• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.07.2017

20:49

MOGERINI POSLE SAMITA U TRSTU:  Vrata Evropske unije su otvorena za Balkan!

Politika

MOGERINI POSLE SAMITA U TRSTU: Vrata Evropske unije su otvorena za Balkan!

Podeli vest

Na samitu Zapadnog Balkana u Trstu poslata je "jasna poruka" da su vrata EU otvorena za Balkan i da se nastavlja put ka ujedinjenoj Evropi, poručila je visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini

Ona je na svom blogu navela da je tokom samita rađeno i na nekim praktičnim projektima za regionalnu saradnju, unapređenje transporta i povećanje razmene na Balkanu. 

Mogerini je naglasila da je samit u Trstu bio i prilika za "dug razgovor" sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o Balkanu i Africi, kao i o situaciji u Zalivu i evropskoj odbani. 

U tekstu je navela da je proteklu nedelju provela na relaciji između Brisela, Trsta i Pariza radeći na "pet važnih pitanja" za bezbednost i rast na kontinetu: Balkan, Sahel, zajednička odbrana, odnosi EU sa Rusijom i Sredozemlje. 

ISTORIJSKA ODLUKA U TRSTU: Lideri Zapadnog Balkana podržali plan za regionalni ekonomski prostor!

Među aktivnostima na koje se osvrnula je i sastanak sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovim u Briselu navodeći da postoje pitanja oko kojih je primetno snažno neslaganje, počevši od situacije u Ukrajini, ali je ocenila da je dijalog između EU i Rusije ključan u suočavanju sa svim velikim krizama današnjeg sveta. 

- Kada je reč o Siriji, mi smo saglasni o potrebi da se primirje na jugoistoku zemlje pretvori u nacionalno primirje, ka političkom rešenju krize. Razgovarali smo i o Severnoj Koreji, Libiji, Balkanu, situaciji u Izraelu i Palestini, i potrebi da se nastavi primena i očuva dogovor s Iranom- navela je Mogerini.

NEMAČKI MEDIJI IMAJU SVOJU TEORIJU: Ekonomska unija na Zapadnom Balkanu je stvaranje nove Jugoslavije!

HAN PORUČIO IZ TRSTA: EU želi da investira milijardu evra u Zapadni Balkan!
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
miko

pre 6 godina

Gospodjica je neobavestena, ne postoji primirje na jugoistoku, vec na jugozapadu, a svako primirje koje vodi podeli zemlje bice odbaceno, rece Iran danas.

Braco

pre 6 godina

Mogerini dosta je više tog zavlaćenja budite hrabri i slobodno recite da Srbija nikada neće ući u EU jer vi Srbe ne želite u EU tako da svako može da se okrene normalnom životu bez ikakvih očekivanja od i oko EU nemojte da zavlaćite ljude toj lažnoj nadi.

Mara

pre 6 godina

A sto vam je smetala Jugoslavija,zato sto bi sada, da je opstala do danas, bila razvijenija od svih vas,zato ste je i unistili, a sad vam smeta ekonomska unija u perspektivi, a onda na sve to  trabunjate da zelite razvijen zapadni Balkan.Tra la la, truc,truc....ko ce vama ugoditi kad vam je u glavi haos,ne znate gde je levo a gde desno.Memorisano znanje nije isto sto i inteligencija,velika je razlika izmedju.n

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija