• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

28.07.2017

23:22

PREDSEDNIK SANU NEMA DILEMU: Da stavimo tačku na ratne pokliče - DIJALOG O KiM JE JEDINI PUT!

Politika

PREDSEDNIK SANU NEMA DILEMU: Da stavimo tačku na ratne pokliče - DIJALOG O KiM JE JEDINI PUT!

Podeli vest

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je da je dijalog o Kosovu pitanje na kom se prelama budućnost srpskog naroda i da su zbog toga svi u obavezi da iznesu svoj stav

- Dijalog i razgovor, a ne rat jeste put po kome treba da se ide kako bi se prevazišli viševekovni nesporazumi dva naroda. Zato je dobro da političke organizacije, istitucije, crkva, ugledni naučnici, ali i obični građani iznesu svoje ideje kako to da se uradi. Iz tog mnoštva proizaći će verovatno i rešenja koja država može da koristi za definisanje strategije - rekao je Kostić za "Blic".

Iako SANU još nije dobio zvaničan poziv iz Predsedništva, Kostić ističe da mu nije jasno zbog čega se oko poziva predsednika Srbije vode polemike.

- U svakom slučaju dijalog je dobra ideja jer šta je alternativa - upitao je predsednik SANU.

Prema njegovim rečima, mora da se stavi tačka na ratne pokliče političkih elita i jednog i drugog naroda koje, kad god im zatreba "zveckaju oružjem" a koje po pravilu ne nose ni oni ni njihova deca.

Predstavnici SANU će, kako je dodao, izneti svoje ideje, a da li će se složiti sa konačnim rešenjem vlasti, "to je druga stvar".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
5 NDH IGRACA IDOLI TUDJMANOVIH

pre 6 godina

JEDINO TREBA RAZGOVARATI O TOME KAKO BRZO PRESELITI SIPTARIJU SA KOSOVA U ALBANIJU. SVE DRUGO JE IZDAJA.PAZITE STA RADITE...\n

NK

pre 6 godina

a kako voditi dijalog sa nekim ko ti je odvalio trecinu kuce? O kakvom vi NESPORAZUMU pricate? Nesporazum vi u SANU pravite, jer niste do dana danasnjeg napravili NACIONALNI PLAN SRIJE I SRBA uopste. Tumaramo kao guske u magli slusajuci jedne pa druge, jedna misljenja pa druga,..kako ko dodje. Opste poznata stvar je da su nas Srbe 90-tih izdali upravo INTELIGENCIJA u koju vi spadate kao i visoki vojni vrh upravo jer niste imali NACIONALNI PLAN

Sramota123

pre 6 godina

To onaj mufljuz sto je izjavio da bi menjao Kosovo za RS? Ovakve treba u zatvor, a ne na naslovnu!

sanu

pre 6 godina

Prvo dijalog o EU !? Jer ako narod kaze EU nije nas cilj vec potureni projekat zutih sorosevaca, onda iz te perspektive nema smisla pricati o kosovu kao temi na cemu insistiraju brisel i vasington a Moskva je vrlo jasna po tom pitanju. Ne mogu se te dve teme eu i kosovo poturiti Srpskom narodu na mala vrata kroz dijalog sa kojekakvim marionetama zapada a bez referenduma o tome, sve drugo je prevara i izdaja suprotna volji Srpskog naroda.

drago

pre 6 godina

Ali,Akademice,za svaki "dijalog" je potrebno dvoje,ozbiljnih,a,siptari ce samo "kociti-zabusavati"!?Ipak,SRECNO!!!

jova

pre 6 godina

Sveti Car Lazar nije imao dilemu - otisao je pravo na Kosovo da odbrani svoju,nasu teritoriju! On i ko zna koliko hiljada nasih predaka je polozilo zivot za tu svetinju! Jedino oko cega se treba dogovarati je... kako objasniti amerikancima da je tadasnja administracija napravila katastrofalnu gresku koju su duzni ispraviti,a sa siptarima moze se razgovarati o nekim drugim temama...

Branka

pre 6 godina

sta je istina ko dobija ko gubi ko kome otima ciju zemlju zbog cega ko je gubitnik zasto Srbija da bude gubitnik svoje zemlje zasto zapad pravi Veliku Albaniju zasto Srpski narod rasut po svetu zasto se nevrate na svoja ognjista Hrvatska je isto napravila genocid nad Srpskim narodom zasto pregovori nisu u ujedinjenim nacijama gde ucestvuje Rusija Kina ne samo Evopa Presednik Amerike neda prekrajanje granica zasto cepate Srbiju i njene Granice Pegoravaci za Kosovo ovaova pitana imajte u glavi gde idete i zasto idete nosite poklone ili branite svoju zemlju

Lala iz Banata

pre 6 godina

Срећа по Србију, па поред "Академика", имамо и сељака...! Рече нам и написа ономад Арчибалд Рајс, ... Иначе би Срби, били... - Робље...!!

Branislav

pre 6 godina

Svakom ratu u kome su Srbi i Srbija bili napadnuti predhodila je " mudra " izdaja " intelegencije, " izdaja a zatima bežanija na sigurno, pod skute osvajča, gde su čekali kraj rata. Nakon toga bi se vraćali da nam sole pamet i ogule kožu do kraja. Povraća mi se od njihovog " trezvenog " razmišljanja ( čast i slava izuzetcima )!!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Српска Академија Наука, .... Како то... - " Горко " звучи....?

Guest

pre 6 godina

Siptari su prvo pobili olos u svojim redovima pa su onda krenuli u ostvarivanje svojih ciljeva

sasa

pre 6 godina

Dijalog da, ali se ne može očekivati da se na brzinu prevazidju viševekovni nesporazumi. Taj dijalog treba da traje, a pre dijaloga Srbija mora usaglasiti i formulisati svoje ciljeve i postaviti crvene linije. Bez toga je neozbiljno pregovarati. Svakako je prvi prioritet izbeći rat.

Administrator

pre 6 godina

A sa kim da razgovarate, kada nemate sagovornika?Sa druge strane imate samo opstrukciju i ucenjivanje.

smatram da nisam budala

pre 6 godina

O cemu da pricamo, o necemu sto pravne institucije u nekoj drugoj drzavi ne bi priznale. Ko zeli da daje Kosovo i Metohiju prvo da da svoju gajbu u kojoj zivi , ne manju od 80 m2 , i to na poklon , bespovratno , nekome ko je izgubio neki deo tela u ratu koji je vodjen na KiM ili nekoj porodici ciji je clan nastradao u tom istom ratu . U razgovoru o KiM ne pitati one koji su prodali svoja imawa pa se debelo ogrebali PO NEKOLIKO PUTA o drzavu Srbiju jer su sa Kosova i Metohije. Nikada ne bih dao Kosovo i Metohiju bez borbe , na miran nacin dati nesto sto se otimalo, manipulisalo, ubijalo, sakatilo, izivljavalo, pa to moze samo budala.

Psihijatar

pre 6 godina

"Visevekovni nesporazumi" ? E moj akademice!

XXL

pre 6 godina

I šta sda Ovi će se uzdići i iznad samog cara Lazara i rešiće piitanje Kosova i Metohije?

Đura Zmaj

pre 6 godina

Predsedniče najumnijih srbskih glava, kažete još niste dobili zvaničan poziv, a zar Vas muke Srbije nisu obavezivale da se i do sada, i bez poziva oglasite i podučite političare šta činiti sa Otadžbinom.?!

Đura Zmaj

pre 6 godina

"Kosovo podrazumeva ogroman broj onoga što predstavlja našu kulturnu osnovu i oko toga moramo da se borimo i zubima i noktima. Jer to je pokušaj oduzimanja nečega što predstavlja supstrat i naše istorije i dela psihologije i čega god hoćete. Ali, govoreći pošteno, ako jedan ministar, premijer ili predsednik mora da traži dozvolu da uđe na tu teritoriju, to vrlo jasno govori da nemamo ni ljudske ni ekonomske ni bilo koje druge kapacitete da nametnemo svoju volju. Možemo da se gledamo u oči i lažemo, ali alternativa je vrlo jasna", rekao je Kostić 18. oktobra 2015.

viva

pre 6 godina

Kako siptari ne traze dijalog medju sobom?Zato sto oni svi misle kao jedan,samo kod nas postoje razlicita misljenja.Oni traze da ih Srbija prizna a mi trazimo da imamo dijalog kako to uciniti.Mozemo li mi bar ovaj put misliti kao jedan?

dejan

pre 6 godina

e dobro posto je i misljenje nas obicne boranije dobro doslo evo da dam . nikakav ustupak , nikakvi pregovori sve odloziti za bolje vreme. nastaviti sa finansiranjem rada nasih institucija na kosovu neprekidno kukati nad sudbinom naseg naroda i imovine dole . rezultati su inace vec poceli da se pokazuju zato se ta bagra i toliko uzvrpoljila. kao glavno radjaju nam se srpcici kao ispod stanc masine. da je srece da i nase snajke sa ove strane administrativne linije krenu tim putem pa da pitamo posto jevropa.kao drugo ona arnautska bagra pocinje da kosta svoje mentore vise nego sto je bilo predvidjeno . nicija nije gorela do zore pa nece ni njihova . nista ne dirati i nista ne potpisivati .

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija