• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.07.2017

13:01

VUČIĆ O "UNUTRAŠNJEM DIJALOGU" O KIM: Ne nudim rešenje, nego razgovor, ali ako neko hoće da zabije glavu u pesak i to je neka vrsta dijaloga!

Politika

VUČIĆ O "UNUTRAŠNJEM DIJALOGU" O KIM: Ne nudim rešenje, nego razgovor, ali ako neko hoće da zabije glavu u pesak i to je neka vrsta dijaloga!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Nišu da je njegova inicijativa za "unutrašnji dijalog" o Kosovu i Metohiji nešto što bi svako ozbiljan i odgovoran morao da pokrene i dodao da mnogi samo razmišljaju šta je to što se narodu sviđa, a ne i šta nam je potrebno

 

Predsednik Vučić je rekao da on ni do sada nije tako razmišljao i radio, jer da je radio ono samo ono što se narodu sviđa mi danas ne bismo imali stabilne finansije, Zakon o radu, uređenu ekonomiju, a zemljom bi, kazao je, upravljali oni koji uzmu milion, dva, deset ili sto, a ne vrate ništa, jer su se tako dogovorili sa političarima. 

- To više nije moguće u Srbiji - istakao je.

- Srbija je normalna, pristojna i sve uspešnija zemlja, a to je moguće samo kada narodu ne podilazite, već rešavate probleme. I to je neka vrsta dijaloga - kazao je Vučić neposredno pre polaganja kamena-temljca za austrijsku fabriku Cumtobel.

- Ako neko misli da je najlakše da prosipa kletve, a neko da zabije glavu u pesak kao noj i kaže ''mene to ne interesuje, neka Vučić rešava te probleme'', onda je i to neka vrsta dijaloga - rekao je srpski predsednik i dodao da je i zbog toga zadovoljan, jer će neki pokazati da nemaju rešenje, a neki da nemaju odgovornosti. 


(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ U NIŠU POSLE POTPISIVANJA UGOVORA S KOMPANIJOM CUMBOTEL: A gledali me i pitali se - ŠTO NAM PRODAJEŠ MAGLU?

- Zahvalan sam ljudima i intelektualcima, kao što je Duško Kovačević, ljudima iz civilnog sektora, nevladinog, i političarima koji su na ozbiljan način razumeli potrebu da sve što uradiš danas jeste deset puta bolje nego sutra - istakao je.

On je dodao da nije ponudio rešenje, već samo razgovore, te da smatra da je razgovor uvek lekovit.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 6 godina

Vucic poziva sve da se ukljuce u razgovor kako bi se naslo najbolje resenje

Uros

pre 6 godina

Ovi sto zabijaju glavu u pesak su najglasniji kad ne treba, a kada treba da pricaju pobegnu u misije rupe

Lazar Petrovic Bavaniste

pre 6 godina

Dijalog o tome treba poceti sto pre. Kosovo mora da se resi i raskrsti jednom za svagda.

Nikola

pre 6 godina

Treba naci najbolje resenje za sve. I za srbe i za albance.

Dejan

pre 6 godina

Svakako svaki javno iznesen stav je i lično mišljenje ! Žalosno je čuti koliko je lihvara u TKZ intelektualnoj eliti ,koje apsolutno ništa ne zanima osim svog dupeta !!!

Vrscanka

pre 6 godina

Pitanje dijaloga o Kosovu je za nas pitanje opstanka.Svaka cast Predsedniku!

Kalina

pre 6 godina

Vučić je jedini koji iskreno radi za našu naciju i ne želi da iko ispašta, nudi dijalog iz kog će izaći najbolje rešenje.

Lazar

pre 6 godina

Tačno, svako ko ne pokazuje interesovanje da se uključi u dijalog, daje do znanja da ga ustvari nije briga za Srbiju, odnosno za Kosovo.

Vuk

pre 6 godina

Navikli smo da od ove tme naši političari beže, Vučić radi i dokazuje odanost narodu, ne beži i ne ostavlja probleme drugima, zato je broj 1 u svom narodu

Biksi

pre 6 godina

Vučić je jedan od retkih političara u Srbiji koji prvo misli na Srbiju i njene interese. Kada bi drugi to uvideli i malo se ugledali na njega, sve bi bilo lakše i bolje.

kontesanera

pre 6 godina

Treba naći rešenje koje će zastupati i braniti interese naših građana na KiM.

Damir

pre 6 godina

Nije ni cilj bezanje od problema, ali verujem da ce se neko kompromisno resenje sa kosovkim Albancima vec postici.

sreten

pre 6 godina

Ovo je prilika da se spustimo tenzije i pronadjemo resenje koje ce obezbediti svima bolju buducnost.

0j0

pre 6 godina

Kroz razgovor stize i resenje, samo tako i ovim putem da nastavimo.

Sneza

pre 6 godina

Dijalog je pocetak sagledavanja problema i njegovog resenja.

hana

pre 6 godina

Dijalog o Kosovu je veoma bitan kako bi se pronaslo resenje na duge staze.

nada

pre 6 godina

vako ko ima nesto pametno da kaze od politicara kako bi se resio problem Kosova slobodno neka kaze, mozda ce bas njegov da se uvazi.

Toma

pre 6 godina

Ja sam glasao za SNS i za svake razgovore ali za priznavanje kosova ne ! Taj problem niko ne moze da resi i treba ga zamrznuti ! Doci ce bolja vremena a ako treba i za 100 godina , i turci su nam bili vlasnici 500 godina a ni ameri nece vecno! AKO MI NE SACEKAMO SACEKACE NASI PRA UNUCICI ZATO RUKE DALJE OD PRIZNANJA 111

Olivera

pre 6 godina

Neka se ne stide nego kažu ideje da se zadatak koji čeka rešenje konačno reši i uspostave se političke i ekonomske veze!

Olja

pre 6 godina

Nekima su toliko glave u pesku da od sramote ne mogu da ih izvuku jer loše su stvari radili kada su na vlasti bili!

boki

pre 6 godina

To je izbegavanje dijaloga i uopste nije resenje.

Lun

pre 6 godina

Vučic je mudar političar i želi da čuje mišljenje svih iz opozicije, neka ta opozicija daje neka resenja i dobre savete, a ne samo kritike

BIN

pre 6 godina

Dijalog znaci uzajamnu saradnju, razgovor i pronalazenje najboljeg resenja, nikako povlacenje, nerazumevanje i netoleranciju!

TATJANA

pre 6 godina

Od problema se ne sme bezati i gurati ga pod tepih, vec traziti resenje. Srbija mora da odredi jasno svoju buducnost, da bi se do nje doslo uslov je dijalog s onbim koji nam probleme pravi. Samo na taj nacin se mozemo nadati i resenju.

Mira

pre 6 godina

Mnoge stvari je ovaj covek uspeo da resi, dajte mu vremena.

Sanja

pre 6 godina

Ja sam siguran da predsednik ima rešenje i plan, ali dobro je da čujemo i neki prtedlog od drugih možda je bolji!

Svedok vremena

pre 6 godina

Ne znam šta ko misli, ali znam koga treba putati, rekli bi razumniji. Treba pitati onih 200 i više hiljada ,,raseljenih" prognanika ,,nealbanaca", i one što ih je na Kosmetu ostalo u rezervatima, pa tek onda ,,značajne u samoostvarenju", poput političara koje je sam narod ,,samoostvario"! Zadnje treba pitati ljude od nauke i misli, koji su se istinskim znanjem i mišlju potvrdili. Čak ih ne treba pitati, oni će se sami oglasiti, poput cenjenog profesora Dušana Kovačevića sa mislima koje trezne usijane glave.

Igor

pre 6 godina

Ti sto zabijaju glavu u pesak zamo beze od odgovornosti i ne zele dobro Srbiji.

Ana

pre 6 godina

Kad neko voli svoju zemlju on ima sluha za sve, kao Vucic. Ne sumnjamo da ce za vrlo kratak period resiti pitanje Kosova. Bitno je sacuvati mir.

olja

pre 6 godina

Zabijanje glave u pesak je razgovor: Ne znam sta da kazem,nemam ideju i resenje.

Milan

pre 6 godina

Niko do sada nije ovako javno pozvao sve političke oponente da se uključe u dijalog po pitanju KiM.

Igor

pre 6 godina

Trebaju svi dati svoj doprinos u zajedničkom rešavanju pitanja KiM.

Slavoljub

pre 6 godina

Dijalogom se moze resiti sve. Naci resenje koje ce biti prihvatljivo za obe strane.

Milos

pre 6 godina

Opozicija ako malo bolje razmisli shvatice da ova ideja uopste nije losa!

Bojana

pre 6 godina

Da svi hoce da ga poslusaju verujem da bi se brzo naslo pozitivno resenje!

Sinisa

pre 6 godina

Razgovarati uvek i sa svima. To je Vucicev moto koji nas vodi napred.

Nikola

pre 6 godina

Do rešenja treba doći, a to je jedino muguće razgovorom

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija