• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2017

21:28

NATO POŠTUJE VOJNU NEUTRALNOST SRBIJE: Premijerka Ana Brnabić sumirala zaključke samita u Podgorici!

Politika

NATO POŠTUJE VOJNU NEUTRALNOST SRBIJE: Premijerka Ana Brnabić sumirala zaključke samita u Podgorici!

Podeli vest

Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je najvažnije da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije, kao što Srbija poštuje odluke zemalja u regionu da uđu u tu alijansu

Brnabić, koja se u Podgorici gde je održan samit Američko-jadranske povelje sastala sa američkim potpredsednikom Majkom Pensom, izjavila za RTS da tvrdnja da dijalog SAD i Srbije ide dobro znači da je to bio drugi sastanak sa srpskim državnim vrhom u kratkom vremenskom periodu.

- Imao je i predsednik Aleksandar Vucić sastanak koji je od strane potpredsednika Pensa ocenjen jako dobro. Pričali smo pre svega o odnosu Srbije i NATO koji je dobar. Rekla bih da je najvaznije da NATO poštuje u potpunosti vojnu neutralnost Srbije, a da Srbija svakako poštuje odluke zemalja u regionu koje zele da postanu deo NATO alijanse - navela je Brnabić. 

Ona je stoga konstatovala da "imamo potpuno međusobno uvažavanje i međusobno razumevanje" i da je to važno.

BRNABIĆ SA PENSOM: Dijalog Srbije i SAD ide jako dobro!

Komentarišući podatke o sporijem rastu ekonomije, Brnabić je istakla da će u naredne dve nedelje biti poznate kratkoročne mere vlade koje će omogućiti suficit u budžetu.

- Vlada planira da preduzme kratkoročne mere koje će nam omogućiti suficit u budžetu zbog dobre fiskalne discipline i mi ćemo te mere znati u narednih dve nedelje - kazala je ona.

Premijerka Srbije je istakla da sve ono što je vlada Republike Srbije mogla da uradi daje fantastične rezultate.

- Industrijska proizvodnja i prerada - skok veći od šest odsto, skok izvoza veći od 10 odsto, javni dug u ovom trenutku je smanjen na oko 65 odsto, nezaposlenost smanjena na oko 14 odsto - navela je Brnabić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija