• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.07.2017

14:30

POPOVIĆ ZA DIJALOG samo u okviru Ustava i Rezolucije 1244

Politika

POPOVIĆ ZA DIJALOG samo u okviru Ustava i Rezolucije 1244

Podeli vest

Srpska narodna partija spremna je da iznese svoju platformu za dijalog o temi Kosova koja je zasnovana na dva suštinska principa, a to su poštovanje Ustava Srbije, po kojem je Kosovo neotuđivi deo Srbije i ima položaj suštinske autonomije, i poštovanje Rezolucije 1244 UN koja garantuje očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše države, rekao je ministar za inovacije i tehnološki razvoj, Nenad Popović. u jutarnjem Dnevniku RTS

On je, gostujući u jutarnjem Dnevnik RTS-a, istakao da kao ministar i kao predsednik Srpske narodne partije najsnažnije podržava inicijativu o unutrašnjem dijalogu o Kosovu koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić.

- Mislim da je o ovom najvažnijem pitanju Srbije važno čuti sve stavove i konačno uspostaviti nacionalno jedinstvo o politici prema Kosovu. O tome treba da se izjasne politicke partije, nevladine organizacije, SANU, Srpska pravoslavna crkva. Postizanje nacionalnog jedinstva po ovom pitanju ima kljucni znacaj za osnaživanje naših pozicija u daljim pregovorima sa Albancima - rekao je Popović.

On je naglasio da je pored unutrašnjeg, veoma važno pokrenuti i "širi međunarodni dijalog o temi Kosova".

- Pored dijaloga sa političkim partnerima iz EU, potrebno je započeti dijalog i sa prijateljskim zemljama poput Rusije i Kine koje principijelno štite nas suverenitet i teritorijalni integritet po pitanju Kosova, i koje sigurno mogu puno da nam pomognu - istakao je Popović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Признавањем тзв. Независног Косова, признали бисмо и ТЕРОРИЗАМ као апсолутно легитимно средство политичке борбе, и ГЕНОЦИД над српским народом као нешто - сасвим легитимно...!! Признавањем тзв. "Независности" Косова, постали бисмо Ми Срби - САУЧЕСНИЦИ у фашистичком пројекту стварања: ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ, чија је управо прва фаза... - Независно Косово...!! Признавањем независног Косова, фактички бисмо угасили и: НОВИ МЕЂУНАРОДНИ СУД за злочине Шиптара, против Срба, и тако АБОЛИЦИРАЛИ, Тачија и Харадинаја, који стоје иза свих ових злочина...!! А они то управо и ...прижељкују...!

xxx

pre 6 godina

Naravno da to treba bravo Popovicu, a bravo i za Vucica sto je prepozno kvalitet ovog coveka i njegove stranke

Nina

pre 6 godina

Gospodin Nenad Popovic je vredan paznje. Ustav Srbije i UN rezolucija jedino!

natalija hinić

pre 6 godina

naslućujem probleme, zapad uslovljava i izvrće, ali nadam se da će država ostati jedinstvena po pitanju da kosovo može biti samo deo srbije i nikako drugačije.

goranc

pre 6 godina

svi koji ne misle ovako treba dobrovoljno da istupe iz vlade.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija