• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/blic

23.07.2017

23:32

PREDSEDNIK VUČIĆ BEZ DILEME: Rešiti kosovski Gordijev čvor, ne ostavljati najteži teret našoj deci!

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ BEZ DILEME: Rešiti kosovski Gordijev čvor, ne ostavljati najteži teret našoj deci!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da je unutrašnji dijalog o Kosovu odlučujući za budućnost Srbije i srpskog naroda

- Vreme je da kao narod prestanemo kao noj da zabijamo glavu u pesak, pokušamo da budemo realni, ne dopustimo da izgubimo ili nekome predamo ono što imamo, ali i da ne čekamo da će nam u ruke doći i ono što smo odavno izgubili - naveo je Vučić u autorskom tekstu objavljenom u Blicu u kome piše o tome zašto je Srbiji potreban unutrašnji dijalog o Kosovu.

Vučić je ocenio da je vreme da Srbija radi, razmišlja i pobedjuje bez sukoba.

- Rešenje ne leži u našim mitovima i sukobima, ali sa druge strane ne leži ni u negiranju i odricanju od svih naših nacionalnih i državnih interesa- rekao je Vučić i ocenio da Srbija nije za potcenjivanje, uprkos činjenici da Albanci u sprovodjenju nacionalnih ideja imaju podršku zapadnih zemalja.

Predsednik je ocenio da je za napredak Srbije neophodno bar razrešiti kosovski problem.

- Da bi naš napredak bio stalan i održiv, moramo, ako ništa bar da pokušamo da razrešimo kosovski, Gordijev čvor, a ne da se krijemo i najteži teret ostavljamo našoj deci- napisao je Vučić.

KO O ČEMU, TAČI O PRIZNANJU: Šiptar fantazira da će se Srbija odreći Kosova!

RIBANJE U VRHU SNS! Vučić kritikovao lokalne funkcionere kako ne vode računa o interesima građana!

KINA IZABRALA SRBIJU ZA STRATEŠKOG PARTNERA U EVROPI: Američki Politiko otkriva šta to SRBI IMAJU, A DRUGI NE!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zlatko

pre 6 godina

Ako Siptari i zapad po svaku cenu u ovom trenutku zele da rese problem Kosova ( gde se tu dede ovo Metohija?) onda to definitivno nije povoljan trenutak za nas. Ni Grci nisu resili problem sa Kiprom a ne resise ga ni na poslednjim pregovorima, i? Meno ovo lici na blisko priznanje nezavisnosti ali uvijeno u oblandu gde ce jaci tumaciti to kako im se svidi. Mada, mozda smo mi Vec priznali nezavisno Kosovo. Jedan od faktora nezavisnosti je carina. Svaku trgovinu sa siptarskom firmom prati carinska globa, sta to znaci? Po toj logici bi trebalo placati carinu i sa Vojvodinom.

Aleksandra

pre 6 godina

Vučiću ne igraj se glavom Kosovo je Srbija, ako treba 100 godina da trpimo za Kosovo čekaćemo. Ako se tebi žuri radi evrope ti idi bez nas

Goran

pre 6 godina

Bravo za Vucica. Svi ostali beze od tog problema. Mislim da mora da se resi sto pre.

bojan

pre 6 godina

Steta sto niko ranije nije resio da se posveti problemu oko Kosova posto bi danas onda bilo mnogo lakse.

mimi

pre 6 godina

Nadam se da cemo uspeti sve probleme da uspesno resimo

Pomracenje uma

pre 6 godina

Tako jeeeee Vucicu care! Ne ostavljati kosovo nereseno nasoj deci da ga resavaju i vracaju pod srpsku zastavu. Ne prodati ga pa da mi se dedovi u grobu okrecu. 1244 akt UN, svetski akt kaze da je kosovo u sastavu srbije. Pa ko smo mi da ikada kazemo da nije! I hitler je bio najveca sila sveta i podrzavali ga mnogi pa mu je vreme proslo. Proci ce i ovima. Slazem se predsednice, dosta je vise misijih rupa i izguljenih kolena pred "silama svetskim". Kosovo fakat nije nase jer ga otese trenutno jaci, ali vremena se menjaju. Budimo strpljivi, jaca je vera od vecere.

dejan

pre 6 godina

problem sa gordijevim cvorom se resava samo na jedan nacin macem . nisam siguran da je sadasnja politicka i naucna elita dorasla tom zadatku da na tako prek nacin resava pitanje kosova. tacno je da je kosovo kamen oko vrata srbije i tacno je da sto duze cekamo da se tog kamena otarasimo vise vcemo da ispastamo ali je to izbor koji mi niti mozemo niti smemo da donesemo.to je odprilike kao kad bi ste od majke trazili da od svoja dva deteta odluci koje ce da zrtvuje da bi ona i drugo dete mogli da zive . i to da zive negde na ivici provalije gde je moguce da se sve obrusi i padne u more .

pesicvr6

pre 6 godina

Uvek treba teziti resenju koje je prihvatljivo.

re

pre 6 godina

...od bitke za kosovo od pre 600 godina i jalovog pokušaja na 600.godišnjicu bitke za kosovo srbi...srbi su prespavali kosovo koje više nije srbsko...neće biti samo kosovo...opet nailazi vreme žrtvovanja za srbiju a da li mi to hoćemo ili nećemo je najmanje važno...

Ljilja

pre 6 godina

Kakav kosovski cvor? Neka Albanci prestanu da otimaju tudje teritorije. Albanci bi do Nisa, a Vucic da resi cvor. Jednog dana ce i u Nisu siprtari biti vecina pa ce opet neki Vucic da resava cvor. Siptari ne pristaju ni na kakav dogovor osim na otimacinu i to nije nikakav nas mit.\n

Steva

pre 6 godina

Ukoliko predsednik misli da je priznavanje Kosova najbolje rešenje onda neka se ide na referendum pa neka narod sam odluči po tom pitanju. Mada mislim da je Vučić dovoljno veliki političar da ne dozvoli da se ovako nešto dogodi.

Najbolja

pre 6 godina

Slažem se svakako, treba krenuti što pre u iznalaženju rešenja i ozbiljnog pristupanja kosovskog "Gordijevog čvora" jer je suludo više se natezati sa drugom stranom koja je i više nego ne zainteresovana za pregovore sa Beogradom. Očigledno je potrebno "pregovarati" sa nekom drugom stranom!

Kole

pre 6 godina

Dogovor unutar Srbije sa delenjem na Kosmetu ne dolazi u obzir. Srbija je nakrvavila vekovima zbog toga i mi nemamo pravo zarad obećanja neprijatelja naših da ćemo za uzvrat dobiti kašičicu sreće da se odreknemo Kosmeta.

Stevan

pre 6 godina

Cujem stalno a i sam kazem NE DAMO KOSOVO!!! A stvarnost je sasvim drugacija ,kao sto rekoh, Kosovo odavno nije nase?! A da ga vratimo oruzjem? To sigurno nije resenje. Znate li vi da je masa Srba sa Kosova prodala svoju imovinu Siptarima na Kosovu a sad kukaju kako su na to bili prisiljeni? To nije tacno! Oni koji su prisilno napustili svoja ognjista svoju imovinu nisu prodali. Niti ce prodati ,nema tih para... Moj licni primer: Imam imanje u okolini Tuzle,na tom imanju ,familijarno smo imali 5 kuca i dvadesetak hektara obradive zemlje i desetak hektara sume. U BiH ratu sve kuce si do temelja unistene. U mojoj kuci gde je bila dnevna soba ,izrasla je Bukva debljine tridesetak cm. U okolinu su se naselili Muslimani iz drugih krajeva Bosne koji zele da kupe celokupno imanje mojih Tetaka i Ujaka zajedno s' mojim. NEMA NI TEORIJSKE SANSE za prodaju. Niko od nas nema para,radimo i zivimo skromno ali necemo da prodamo pa makar prosili za hleb. A nudili su i nude "brdo para" da sa tim parama mozemo sebi priustiti sve sto pozelimo i da ne radimo ( crncimo) do kraja zivota. Jok more! Ne dam svoje,ne dam dedovinu ni za kakvo zlato i lagodan zivot!!! Kad tad ce moji unuci ili praunuci tu sazidati bar vikendicu,u najmanju ruku napravice drvenu supu (dascaru) NA SVOME!!! Na zalost,mnogi nasi Srbi sa Kosova nisu razmisljali kao ja a mnogi i danas tako ne razmisljaju. Cast izuzetcima i herojima koji su ostali u okruzenju besnih komsija!

ATOMSKA SPARTA

pre 6 godina

Naravno da problem KosMeta treba rešiti već jednom i možda je sada za to pravi trenutak (a možda i nije), ali PRIZNANjE KOSOVA NIJE REŠENjE!!! I to iz više razloga. PRVO: Albanci i njihovi zapadni mentori bi time bili ohrabreni da nastave sa daljim komadanjem Srbije i da sa te prve, pređu na narednu fazu razbijanja Srbije; DRUGO: drugo su imovina fizičkih i pravnih lica iz uže Srbije, kao i sva imovina Republike Srbije koja bi tim gestom praktično bila poklonjena teroristima; TREĆE: rudna bogatstva i prirodni resursi bi takođe bili izgubljeni na zauvek; ČETVRTO: SVA KULTURNA I ISTORIJSKA KAO I SVA OSTALA VERSKO-DUHOVNA BAŠTINA SRPSKOG NARODA bi bile uništene ili falsifikovane; PETO: Srbi koji tamo žive bi bili proterivani odande, a oni koji bi odlučili da ostanu bi bili ubijani kao divlje zveri ŠESTO: na Balkanu bi se ubrzo zatim konstituisala ISIS drzava na ovim prostorima, čiji bi aktivisti redom ubijali civile, pre svega Srbe, ali i druge nemuslimane širom balkanskog poluostrva, itd. itd.

nesko

pre 6 godina

mislim da je situacija jos nepovoljna po Srbiju da resava gordijev cvor.A sta ciniti?Ko je jos tako lud da bez borbe da svoju kucu?Sto da das nekome nesto sto nikad njegovo nije bilo . Koliko silovanih devojcica,devojaka,zena, starica, koliko ubijenih dece, zena,starih,momaka, ljudi.Ako su siledzije jake danas nema veze nece ni oni vecito biti jaki mozda sutra ,preko sutra mozda je nakosutra nas dan. Samo bog zna. Nije dzabe nas,, latin ,, Nato i nasi vekovni neprijatelji englezi anglosaksonci isterao sa Kosova i Metohije.Tamo lezi bogatstvo kao i u Africi.Na kraju terace nas da kopamo rukama rudu ako im to damo za dzabe.Kao sto se zagovara.Daj ovo pa ono pa ovo a kad treba srbin nesto da dobije ucene e nemoze tako.Uzeli ste ga danas al kako ste ga uzeli tako cemo ga sutra vratiti.DO SUTRA U PRIZRENU, DJAKOVICI ,PECI, UROSEVCU,GNJILANU,PRISTINI.AMIN.\n

kiki

pre 6 godina

Da li je srpsko ime Vuk zaista prokleto,prvi put je Vuk Brankovic izdao Kosovo a posle 6 bekova Vuk Jeremic .

Jano

pre 6 godina

Albanci su decenijama radili na otimanju Kosova, pa nece si ne preko noci i bez borbe nama vratiti naztad.

kiki

pre 6 godina

Ni Gordijev cvor nije nerazmrsiv samo mu treba naci pravi pocetak .

Bojan

pre 6 godina

Vučić se uhvatio u koštac sa mnogim problemima do sad i rešavao ih pa to želi i sa problemom KiM i to je dobro jer se mnogo o tome govori i potrebno je naći trajno rešenje.

BIBI

pre 6 godina

Nerešiv problem u rukama ljudi koji imaju elana postaje rešiv.Verujem da će bilateralnim dijalogom naći zajednički jezik i rešenje.

Jano

pre 6 godina

Prolongiranje resenja Kosovskog pitanja ide u korist samo albancima.

Ilija

pre 6 godina

Slažem se da moramo doći do konsenzusa oko Kosmeta i svakako isključiti sukobe, ali Kosovo dati zbog bilo čega , mislim da je Vučić preuranio sa ovim tekstom, pogotovo kada mu opozicija muti oko glave.

azrel

pre 6 godina

Sad su nam najmanje potrebni bilo kakvi sukobi.Sesti,debelo razmisliti i doneti najbolju odluku!Verujem da će se za sve nas doneti najbolje rešenje.

gradjanin

pre 6 godina

Potrebno je dosta truda, znoja napora i zdravlja da se resi. Ali siguran sam da ce nasi predstavnici dati sve od sebe da se dobije sto bolji rezultat...

Marko

pre 6 godina

Svi su dolazili i odlazili s politicke scene sloganom "Kosovo je Srbija"!

Pedja

pre 6 godina

Kako bi se postigla stabilnost i mir na Balkanu, nuzno je prevazici predrasude i uz konstruktivni dijalog doci do resenja problema Kosova i Metohije, zato podrzavam predlog i napore Vucica.

sergej

pre 6 godina

Japanci se bore i ne odriču se Kurilskih ostrva bez obzira nastav Rusa, Englezi su ratovali za Malvinska ostrva iako po svim zakonima nisu njihova ,Nemci su se ujedinili nakon 50. godina i nisu se odrekli teritorije.

Zorana

pre 6 godina

Da su se i prethodni predsednici vodili razuman dijalog i iskreno se borili za Kosovo verujem da bi sada bilo mnogo lakse.

joka

pre 6 godina

Svi zelimo svojoj deci najbolje. Treba pokusati sa razgovorima i mirnim pregovorima ali da se zna da Kosovo ne damo,jer ono je nase.

Jelisaveta

pre 6 godina

Ovo je zaista teret kao za nasu decu tako i za sve buduce generacije koje ce tek dolaziti, potrebno je pokusati pronaci pravo resenje koje se tice Kosova,pa cemo barem znati da smo pokusali nesto da ucinimo.

VOJIN

pre 6 godina

Nasa drzava sasvim nesporno da je dijalog najbolja i jedina varijanta. Ali isto tako je na zalost velika istina i veoma jako tesko isti sprovesti kada uzmemo u obzir sa kim pregovaramo. Pogotovo sto Albanci na zalost imaju podrsku zapadnih zemalja.

sasa

pre 6 godina

Bojim se da se iza ovoga ne krije priznavanje države Kosovo. Zašto se kod naših zvaničnika izgubilo ono "i Metohija". Dok se priznanje ne potpiše ništa neće biti izgubljeno i ostaće da čeka neka bolja vremena da se Srbiji vrati. Manje je važno da li će to biti vreme naše dece.

pistika

pre 6 godina

Deca su budućnost, nemoj da im naše probleme ostavljamo

Zokica

pre 6 godina

Nemojmo budućim generacijama da ostavimo ono što mi možemo da rešimo

Vuk

pre 6 godina

Dijalog je jedino pravo resenje svih problema, treba smanjivati tenzije I teziti dijalogiu. Naravno ne sme se dopustiti nasilje

Janko

pre 6 godina

Srbija mora da postigne unutrasni koncenzus, sveobuhvatni dogovor,politicara, intelektualaca I gradjana. To je jedini nacin da se resi kriza koja dugo vlada.

Helwn

pre 6 godina

Za razliku od prethodnih ova vlast se zaista bori za te ljude na Kosovu!

Dragan

pre 6 godina

Ne sumnjam da ce nasa vlada uciniti sve da se izborimo za Kosovo!

josip

pre 6 godina

Uvek je lakše ostaviti nekim drugima da se bave problemima, ali zarad naše dece neke probleme moramo mi da rešimo

brane k

pre 6 godina

Biće zaista teško postići konsenzus na domaćoj političkoj sceni.

Lidija

pre 6 godina

Naravno da ce dobiti podrsku od svih nas, ne damo Kosovo!

Sanja

pre 6 godina

Sa ovakvom vlasti na celu verujem da je resenje problema veoma blizu! Samo napred!

Milos122

pre 6 godina

To jeste goruce pitanje i treba konacno da se resi , svi su prethodnici gurali problem pod tepih.

Nikola Savic

pre 6 godina

Tadic i zuto preduzece su poklonili deo nase teritorije za saku dolara e sad Vucic treba da resava.

jovana

pre 6 godina

Ne mozemo sedeti skrstenih ruku i cekati da nam neko resi problem,sami se moramo potruditi da nadjemo resenje.

Greder

pre 6 godina

Ne trebamo da gajimo nadu i jinaštvo da možemo sve imati kao pre, treba da sagledamo realnost pre svega, i ako je moguće da sačuvamo neke nacionalne interese i narod na KiM. Ne smemo da ovo ostavimo naslednicima budućim, ne smemo da ostavimo da ima mesta za neki sukob!

Higija

pre 6 godina

Da bi naš napredak bio stalan i održiv, moramo, ako ništa bar da pokušamo da razrešimo kosovski, Gordijev čvor, a ne da se krijemo i najteži teret ostavljamo našoj deci. Ovo je potrebno reiti što pre, nijedan politiačr nije želeo da se bavi kompleknim pitanjima, i napokon imamo Aleksandra Vučića na vlasti koji će to rešiti.

ivo

pre 6 godina

Zato sto je potrebno da svi zajedno pronadjemo odgovor koji ce biti trajan i najbolje moguce resenje za obe zemlje,a taj odgovor je: Kosovo je srce Srbije!!!

deda Raša

pre 6 godina

Znas li ti kako je resen Gordijem cvor? Pa macem. Cisto sumnjam da ga mislis tako resavati. Resice to Skot, spavaj mirno.

milos

pre 6 godina

pa zato si i doveden na vlast. castili te mentori

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija