• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.07.2017

18:44

BRNABIĆ: Moramo da nađemo način da Goša počne da radi!

Politika

BRNABIĆ: Moramo da nađemo način da Goša počne da radi!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da Vlada Srbije pokušava sve kako bi razrešila sukobe u kompaniji Goša na institucionalni način, te poručuje da se mora nacji način da fabrika počne da radi

Brnabić je prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Muzeja savremene umetnosti rekla novinarima da je Goša pre svega privatna firma i da je njen slučaj potpuno drugačiji od onog što se dešava u Fijatu u Kragujevcu.

- Država je delom vlasnik Fijata i u tom smislu smo morali da se umešamo u razrešavanje problema u toj fabrici. Od Fijata direktno ili indirektno zavisi 10.000 radnih mesta i veliki deo BDP i ogroman broj malih i srednjih preduzeća u Srbiji - kazala je Brnabić dodajući da se zbog toga i umešala da se problem Fijata što pre reši.

Premijerka je napomenula da Vlada Srbije u Goši radi sve što je njenoj moći, ali podsceha da je Goša privatna firma i da je pitanje koliko država realno može da utiče na rešavanje problema.

- Naš cilj je da pomognemo radnicima kojima zarade duguje privatni vlasnik i mi to ne možemo da pokrijemo iz budžeta Republike Srbije. Dugovanja državi stavili smo na drugo mesto u odnosu na dugovanja zaposlenima - rekla je Brnabić i dodala da se trude da reše problem sa vlasnikom u vezi s poslovima koji bi doneli zaradu fabrici i zaposlenima.

Ona je podsetila da je privatizacijom i kupovinom kompanije vlasnik rešio sve obaveze prema državi, ali da nema novca da plati zarade, porez ni doprinose.

Zbog toga, dodala je, mora da se nađe način da fabrika počne da radi.

- Sve što država može da uradi je da pomogne fabrici da počne da radi i da isplaćuje zarade zaposlenima i da počne da vraća dugovanja državi - rekla je Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojsa

pre 6 godina

Resenje je prosto.Vlasnik Gose duguje pare. Prodaja se proglasava nevazecom. Podnosi se krivicna prijava protiv bivseg vlasnuka ali i svih celnika poreske uprave koji su dopustili toliki dug i naplacuje iz njihove privatne imovine. Drzava postaje vlasnik i uposljava ljude.\n

bubasvaba

pre 6 godina

Nije mi jsno duguje drzavi i drzava mu tolerise DOKLE BRE ??????? zapleni firmu i prodaj nekom ko hoce da plati dug radnicima i drzavi i uvedite drugog poslodavca po kratkom . Dokle neki rodic i kriminalci da zjebavaju drzavu a narodu plenite kuce i stanove DOKLE BRE?????.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija