• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

26.07.2017

20:52

USTAŠE DIŽU 'KAJOVE' NA SRBE NA GODIŠNJICU 'OLUJE'! Nova strašna provokacija Hrvatske na koju niko iz EU nije reagovao!

Politika

USTAŠE DIŽU 'KAJOVE' NA SRBE NA GODIŠNJICU 'OLUJE'! Nova strašna provokacija Hrvatske na koju niko iz EU nije reagovao!

Podeli vest

Režim u Zagrebu planira da na proslavi zločinačke vojne operacije, u kojoj je proterano više od 220.000 Srba, prvi put podigne jurišne helikoptere 'kajova' koje je dobio od NATO pakta

Neoustaški režim u Zagrebu smislio je novu, dosad najstrašniju provokaciju za proslavu zločinačke vojne operacije "Oluja"! Hrvati će 5. avgusta, na dan kad su proterali više od 220.000 Srba, prvi put podići jurišne borbene helikoptere "kajove" koje su dobili od NATO pakta!?!

BRUKA, VIŠE I NE KRIJU DA SU USTAŠE, A EVROPA I DALJE ĆUTI! Hrvati: Pavelić nije zločinac!

Kako prenose zagrebački mediji, osim manifestacije u Kninu, hrvatska država napraviće feštu u Slunju, gde će ipak pevati proustaški pevač Marko Perković Tompson iako je najavljeno da ove godine neće nastupati. Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević istovremeno najavljuje da će tokom slavlja, prvi u javnosti, poleteti zlokobne "kajove"!

Hvali se avijacijom
Tog 5. avgusta javnosti će biti predstavljeni helikopteri "kajova" kojima će upravljati hrvatski piloti
Damir Krstičević, hrvatski ministar odbrane

Na ovu strašnu provokaciju, očekivano, nije reagovao niko iz Evropske unije, čija je Hrvatska članica.

'Država sve plaća'

Zagrebački "Jutarnji list" navodi da feštu u Slunju i Tompsonov koncert zajednički finansiraju Ministarstvo branitelja, grad Slunj i Karlovačka županija.

Ministarstvo branitelja podržava sve aktivnosti vezane uz proslavu "Oluje" jer ne mogu svi doći u Knin. Ove godine izostaće govori državnika na Trgu Ante Starčevića, jer je odlučeno da predsednica i premijer govore u slavu oslobodilačke vojne operacije održe na kninskoj tvrđavi. Službena proslava "Oluje" trebalo bi da se završi oko 13 sati, pa se pretpostavlja da će se većina gostiju uputiti u Slunj. Ministarstvo branitelja finansira autobuse za odlazak u Knin, pa se očekuje da će ljudi potom ići na Tompsonov koncert, piše ovaj list.

printscreen

Kao da sve ovo nije dovoljno, hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević najavljuje i "kraći aeromiting" vazdušnih snaga Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

USTAŠKA PARANOJA! JUGOSLOVENI ZAPALILI DALMACIJU! Ratni general Lošo tvrdi da požari nisu izbili slučajno!

- Tog 5. avgusta javnosti će prvi put biti predstavljeni helikopteri "kajova" kojima bi upravljali hrvatski piloti - odvalio je Krstičević.

Karakteristike helikoptera 'kajova'

* dužina 12,85 m
* visina 3,39 m
* maksimalna brzina 240 km/h
* domet 556 km
* naoružanje: mitraljez M3P (12,7 mm), sedmocevni lanser LAU-68 nevođenih raketnih zrna "hidra-70", dve "AGM-114 helfajer" rakete

Miodrag Linta, šef Saveza Srba u regionu, ističe da Zagreb nikad nije krio oduševljenje ustaštvom.

- Nastup proustaškog pevača Tompsona samo je jedan u nizu dokaza da se 5. avgusta u Hrvatskoj slavi proterivanje više od 220.000 Srba i ostvarenje Pavelićeve i Tuđmanove koncepcije hrvatske države bez ili sa što manje Srba. Hrvati ne mogu sakriti oduševljenje što su "srpsko pitanje" rešili proterivanjem, ubijanjem civila i sistematskim pljačkanjem, paljenjem i otimanjem srpske imovine - podvlači Linta.

Tompson je vođa

Savo Štrbac, direktor centra "Veritas", smatra da je glavna proslava zločina tamo gde nastupa Tompson.

- Ranije su to bile njegove Čavoglave, a sad je to Slunj. Ne bi me iznenadilo da se okupi više od sto hiljada ljudi. Hrvati slave "Oluju" kao dvostruki državni praznik, Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Ima li prikladnijeg dana za podizanje borbenih helikoptera? - ironično zaključuje Štrbac.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NATO u blato

pre 6 godina

Кад нам Путин пошаље ескадрилу МИГ-29 има само да лете дуж границе са усташијом па ће да виде шта је СИЛА.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!
Ključa u jugoistočnoj Aziji

Tajvan priznao, američke "zelene beretke" su na tri milje od Kine! Vojska SAD nije kročila na ostrvo od 1979!

Tajvan je zvanično potvrdio stalno prisustvo trupa iz Sjedinjenih Država na ostrvima pod kontrolom Tajpeja u blizini obale kontinentalne Kine. Peking smatra da ostrvo svojom teritorijom, uprkos žestokom protivljenju lokalnih stanovnika. Tenzije oko statusa Tajvana su naglo porasle poslednjih godina. Tajpej je očigledno na vojne manevre Kine odgovorio tako što je na "svoje kopno" pozvao američku vojsku!

28.03.2024

17:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija