• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

15.07.2017

23:56

MINISTAR PRIVREDE KNEŽEVIĆ O FIJATU: Sve što im je "stavljeno na sto" štrajkački odbor je vratio!

Politika

MINISTAR PRIVREDE KNEŽEVIĆ O FIJATU: Sve što im je "stavljeno na sto" štrajkački odbor je vratio!

Podeli vest

Ministar privrede Srbije Goran Knežević izjavio je da su predstavnici Štrajkačkog odbora kragujevačkog "Fijata" vratili sve što im je "stavljeno na sto" kao opcija, i izrazio bojazan da bi kompanija "Fiat Krajsler automobili (FKA)" mogla da odluči o izmeštanju svojih mašina u neku drugu državu

- Neprestano traju razgovori sa štrajkačkim odborom, rukovodstvom 'Fijata', često i u sitne sate kako bi smo sprečili da nastala šteta bude još veća- napisao je ministar Knežević u autorskom tekstu u nedeljnom izdanju beogradskih "Večernjih novosti".

Stanje je, kako je napisao, ozbiljno, jer svaki dan štrajka štetu uvećava i šalje "pogrešnu poruku" poslovodstvu "Fijata" koje čeka poziv iz Srbije da dodje i da započnu pregovori.

"Ovo već sve predugo traje, pa se bojim da rizikujemo odluku kompanije FKA da svoje mašine preseli u neku drugu zemlju. Jednom kada investitor donese takvu odluku, teško se vraća za sto", ocenio je Knežević.

AKO FIJAT ODE, GASI SE JOŠ DESET FABRIKA! Posledice po srpsku privredu bile bi NESAGLEDIVE ako se italijanska kompanija povuče!

On je kazao da Vlada čini sve da obezbedi što bolji život gradjana i radnika, i da se, "uprkos nasledjenim problemima, pozitivni pomaci vide".

- Stoga ne branimo mi nekog 'stranca' u našoj zemlji na račun 'našeg'. Mi branimo princip da nam svima bude bolje- ocenio je ministar.

FIJAT ODLAZI IZ SRBIJE?! Kriza u kragujevačkoj fabrici ozbiljan problem za celu zemlju, 3.500 radnih mesta u opasnosti!

On je pozvao radnike da prekinu štrajk i da, uz posredovanje Vlade, započnu razgovore sa poslovodstvom "Fijata".

- Razgovor je u interesu radnika, Kragujevca, Srbije i svih nas- zaključio je Knežević u autorskom tekstu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Axax

pre 6 godina

Neće oni nigde, jer im niko neće raditi za 300 eura. Ne samo to nego i u firmama dobavljačima neće niko raditi za 250 eura i to je fakat. n

Ja

pre 6 godina

Meni zaista nije jasno razmišljanje tih štrajkača. Ako je uslov za otpočinjanje pregovora prekid štrajka, pa prekinite ga. Ako ne budu zadovoljni pregovorima neka nastave štrajk. Ovako kada nema proizvodnje oni njima ne mogu da isplate ni platu koju trenutno primaju, a ne da im povećaju.

Pera

pre 6 godina

Predstavnici FIAT-a su pozvani na razgovore još pre početka generalnog štrajka (bile su kratke obustave upozorenja rada) i nisu se odazvali, već je poslovodstvo FAS-a grubo prekršilo zakon, jer nije počelo pregovore u roku od 5 dana. Zato ministre pokrenite upravni postupak protiv FAS-a i njegovog menadžmenta i naplatite im kazne po zakonu za sve propuste koje su načinili. Ako se gospoda i dalje pravi pametna, pokrenite likvidaciju preduzeća, blokirajte sve transakcije i sve pokušaje otuđenja imovine do isplate obaveza svim postojećim poveriocima. Na sve to pokrenite povraćaj svih subvencija koje je država dala FAS-u i po tom osnovu ako ne postoji bankarska garancija, konfiskujte fabriku...Samo tako ćete pokazati snagu države i opravdati poverenje koje su Vam građani ukazali na izborima.

rema

pre 6 godina

znaci radnici ne valjaju, a strane gazde vam valjaju? ne mozete doveka da nas lazete

Istina

pre 6 godina

Može biti bolje samo vama u vladi i vlasnicima Fiata jer ste sklopili nakaradne ugovore gde naši radnici rade za nekakve crkavice,bez ikakvih prava,kao što imaju radnici na zapadu.Bolje neka izmeste svoje mašine gde hoće nego da nas tretiraju kao svoje robove.To se odnosi i na ostale strane kompanije,kao i državne institucije,koje su u još gorem stanju jer vlada sluša šta će joj MMF narediti.Ljudi u Srbiji žive ispod svakog nivoa,bar 80% njih,samo zahvaljujući političarima,koji ništa ne rade u korist svojih građana,već samo gledaju svoje interese i slušaju stranačke vođe šta će im reći.

Dejan

pre 6 godina

Da li gospoda iz vlade znaju da je nemoguce preziveti od nazovi plate 35.000 din.

zoran

pre 6 godina

Niko ni da spomene koliko sindikalne "vođe" dobito od poljaka za premeštanje fabrike u Poljsku. A dobiće malo bogatstvo na štetu radnika koji će definitivno ostati bez posla, a onda će morati da traže posao u slovačkim fabrikama.

mak

pre 6 godina

Dali je moguće da ti kapitalisti daju tako malu plaću.Znamo dobro da svi ti privatnici imaju zaradu po jednom radniku 1500 evra.Kako ih nije sramota da daju 25000 minimalac.Ti privatnici po Beogradu imaju tržne centre,avione,kamione,jahte na moru,firme,poslovne prostore itd. Znamo da su sve to dobili od države za bagatelu.Oni se bogate samo na radnoj snazi I utaju poreza.Svi ti privatnici u Srbiji mogu da daju platu 2000 evra u brutu ali onda nebi imali to što imaju nego bi se njihovo bogastvo rasporedilo na radnu snasgu.

SLINA

pre 6 godina

pa obećano je povećanje u javnom sektoru verovatno očekuju i ovi što rade od koga tu ima dobit ja mislim od javnih jer izvozeveliko ništa....

bojanis

pre 6 godina

iskreno mi je zao ako bi otisli ali vise mi je zao sto nasi radnici rade za malu platu neka drzava uzme da smanji zaradu sebi a da poveca radnicima

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija