• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.08.2017

09:58

MARKOVIĆ: Oluja je genocid i ona još traje za Srbe u Hrvatskoj

Politika

MARKOVIĆ: Oluja je genocid i ona još traje za Srbe u Hrvatskoj

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma izjavio je danas da je vojno-policijska akcija hrvatskih snaga Oluja bila genocid nad srpskim narodom koja, kako je rekao, i danas traje i pozvao Nemačku, Evropsku uniju i SAD da prestanu da o tome ćute i kazne fašizam, ustaštvo i one koji su odgovorni za zločin nad Srbima

 

U Hrvatskoj se svake nedelje dešava nešto što podseća na Oluju s početka avgusta 1995.

Marković, koji je predsednik Jedinstvene Srbije, članice vladajuće koalicije, i poslanik u parlamentu kaže da se to vidi kroz proustaške poruke, sprečavanje povratka ljudi i imovine i diskriminaciju na razne načine. 

- Poslednji ekonomski napad na Srbe i Srbiju kroz povećanje taksi na kontrolu voća i povrća iz Srbije sa 12 na 280 evra, čime je prekršen Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju. Čini mi se da Hrvatska sve to što radi radi uz odobrenje Evropske unije čiji je član - naveo je Palma u izjavi Tanjugu.

Podseća da je Haški tribunal oslobodio odgovornosti komandante genocida zvanog Oluja, generale Gotovinu i Čermaka, pod čijom komandom je proterano gotovo sve srpsko stanovništvo iz tadašnje Krajine, njih oko 300 000, a ubijeno 2 500 ljudi, od čega 1500 civila.

- Danas u Jasenovcu postoji tabla sa ustaškim znakom, u Hrvatskoj se održavaju mise za Antu Pavelića, Srbi se i dalje prekrštavaju kao u vreme Alojzija Stepinca, ulice i trgovi nose imena ustaških velikana, ustaškog pevača Tompsona plaća država Hrvatska da peva u Slunju na Kordunu, gde su sve Srbe pobili u prošlom svetskom i poslednjem građanskom ratu i zapalili i oteli svu srpsku imovinu - naveo je Marković.

Marković kaže da ove reči ne upućuje Hrvatskoj jer, kako kaže, ona i ne krije svoje proustaško i antisrpsko opredeljenje. 

Ove reči, kaže, upućuje pre svega Nemačkoj, a zatim i Evropskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. 

- Kaznite fašizam i ustaštvo i one koji su odgovorni za zločine nad Srbima u poslednjem građanskom ratu. Oluja je genocid, Tuđman je završio ono što je Pavelić započeo, a vi ste onda ćutali i sada ćutite i još pokušavate da proglasite Stepinca svecem. Vratite se na temelj Evropske unije, a to je antifašizam - poručio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Slavko

pre 6 godina

Od kad je Palma prisvojio Jagodinu ,i u Jagodini vlada kuluk i genocid sa Palmine strane

Pero

pre 6 godina

Evo ovdje već piše 2500 ubijenih. Daj se napokon dogovorite koliko je stvarno, a ne stalno izmišljajte neke brojeve kada vam negdje odgovara. Kao da ste na pijaci. Samo laži vas drže u nekoj vašoj izmisljenjoj stvarnosti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija