• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: embargo.rs/informer.rs

16.07.2017

12:15

OVAJ ČOVEK JE MERNA JEDINICA BAHATOSTI: Evo dokaza da Janković nikada nije štitio građane VEĆ SAMO SEBE!

Politika

OVAJ ČOVEK JE MERNA JEDINICA BAHATOSTI: Evo dokaza da Janković nikada nije štitio građane VEĆ SAMO SEBE!

Podeli vest

Saša Janković, bivši Zaštitnik građana zatražio je i od bivšeg direktora policije Milorada Veljovića dobio specijalan status za tri automobila registrovana na kabinet Ombudsmana, otkriva portal Embargo.rs

Veljović je u pismenom dopisu, do koga je došao i objavio Embargo.rs, pojasnio podređenima i svim pripadnicima MUP-a Srbije šta zapravo specijalni status za Jankovićeva vozila znači.

- Zaštitinik građana sa svoja tri službena automobila "subaru forester", „lada Niva" i „audi"  ima apsolutnu zaštitu od strane pripadnika MUP-a Srbije. To znači da nosilac takve, specijalne propusnice koja se valjda kači na vidno mesto u automobilu, ne može biti zaustavljen radi bilo kakve kontrole ili pretresa vozila. Štaviše, dužnost je svakog pripadnika policije da mu u određenim okolnostima bezpogovorno pomogne. Recimo, da izađe iz kolone, ako je  gužva na putu ili u slučaju da je blokiran saobraćaj zbog rutinskih kontrola ili nekih drugih akcija! Najbrže moguće ga izvući iz gužve i pomoći da nastavi dalje, i u svim drugim prilikama ako zatraži pomoć organa javnog reda... - navodi Embargo.rs i dodaje:

Embargo.rs

- U slučaju saobraćajne nezgode, hitno uraditi uviđaj i obavestiti operativni centar: jednom rečju, kao da je premijer ili predsednik države. Tako je i postao nezvanično četvrta grana vlasti: uzalud su mnogi to javno upozoravali, tvrdili da se čovek bavi svime, samo ne onim zašta je od države izabran i zašta  mu se godišnje odobravaju ogromne pare. Ko je bio u pravu, dokaz su bili nedavni predsednički izbori. Gubitnik ide dalje: osniva stranku verujući da će još neku godinu uspeti „da zamajava  sponzore" - konstatuje Embargo.rs 

Kako se ističe, ovakvo bahato ponašanje bivšeg ombudsmana samo pokazuje koliko je u svoja dva mandata Janković štitio sebe i sebi bliske ljude, odnosno koliko nije mario za građane koje je trebalo da štiti.

 

 

- On se bio toliko uživeo u ulogu nekakvog veoma bitnog čoveka u našem društvu, da je skladu sa  svojim psihosomatskim stanjem - tražio i adekvatan status u društvu - kaže jedan od njegovih bližih saradnika i pojašnjava:

- Na krilima svoje nadobudnosti, Janković  je, kad je već  automobile registrovao na kabinet Zaštitnika i kad  na to niko nije reagovao ( a trebalo je), krenuo dalje… Onda je tražio od direktora policije da mu dodeli specijalni  status za tri svoja vozila na celoj teritoriji Srbije. Ne znam zašto, ali  ondašnji direktor policije, Milorad Veljović  mu je uslišio molbu i učinio ga je potpuno zaštićenim  od bilo kakve policijske kontrole, u bilo koje vreme i na bilo kome mestu - piše pomenuti portal.

Embargo ukazuje i da se vrlo slično svom prethodniku ponaša i Miloš Janković, sadašnji v.d. Zaštitnika građana.

- Mnogi će reći, pa dobro smo i prošli sa ovim Obudsmanom  Jankovićem, ali zato nemojmo praviti  novu grešku sa „Jankovićem dvojnikom". Kakva je to nezavisna institucija kad se Miloš Janković javno na Tviteru hvali i zahvaljuje na podršci  predlogu DS-a i „silnih" nevladinih organizacija  da dobije pun mandat Ombudsmana, da pređe iz statusa v.d.?  Mnogo bi bilo da napravimo opet istu grešku.  Kažu, samo se budala dva puta sapliće o isti kamen - upozorava Embargo.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 6 godina

Gospodo iz policije i tuzilastva DUGUJETE odgovor porodici stradalog studenta u jankovicevom stanu sad ste vi na potezu da se dodje do istine jer ga sad ne stiti nikakav imunitetpa izvolte odraditi svoj POSO SAVESNO I POSTENO PREMA RODITELJIMA POKOJNOG.

Klej

pre 6 godina

Pa Veljovic je pojedinim kriminalcima i biznismenima izdavao takva resenja koja su kacili na vetrobransko staklo . \n

vladbgd

pre 6 godina

Umislio provincijalac, da je beogradjanin i gospodin

Prle

pre 6 godina

A jel biti ""beogradjanin"" povlacen status i da li to znaci i da si po automatizmu i gospodin ???? NE VREDJAJ NAS IZ PROVINCIJE !!!!! A Sasa Jankovic nije ni provincijalac a ni beogradjanin vec umisljeni samozivi stvor koji je uvek mislio na samo o sebi !!!

miloš

pre 6 godina

Jel treba da vam nacrtam kako se sa tom dozvolom prevozi ROBA. Eeee moji naivni sugrađani......

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija