• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: pink.rs/informer.rs

03.08.2017

11:43

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK: Srbija trpi pritisak da kao Crna Gora krene ka NATO - ali mora ostati NEUTRALNA!

Politika

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA TV PINK: Srbija trpi pritisak da kao Crna Gora krene ka NATO - ali mora ostati NEUTRALNA!

Podeli vest

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević izjavio je gostujući na TV Pink da Srbija trpi konstantne pritiske da krene crnogorskim putem i priključi se NATO, ali da uprkos tome naša zemlja mora ostati neutralna

Vučićević je istakao da je nastup potrpedsednika SAD Majka Pensa u Podgorici bio veoma značajan u odnosu na Srbiju.

- Pens je izjavio da je Crna Gora velika regionalna sila, što je zanimljivo, a onda je dodao da NATO, SAD i zapadni saveznici veoma cene odnos koji je Crna Gora pokazala prema Rusiji i agresivnim planovima Moskve na Baklanu. To je kažu stručnjaci, zapravo poruka Srbiji da se i od nas očekuje da krenemo tim "crnogorskim putem", da imamo odnos prema Rusiji kao Crna Gora, odnosno da im mi krenemo prema NATO... Ogromni su pritisci i na predsednika Vučića i na Vladu Srbije da se odustane od politike neutralnosti i da Srbija "zarati" sa Rusijom - rekao je Vučićević, dodajući da zvaničnih izjava u vezi sa tim, naravno, nema.

On je istakao da Srbija ima čvrst stav o tome da se neće opredeljivati ni za Zapad ni za Istok.

- Ovo smeta mnogima. Naravno, pritisci nisu samo sa Zapada, već i sa istočne strane. Poseta Majkla Pensa Podgorici samo je deo priče o pritiscima. Srbiji ne bi bilo od interesa da se opredeli, a svi koji kažu da je vojna neutralnost nemoguća, nisu u pravu. Krajem jula 2013. godine na naslovnim stranama bila je vest da Srbija mora da uvede sankcije Rusiji i da ima rok od dve nedelje za to. Otada su prošle godine i niko nam ništa slično nije tražio - rekao je Vučićević.

Vučiću zbog ovakve politike ne pada rejting

- Dosovci su jednom pokušali da žedan narod prevedu preko vode, ali narod više ne veruje u laži. Podrška opoziciji konstantno pada, a reketaški "Kurir" svakodnevno pljuje Vučića i optužuje ga gotovo zato što ne pada kiša. Optužbe su sumanute, a sve sa ciljem da se Srbija na bilo koji način gurne u haos - rekao je Vučićević za TV Pink.

Nema Janković morala, samo blefira

Vučićević je podsetio na tajkunski gliser Saše Jankovića kojim se vozi po beogradskim rekama.

- Predstavlja se kao moralna vertikala, zaštitnik, a mi ga fotografišemo kako se bahanališe. Onda su krenule optužbe da radimo za BIA, da je Janković žrtva tajnih službi, a njega je fotografisao naš paparaco. Janković zatim trči u "Kurir" da se žali i potpuno je jasno šta Rodić i Janković zajedno rade. Objavljuju najveće laži, bez izjava kredibilnih svedoka, dokaza, argumenata - rekao je Vučićević.

Divljanje prema Srbiji se dešava svake godine uoči Oluje

Kada je reč o podizanju taksi na srpske proizvode koji se izvoze u Hrvatsku, glavni urednik Informera je to prokomentarisao kao "neoustaško divljanje".

- Svakog leta kada se približi godišnjica "Oluje", oni počnu da divljaju prema Srbiji. I prošle godine je bio carinski rat, sada uvode takse i carine, kako bi nam pokazali da su sila. Očekujem reakciju Evropske unije - rekao je Vučićević.

Odgovor Srbije će biti, kako je otkrio Vučićević, vrlo ozbiljan i podrazumevaće recipročne mere.

- Srbija izvozi u Hrvatsku onoliko koliko i Hrvatska u Srbiju. U Zagrebu nemate srpske radnje, lance prodavnica, a dužnost srpskih vlasti biće da proveri poslovanje tih radnji. "Informer" će se sutra detaljno baviti ovim carinskim ratom, a ja pozivam Hrvate na razum - rekao je Vučićević, dodajući da je reč o patološkoj mržnji prema Srbima.

Mnogi su protiv dijaloga o Kosovu

Opozicija se, kako je istakao, ne razume u politiku, koja se kod njih svodi samo na mržnju prema Vučiću.

- Vučić nije rekao da se odričemo Kosova, već je pozvao na razgovor, kako ne bismo u narednih 200 godina živeli u stanju zamrznutog konflikta. To je kao kada vozite pod ručnom - zaključio je Vučićević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59