• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.07.2017

08:19

ČANAK: Opozicija kojoj je jedini slogan "dole Vučić" - NEMA ŠANSU!

Politika

ČANAK: Opozicija kojoj je jedini slogan "dole Vučić" - NEMA ŠANSU!

Podeli vest

Lider LSV Nenad Čanak kaže da opozicija kojoj je jedini slogan "Dole Vučić" ne može učiniti nikakav značajniji korak i dodaje da se "bitka za Beograd" ne sme pretvoriti u bitku za plen i resure umesto da bude odskočna daska za suštinske pomake u Srbiji

- Već godinama govorim o tome da pretvaranje politike u isključivo lično interesni poligon za besomučnu borbu pohlepa i sujeta ne može dati nikakav ozbiljan rezultat - rekao je Čanak.

On je naglasio da niko od tradicionalnih koalicionih partnera te stranke još nije tražio pomoć za beogradske izbore i da će, ako do toga dođe, odlučivati stranački organi. 

- Čini mi se da će arogantna "belolistićka" svest kojoj politika smrdi da se njome bave, ali zato ne propušta priliku da se gadi nad svakim ko se u tu politiku uključi sa pokušajem da nešto uradi, i ovaj put gurnuti pobedu na izborima u ruke organizovanoj partijskoj pešadiji - rekao je Čanak. 

Na pitanje da li je on "Vučićev čovek" kao što to tvrde pojedini iz opozicije, Čanak napominje da "činjenice govore" navodeći kao primer, između ostalog, da LSV nijednom nije glasao za vladu u kojoj je premijer Vučić ili ljudi koje on podržava, da je bio protiv toga da Vučić bude predsednik Srbije....

Istovremeno je naglasio da nema nameru da se pridružuje onima koji bezidejnost prikrivaju skandiranjem "Vučiću pederu". 

- Ja nisam Vučićev čovek, kao što nisam bio ni Tadićev, ni Ðinđićev, ni bilo čiji. Jer ako sam nečiji, onda sam čovek onih sa kojima delim ista ubeđenja već 27 godina - naglasio je Čanak. 
 

 

Osvrnuo se i na prve nedelje mandata premijerke Ane Brnabić, navodeći da je ona "živopisan lik" i da se možda zbog toga očekivalo da će njeni potezi biti ili barem pođednako atraktivni ili da će se odmah prikazati njena "marionetska" priroda. 

- Nije se dogodilo ni jedno ni drugo. A govoriti o radu vlade, a ne dati joj stotinu dana, nije politički pristojno. Jedino što mogu da izdvojim kao ozboljan gaf koji joj nije trebao jeste poniženje kojem je izložila celu zemljom farsom oko nekakvog transkripta neke svoje izjave i pravdanjem ruskom ambasadoru oko njene sadržine - rekao je Čanak za Blic. 

Na pitanje da li osoblje Ruskog humanitarnog centra u Nišu treba da dobije diplomatski status, Čanak kaže da ne treba kao što ni, kako kaže, sam centar ne sme imati eksteritorijalnost "jer je svakome jasno daje to zmijsko jaje iz kojeg treba da se izlegne ruska vojna baza". 

Komentarišući da li je za Srbiju bolje da premijer kosova bude Aljbin Kurti ili Ramuš Haradinaj, Čanak kaže da je "za Srbiju najbolje da Kosovo bude stabilna zajednica sa evropskim standardima što će se teško desiti ako to Srbija ne postane" i ističe da očekuje nastavak dijaloga između Beograda i Prištine. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dusan

pre 6 godina

Canka treba za uvek izbaciti iz politike ,mnogo je naneo losih stvari Vojvodini ,bitanga neopevana.

Mico

pre 6 godina

Da se ovaj lik jos sme pojaviti u javnosti , bruka. On sve nase mrzi

DEDA RAKA

pre 6 godina

Nemoj tako oštro, ako te sretne može da potegne štap ! Pa on je , bre, političar ! Pa on bre ima inmajmunitet !

Mara

pre 6 godina

Zar ovaj jos uvek ne shvata da je narod sit i presit takvih kao sto su bili ovi iz prosle vlasti,aman covece oprosti se od politike i radi nesto,sedis i samo se debljas, dok jednog dana ne dobijes infarkt,to ce ti biti od nerada,ne moj posle da krivis Vucica sto si infarktovao,on nam na licnom primeru pokazuje da treba da se naucimo da radimo jer smo od Tita na ovamo to potpuno zaboravili. \n

Vrca

pre 6 godina

Mene interesuje od cega Canak zivi na visokoj nozi,cime se bavi,ispitati mu poreklo imovine itd a sto se tice Bondstila ,podrzavao je Amere a sto se tice Rusa koje on osporava,misljenja sam da treba u Nisu da bude PRAVA RUSKA VOJNA BAZA i tacka!!!Vecina naroda isto misli,sigurna sam!!!

Vlada

pre 6 godina

Zmijsko jaje??? Covece ne lupetaj!!! Zlatno jaje je to !!!

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija