• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

27.07.2017

21:16

TRAMP ODJAVIO ŠIPTARE, NAREDIO PRIŠTINI DA SE NE KANDIDUJE ZA UNESKO! Potvrđeno, Amerika diže ruke od Kosova!

Politika

TRAMP ODJAVIO ŠIPTARE, NAREDIO PRIŠTINI DA SE NE KANDIDUJE ZA UNESKO! Potvrđeno, Amerika diže ruke od Kosova!

Podeli vest

Lažna država Kosovo odustala od kandidature za članstvo u Unesku po nalogu lidera SAD Donalda Trampa... Priština odustala i od 'vojske Kosova', kao i od projekta 'velike Albanije'

Donald Tramp, predsednik Sjedinjenih Američkih Država, direktno je naredio liderima lažne države Kosovo da se ove godine ne kandiduju za članstvo u Unesku, saznaje Informer!

Tramp je albanskim političarima u Prištini, tvrde naši odlično obavešteni izvori, objasnio da nemaju podršku za članstvo u Unesku i da je potrebno da "spuste loptu".

Rezultati glasanja 2015. godine

142 DRŽAVE UKUPNO GLASALE
92 ZEMLJE PODRŽALE KOSOVO
50 DRŽAVA GLASALO PROTIV
29 ZEMALJA NIJE GLASALO
95 GLASOVA BILO JE POTREBNO KOSOVU DA UĐE U UNESKO

DAČIĆ NEMA DILEMU: Kosovo nikada neće ući u Unesko zahvaljujući našim prijateljima!

Američki lider je preko svojih saradnika još jednom poručio Hašimu Tačiju da odustane i od formiranja takozvane vojske Kosova, ali i od zločinačkog projekta "velike Albanije".

Tramp je bio toliko oštar u svojim porukama, dodaju upućeni, da Priština nije imala nikakvog izbora sem da posluša naređenje!

'Prevršili svaku meru'

Prema rečima naših izvora, američki predsednik je preko diplomatskih kanala jasno rekao da su Albanci sa Kosova "prevršili meru".

- Prištini je upućen direktan nalog da ne podnosi kandidaturu za članstvo u Unesku, uprkos gromoglasnim najavama Albanaca da ovog puta neće izgubiti bitku protiv Srbije. Tramp je kratko i jasno rekao da kosovski Albanci nemaju dovoljnu podršku u svetu, zbog čega im je naredio i da odustanu od transformacije Kosovskih bezbednosnih snaga u "vojsku", kao i od projekta "velike Albanije". Zato iz Prištine nema više pomena o nekakvoj vojsci ili "državi Iliridi". Fijasko u Unesku tajili su koliko su mogli, ali je informacija o neuspehu ipak došla do tamošnje javnosti... - prenosi Informerov sagovornik, visokopozicionirani zapadni diplomata.

AP PHOTO

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova, s druge strane nije želeo da priča o tome da li je neko naredio Prištini šta da radi, ali tvrdi da lažna država Kosovo neće nikad ući u Unesko.

Prekinuta histerija
Antisrpsku histeriju Albanaca neutralizovala je nova administracija SAD
Dejan Miletić, Centar za proučavanje globalizacije

- Srbija ima mnogo prijatelja među državama koje nisu i neće priznati lažnu državu Kosovo. Osim Rusije i Kine, imamo jako veliku podršku u Latinskoj Americi. Među njima su Meksiko, Nikaragva, Gvatemala, Kuba, Jamajka, Venecuela, Ekvador, Bolivija, Čile i još mnogo njih... Zahvaljujući ovim državama, lažna država Kosovo nikad neće postati članica Uneska - podvlači Dačić.

Naglo snizili ton

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacje, primećuje da su albanski političari snizili ton.

ŠIPTARI OSTALI BEZ PODRŠKE U SVETU! Kosovo se nije prijavilo za članstvo u Unesku!

- Nema pominjanja "vojske Kosova", ali ni priča o "velikoj Albaniji" i članstva u Unesku. Ovo je logično jer su im prošli izbori, a imaju i internih problema u obezbeđivanju većine za izbor nove vlade, gde Srbi imaju značajnu ulogu. Postoje naznake da je u neutralizaciji antisrpske histerije Albanaca doprinos dala nova administracija SAD, koja radi na stabilizaciji Zapadnog Balkana. Konstruktivna pozicija je veoma važna za jačanje mira u regionu, ali i popravljanje odnosa sa SAD, što je odlučujuće za ozbiljniji ekonomski razvoj Srbije - zaključuje Miletić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zivko

pre 6 godina

Bravo Tramp za ovu i sledece odluke za samoproglasenu Obaminu Drzavu Kosovo koje nece nikada da bude drzava izvan Srbije a treba im dati naziv Pokrajina Kosovo i Metohija i da zive sa srbima u miru i prijateljski.

Nina

pre 6 godina

Pa pogledajte im lica i tu "inteligenciju" sto im izvire iz ociju. Pa nebi znali ni sta je gradic da ih Srbi nisu prihvatali, podizali i skolovali im decu an ne da znaju sta je drzava ili internacionalne institucije i pravo. To su ih samo Ameri i evropski fasisti podigli na ulice i naucili sta da urlicu u cilju Americke destabilizacije i unistenja, kako oni vide, "male Rusije" i zarad necijeg bogacenja. Kad im budu ponovo trebali Ameri ce ih ponovo podici jer Siptari su dozvolili da se sa njima i njihovim zivotima igraju kako hoce zarad necije ambicije i ispiranja mozgova da su neki Iliri. Pa pogledajte samo cinjenice, najaktivniji su bili Klintonovi i Blair a zavrsili su kao milioneri i bilioner a Siptari i dalje po ulicama.

Sonja

pre 6 godina

Ha ha pa Tramp nema pojma gde je Kosovo,ako je ikada uopste i cuo za njega. Taj posao obavlja neki Biro za Balkan na minus dva nivou u Stejt Dipartmentu gde rade dva coveka od po sedamdeset godina i jedna trudnica sa skracenim radnim vremenom!

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija