• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2017

13:58

VULIN: Neshvatljiva politika koja finansira ustaškog pevača!

Politika

VULIN: Neshvatljiva politika koja finansira ustaškog pevača!

Podeli vest

Vreme je obeležavanja godišnjice pogroma srpskog naroda u zločinačkoj akciji "Oluja", koju je i Haški tribunal nazvao zločinom, zbog čega je neshvatljiva politika koja može da finansira nekoga ko je ustaški pevač i fašista, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin

- Ja zaista ne mogu da razumem politiku koja može da finansira nekoga ko je ustaški pevač. Ne mogu da razumem da postoji zemlja u Evropi koja može da odvoji jedan jedini cent svojih poreskih obveznika da bi ga dala čoveku koji je fašista - rekao je Vulin, osvrćući se na najave hrvatske vlade da će da sufinansira nastup pevača Marka Perkovića Tompsona na obeležavanju godišnjice "Oluje".

To ne može da se razume, ponavlja ministar, ali kaže da to nije više pitanje za Srbiju, već za EU, čija je Hrvatska članica, i da EU mora da bude ta koja će odgovoriti da li njihova članica može da propagira vrednosti povampirenog fašizma.

- Ne verujem da bi ijedna zemlja na svetu to dopustila. Zašto se to radi u Hrvatskoj, ne mogu da razumem i to je nešto što će oni sami morati da rešavaju. Ja bih voleo da možemo da pomognemo kada je borba protiv fašizma u pitanju i gde god možemo da pomognemo, uvek ćemo biti tu - rekao je Vulin.

Podseća da je vreme obeležavanja godišnjice pogroma srpskog naroda za vreme zločinačke akcije "Oluja", koju je čak i Haški tribunal nazvao zločinom, te da o tom zločinu ne može da nađe lepu reč i ne može da razume da bilo ko može da nađe lepu reč za to.

- Proterano je 250.000 Srba, državljana Republike Hrvatske. Ne znam gde je radost u svemu tome. Mi ćemo uvek govoriti i misliti da je to jedan od najtežih dana u našoj istoriji i nadamo se da taj dan neće izazivati sukobe i biti razlogza bilo kakave sukobe Srbije i Hrvatske. Od nas sigurno neće doći nijedan povod da se izazovu sukobi, ali dopustićete nam da obeležimo stradanje i patnju svog naroda - istakao je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija