• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2017

15:12

DAČIĆ: Trajno rešenje za KiM preduslov napretka Srbije - PODRŽAVAMO VUČIĆEV PREDLOG!

Politika

DAČIĆ: Trajno rešenje za KiM preduslov napretka Srbije - PODRŽAVAMO VUČIĆEV PREDLOG!

Podeli vest

Trajno rešenje za Kosovo i Metohiju je preduslov napretka Srbije, izjavio je danas potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dodao da svesrdno podržava predlog predsednika Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji

- Uspeli smo da sprečimo da bude legalizovana jednostrana secesija dela naše teritorije kroz članstvo Kosova u najvaznijim međunarodnim organizacijama, pre svega u OUN - rekao je Dačić za Tanjug.

Prema njegovim rečima, Beograd je spreman da razgovara o trajnom rešenju, uvažavajući legitimne interese i srpskog i albanskog naroda.

- Promenama na međunarodnom planu i novim položajem Srbije kao kredibilnog i pouzdanog partnera, stvorili su se uslovi za pokušaj da se dođe do trajnog rešenja. Za jaku poziciju Srbije neophodno je da se na unutrašnjem planu razgovara o daljoj strategiji oko Kosova I Metohije - naveo je ministar Dačić.

Rukovodeći se interesima zemlje i naroda, liseni mitova o bitkama koje su unapred izgubljene i liseni, kako je rekao, apokalipticnog defetizma da je sve već izgubljeno, Dačić kaže da treba tražiti održiva rešenja, jer je u interesu i Srba i Albanaca mir i razvoj, a ne dalji sukobi.

- Zato Socijalisticka partija Srbije podržava predlog predsednika Vučića o unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji, i sa velikom odgovornošću i posvećenošću će ucestvovati u njemu, jer je to od vitalnog značaja za budućnost Srbije - naveo je Dačić, koji je i predsednik SPS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasa

pre 6 godina

Neka budu "strategije" jer se živeti mora, ali NE SME biti potpisivanja priznanja.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Боље рат него... - пакт, са Сотонским слугама...!

Mile Šupić

pre 6 godina

Pjer:Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

ANTE BAN

pre 6 godina

Ne samo- SRCE SRBIJE, nego i DUŠA Srbije! No- da bi to Kosovo uistinu bilo, potrebno je; ukinuti Skupštinu Kosova i sve njezine zakone, raspustiti kosovsku vladu, uhapsiti sadašnje kosovske političare, a na vlast dovest poštene Kosovare-Albance! Dok sve ovo ne napravite, Kosovo neće postati srce Srbije!

Nena

pre 6 godina

Što pre dođemo do rešenja oko Kosova pre će mo i mi napredovati , kao država.

Grdan

pre 6 godina

Molim Vas, gospođo, pa malo logike nikada nije na odmet. Koji mi, sestro slatka, kad nas udese kao ćopav tikvu.

paramonte

pre 6 godina

Moramo biti realni,Kosovo mora da ostane deo Srbije,jer je previse ulozeno tamo da bi se sada samo digle ruke.

vev

pre 6 godina

Da, Srbija i dalje servisir(placa) kredite koje je jos broz(namerno malo) uzimao! Kako onda moze biti validno priznanje takve drzave?! Zasto nigde osim Albanije, ne mogu sa SVOJIM pasosem, ako su drzava i zasto dolaze u Srbiju po nase pasose? Time oni sami ne priznaju tu tzv.drzavu, zato napraviti evidenciju i videti koliko je pasosa njima izdato, e toliki broj automatski ne priznaje tu tvorevinu i sa tim dokumentima u UN, traziti ponistenje priznanja. od svih koji su ih priznali, jer je ni njei gradjani ne priznaju vec Srbiju kao svoju drzavu.

paramonte

pre 6 godina

Srbija mora da uspe u svojoj nameri, a to je bolja buducnost za sve gradjane.

Rada

pre 6 godina

Naravno da podrzavaju svi normalni ljudi ovaj predlog. Dosta je bilo ratova i mrznje.

Bojan

pre 6 godina

Potreban je dijalog kako bi se rešio problem KiM kako bi se našlo trajno rešenje i to svako normalan mora da podrži.

Biljana

pre 6 godina

U interesu je gradjana Srbije da se sto pre resi ova pozicija sa Kosmetom. Moramo da idemo dalje ka Evropi i da napredujemo.

Laza

pre 6 godina

Vučić kao i obično se hvata u koštac sa problemima i želi da ih reši mnogi pre njega su gurali pod tepih problem KiM a on želi da ga reši što je za svaku pohvalu.

Andi

pre 6 godina

Svaki dan jedno te isto. Mazanje ociju. Kazite narodu istinu.Bolece ali je bolje nego vecito cekati na nesto sto je mirnim putem nemoguce. A rat niko ne zeli.

Nego

pre 6 godina

...kakve su to promene stava prema Kosovu,gospodo? Sta kazu u Usa? Da priznamo Kosovo u zamenu za jug Srbije?

Mića Antibot

pre 6 godina

Toliko o suverenosti naše zemlje. Živeo Beogradski pašaluk.

Vrscanka

pre 6 godina

Jedino pravo resenje koje nam moze doneti brzi ulazak u EU.

Alex

pre 6 godina

Mentori Kosova se nece umiriti sve dokle god Srbija legal o i legimitivno ne prizna Kosovo. Razlog ovome jesu kompanije firme koje su u rukama bivsih amerixkih politicara koji su bombardovali Srbiju da bi oteli Kosovo a onda pokupovali i osnovali svoje firme na Kosovu koje ce da crpe rudna bogatsva.... i dokle god Kosovo ne dobije priznanje od Srbije nijove firme ne mogu da posluju onako kako bi oni hteli.... zavisi koliko ce biti pametni politicari u Srbiji ali prizanjen Kosova bi bila smtna kazna za Srbiju

Igor

pre 6 godina

Predlog predsednika Vucica je odlican i treba ga maksimalno podrzati.

Bojana

pre 6 godina

Srbija mora udpeti u svojoj nameri da zadrzi Kosovo.

Zoran Milosavljević

pre 6 godina

Boana, pazi da se ne zagrcneš od sedviča. Pa Kosovo odavno nije deo Srbije. Pa imaju granicu, vladu, skupštinu. Uskoro će imati i vojsku. Nema više mesta za dijalog. Srbija nema tu nikakve adute.

Nonsense

pre 6 godina

КиМ није призната као држава, Русија је блокира где стигне, да није Србија потписала Бриселски споразум не би имали ништа од тога што сте набројали.

branko

pre 6 godina

Objasnite narodu šta znači unutrašnji dijalog. Glasali smo za SNS jer su bili izričiti da Kosovo neće priznati kao državu.

obi van

pre 6 godina

reče ivica čija je stranka prouzrokovala da dođe do toga. i osta živ.daj Bože da se narod tamo zaštiti i spomenici i svete crkve sačuvaju. žao mi što će ramuš da pregovara, to je najveće poniženje za žrtve.

Boki

pre 6 godina

Sta ima da se dogovara, Kosovo je Srbija!!! Previse smo im izlazili i susret, od sada treba samo zahtevati, nema vise popustanja!

nemke

pre 6 godina

Sedite lepo vas dvojica i razgovarajte, do mile volje....

opasna igra

pre 6 godina

Nema više prostora za rešenja na Balkanu na štetu srpskog naroda. Ako vatikanski i jevrejsko- masonski lobi misle da pritiskom iskoriste trenutak da pritisnu aktuelno rukovodstvo da izađe u susret njihovim zahtevima,a na štetu Srba i Srbije, onda je bolje i svaki rat nego sramni mir. Jer ako još jednom popustimo,a popustamo vekovima, onda kao i da ne postojimo, a naraštajima budućim ostavili bi smo teret obaveze da popustaju pred ucenama naših neprijatelja.

Tajana

pre 6 godina

Socijalisticka partija Srbije podrzava Vucica , a sama nikad nije bila odlucna za konkretna resenja , naravno da Naprednjaci rade i da znaju sta rade a od vas se ocekuje da podrzite kad do sada nikad niste sami kao inicijatori pokretali stvari sa konkretnim resenjima. Socijalisti su uvek bili neka zlatna sredina, nikad nista konkretno nisu doprineli ,a bolje i to nego da se prave pametni, svaka podrska danas je dobro dosla, definitivno dobro je da sto vise stranaka bude ujedinjeno i slozno , mozda sam samo malo kritican prema socijalistima zato sto smatram da trenutno Vucic ima resenja i konkretne korake a drugi samo klimaju glavom, ajde malo svi jos brze , bolje i jace da radite , verujem da cete sutra biti stranka za primer jer imate od koga da naucite kako se resavaju drzavni problemi .

Bata

pre 6 godina

U dobrim smo rukama, bice sta bude , ne smemo gubiti toliku energiju i sansu zbog neresenog pitanja u vezi Kosova , verujem da se trajno resenje nadzire , pa da konacno pristupimo EU ....

Pjer

pre 6 godina

Kosovski "vruć krompir" moramo svi da rešavamo,a ne samo Vučić !!!

bole

pre 6 godina

Treba podrzati predlog Vucica o unutrasnjem dijalogu.

ika

pre 6 godina

Kosovo je naša prošlost, ali i budućnost. Prošlost ne zaboravljamo, za bolju budućnost se svakodnevno borimo.

oki

pre 6 godina

Uradićemo sve kako bi osigurali mir i stabilnos ali Kosovo ne damo

miki

pre 6 godina

Srbija je uvek otvorena za pregovori kako bi se našlo najbolje rešenje

Dragoslav

pre 6 godina

Samo mirno i dijalogom resiti problem Kosova.

Ana MArija

pre 6 godina

Srbija je postavila cilj koji znači ulazak u EU a uslov je dobri unutrašnji odnosi pa zašto da ih nemamo?!

Nemanja

pre 6 godina

Poziv na unutrasnji dijalog je maksimalno fer i najbolja ideja u vezi problema vezanih za KiM. Svi treba da pokazemo odgovornost po tom pitanju, a ne da se krijemo iza coska i upiremo prstom u onoga koga smo gurnuli da odlucuje, pa u bilo kojoj odluci pronalazimo nedostatke... KiM je nesto sto treba da se tice svakog gradjanina Srbije!

Goran G

pre 6 godina

Потпуно је јасно да без решавања важних питања за државу нема ни сигурне будућности. Питање Косова је свакако најважније питање данас.

re

pre 6 godina

...kosovo je najmračnija srbska tragedija...ali zaslugom srbskih vlastodržaca i sveznalica koji su kosovo prepustili islamistima...iz ličnog iskustva znam da je brak između hriščanina i muslimanke nemoguća misija...i tako danas nakon 600 godina od kosovske bitke na kosovu se ništa nije promenilo...kosovo će u budućnosti biti islamski prostor bez ijednog srbina...ali ko zna putevi Gospoda su nevidljivi...za 600 godina možda neki novi pravoslavni srbi kosovo stave pod svoju kontrolu...

Iki

pre 6 godina

Samo da resenje ne bude da se siptarima da Kosovo. Da ne bude nezavisno inace Srbi moraju opet da se sele

mira

pre 6 godina

Kako Ameri kazu,tako ce i biti.Zato Rusi i koce sa isporukom migova, jer oni nisu odusevljeni ulaskom Srbije u EU,ali se i s time slazu,da bi opravdali odlazak Ruske vojske sa Kosova i ne stavljanjem veta u SB 1999.-Kozirjev, posle koga smo mucki bombardovani 78 dana i noci.Naravno ,sve velike sile gledaju svoje interese i Kosovo im je posluzilo kao probni balon za Krim , koji je pre 80 godina bio Ruski.Srbija je bila zrtveno jagnje.Itd, to svi znaju.

Mirko

pre 6 godina

Vuciceve predloge uvek svi podrzavaju jer su najbolji

dejan

pre 6 godina

svojevremeno kada su ljudi hteli da kamenuju jednu zenu lakog morala jedan covek ih spreci recima nek prvi kamen baci onaj ko je bez greha.niko od sadasnjih politicara i intelektualaca a o onim drugim koji se prte da doprinesu resenju problema kosova da i ne govorim.nemaju ni moralnog ni intelektualnog stofa da o tome sude i presudjuju pogotovu ne preko kolena. unazad 200 godina koliko postoji taj problem bilo je kud i kamo moralnijih i ucenijih ljudi pa ni oni nedonesose nikakvu odluku . sta mislite zasto? svakako ne iz brige da ce im potomstvo za 20 50 100 godina mozda ratovati zbog toga . pa sta ajde da svi odmah skinemo gace i resimo problem.sta treba da bude po ovoj vlasti crvena linija koja se ne prelazi . ako je to sopstvena guzica onda nazdravlje pa koliko je slatka bre ta vlast.

alex0809

pre 6 godina

Srbija nikada nece pristati ni na kakve ucene Kosovskih Albanaca.

Evogi Majztor

pre 6 godina

Srbija ne pristaje ni na kakve ucene niti ce vise biti potcinjena drzava pod nogama svih.

Vila

pre 6 godina

Pokretanje unutrasnjeg dijaloga je prvi korak ka resavanju ovog najtezeg srpskog pitanja.

aaaa

pre 6 godina

Za ovaj problem se napokon mora naći rešenje.

dragan

pre 6 godina

KiM nije proble msamo Vučića, Dačica ili ne znam jos kog politicara i zvanicnika. Ovo je problem svih nas, svih gradjana Srbije i svak ood nas ima svoj stav i imao bi sta da kaze... To je dijalog, i ak osam dobro razumeo Vučic to trazi

Bane

pre 6 godina

Neko rešenje se mora naći ali prosto priznavanje nezavisnosti ne!

Milica

pre 6 godina

Tako je i smatram da će se uspostaviti najbolji odnos i rešenje za saradnju na KiM.

mala

pre 6 godina

Nas Vucic je uvek u pravu, samo sto opozicija nece da saradjuje.

mala

pre 6 godina

Verujem da ce se navi resenje za KIM, i da ce se vec jednom resiti stvari.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija