u zapadu, a Vučić je to do sad znao odlično da koordinira.

marko

pre 6 godina

Velika je čast da predsednika Srbije primi drugi čovek SAD. Samo se treba biti oprezan šta stoji iza tog prijema. Srbija treba da bude neutralna i da sa svima ima korektnu saradnju.

vojko

pre 6 godina

Vučić ima viziju i sigurno će ubediti Amere u naše realne namere.

Vrscanka

pre 6 godina

Aleksandar Vucic ce uraditi ono sto je najbolje po nas.

Mara

pre 6 godina

Koliko vidim,Ameriika i njena Duboka drzava zeli haos i sve priprema da se taj haos i desi,nece ni EU u tome biti postedjena,naprotiv,nece se znati u svemu tome ni ko pije ni ko placa,zivi bili pa videli.\n

Iva

pre 6 godina

Vojnopoliticka neutralnost i izbalansiranost izmedju Istoka i Zapada je u najboljem interesu Srbije.

Milan

pre 6 godina

Vucic ume i moze da nastavi politiku neutralnosti uz blisku saradnju sa SAD ali i Rusijom.

Milan

pre 6 godina

Diplomatska ofanziva Srbije može samo dobre stvari da nam donese.

jjjjjjtttt

pre 6 godina

Srbiji je u interesu da ostane vojno neutralna.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija