• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2017

11:53

NEMA DOGOVORA! Završene prve konsultacije kod Tačija

Politika

NEMA DOGOVORA! Završene prve konsultacije kod Tačija

Podeli vest

Prve konsultacije kod predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija o datumu održavanja konstitutivne sednice parlamenta, nakon vanrednih parlamentarnih izbora 11. juna, završene su bez konkretnog dogovora, uz obećanje da će ona biti sazvana vrlo brzo

Konsultacije kod Tačija bojkotovala je većina stranaka, osim tzv. ratne koalicije okupljene oko njegove Demokratske partije Kosova, čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj.

Konsultacijama su, osim koalicije okupljene oko DPK prisustvovali predstavnici manjina osim Srpske liste, a prisutan je bio jedino Slobodan Petrović iz SLS.

Tači je nakon konsultacija pozvao sve političke stranke da se pripreme, te da će konstitutivna sednica ubrzo biti zakazana, prenela je Koha.net.

- Vrlo brzo ćemo odredi datum rasprave u konsultaciji sa Sekretarijatom Skupštine. Pozivam strane da se spreme. Sve će biti urađeno u roku - rekao je Tači.

Tači je neposredno nakon objavljivanja konačnih rezultata izjavio da će sednica Skupštine biti održana najkasnije 10. jula, a svako odlaganje konstituitisanja parlamenta je u delu stranaka shvaćeno da velika tzv. ratna koalicija, čiji je kandidat za premijera Ramuš Haradinaj, nema potrebnu većinu za formiranje vlade.

Ranije se spekulisalo da će sednica parlamenta biti održana 27. jula. Poslednji rok za konstituisanje parlamenta je 7. avgust.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija