• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2017

22:22

RUSI SPREČILI ATENTAT NA DODIKA! Pakleni plan tajnih službi BIH PROVALJEN U POSLEDNJEM TRENUTKU!

Politika

RUSI SPREČILI ATENTAT NA DODIKA! Pakleni plan tajnih službi BIH PROVALJEN U POSLEDNJEM TRENUTKU!

Podeli vest

Ruski obaveštajci (FSB) otkrili da je Osman Mehmedagić, šef tajne službe BiH i bivši telohranitelj Alije Izetbegovića, spremao ubistvo predsednika Republike Srpske u Donjoj Gradini 23. aprila... Obeležavanju 72 godine od genocida tada prisustvovali i Vučić i patrijarh Irinej

Ruska obaveštajna služba (FSB) sprečila je u poslednjim trenucima atentat na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, otkriva Informer!

Naši odlično obavešteni izvori iz bezbednosnih krugova navode da su tajne službe BiH do detalja isplanirale napad na Dodika za 23. april, kada je lider RS u Donjoj Gradini prisustvovao komemoraciji Srbima ubijenim u genocidu u logoru Jasenovac.

Osmica stoji iza svega

Prema ovim saznanjima, glavni operativac akcije bio je Osman Mehmedagić Osmica, šef tajne službe BIH i bivši telohranitelj Alije Izetbegovića.

Primećeni sumnjivi tipovi
Bilo je primećeno neovlašćeno prisustvo velikog broja lica za koje se pretpostavlja da su operativci OBA. Nije isključeno da je trebalo izazvati haos koji bi bio iskorišćen za likvidaciju Dodika
Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam

Od atentata se, međutim, odustalo kad su ruski bezbednjaci u saradnji sa srpskim kolegama provalili pakleni plan i sprečili haos.

ALIJIN AGENT OSMICA SPREMA MUDŽAHEDINE ZA UDAR NA SRPSKU?! Šta se krije iza psihološkog rata protiv Banjaluke!

- Planirali su da se tokom Dodikovog govora izazovu neredi koji bi kulminirali velikim sukobima, a glavna meta je bio upravo Dodik, na koga bi neko pucao u tom metežu. U tu svrhu čak su u publiku infiltrirali tridesetak terorista s Kosova, koji su svi odreda bili pod Osmičinom kontrolom. Međutim, na komemoraciju su došli i tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić i patrijarh Irinej, što je teroristima pokvarilo planove, pošto su iz tog razloga naši i ruski obaveštajci podigli opreznost do maksimuma. U pripremi događaja, a naročito poučeni iskustvom iz Potočara 2015. (vidite okvir), uz pomoć svojih poverljivih ljudi saznali su za opasnu zaveru bošnjačkih tajnih službi, i to je atentatore nateralo da se primire - prenosi naš izvor i dodaje da im Dodik smeta jer se bori za jaku RS i Srbiju, a drugi njegov 'greh' je što je prepreka širenju radikalnog islama iz BiH i Kosova na Srpsku i Srbiju.

Tanjug

U Dodikovom kabinetu nije bilo moguće dobiti komentar, a s druge strane, stručnjak za terorizam Dževad Galijašević upozorava da Dodik ima mnogo neprijatelja u Sarajevu.

- Njegovi neprijatelji naročito su brojni među mudžahedinima, koje kontrolišu Bakir Izetbegović i SDA. On se protivi konceptu Islamske države koju je napravio Alija Izetbegović mnogo pre ISIS. Zbog toga je na meti mnogih ekstremista u BiH - ističe Galijašević, dodajući da OBA stalno drži pod prismotrom istaknute ličnosti u RS, ali i Srbiji.

DŽEVAD GALIJAŠEVIĆ ŽESTOKO OPTUŽUJE: Mektićev savetnik je bio pripadnik zloglasne brigade El Mudžahedin!

- Osmica je za to formulisao 14 operativno-tehničkih mera. Podatke razmenjuju sa Tačijevom obaveštajnom službom, koja takođe nadzire političare u Srbiji. Na ovogodišnjem komemorativnom skupu u Gradini bilo je primećeno neovlašćeno prisustvo velikog broja lica za koje se pretpostavlja da su operativci OBA. Koji je bio njihov zadatak, teško je reći, ali nije isključeno i da je trebalo izazvati nekakav haos koji bi bio iskorišćen za likvidaciju Milorada Dodika - zaključuje Galijašević.

Zna ih ko zlu paru

Politički analitičar iz Banjaluke Anđelko Kozomara ocenjuje da je Dodik zbog svojih patriotskih stavova i postupaka česta meta onima koji žele kraj RS.

Napad na Vučića u Potočarima organizovale službe BiH

O delovanju službi BiH najbolje govori napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića tokom komemoracije u Potočarima 11. jula 2015. godine, kada je bukvalno kamenovan! Za njegovu bezbednost bilo je zaduženo Ministarstvo bezbednosti BiH na čelu s Draganom Mektićem, a do dana današnjeg za taj brutalni napad niko nije odgovarao. Prema svim dostunim podacima, pokušaj njegove likvidacije organizovan je u bezbednosnim strukturama BiH.

- Ministarstvo bezbednosti BiH, koje bi trebalo da nadzire strane teroriste i ubice koje dolaze u BiH, uopšte ne vodi računa o bezbednosti Dodika jer se s njim ne slažu oko unutrašnje politike. Dodik je gotovo svakog dana izložen opasnostima i mislim da i ne računa na zaštitu iz BiH, već se oslanja na službe bezbednosti Srpske i Srbije. Kada je u pitanju delovanje OBA, mi u Banjaluci nemamo nikakvih iluzija da nam žele dobro. Tu je sve jasno, OBA je naslednik AID, zločinačke muslimanske agencije iz rata, a Osmica je komandovao i njom - podseća naš sagovornik.

Miroslav Bjegović, dekan na Fakultetu za studije bezbednosti "Edukons", kaže da su postojale indicije o ovom napadu:

- Bezbednosne službe RS su imale ovu informaciju, koja je "procurila" iz OBA. Mislim, ipak, da pravi cilj nije bio atentat na Dodika, već zastrašivanje i destabilizacija RS, a sve radi uvođenja BiH u NATO, gde OBA ima ključnu ulogu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Car

pre 6 godina

ФСБ чува Додика, знају и Руси чија је српска политичка глава највреднија у Срба.

Lala iz Banata

pre 6 godina

Ако је то тачно...Одмах РЕФЕРЕНДУМ и одмах отцепљење Републике Српске...Немамо више шта да тражимо у заједници, која планира нечију СМРТ...! .Амин...!!

aco

pre 6 godina

Dodik se bori za jaku Srpsku??? pa lijepo se izborio da bude najbjednija i najjadnika u Evropi.Treba prestati da se bori.Hvala mu.

drago

pre 6 godina

Javna je tajna,da je R. Srpska jezgro prave,buduce, srpske drzave!

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija