• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.08.2017

10:16

RAZOTKRIVEN ZLOČINAČKI PLAN HRVATA! Ustaše spremale NAPAD DRONOM NA VUČIĆA I DODIKA!

Politika

RAZOTKRIVEN ZLOČINAČKI PLAN HRVATA! Ustaše spremale NAPAD DRONOM NA VUČIĆA I DODIKA!

Podeli vest

Hrvatski ekstremisti planirali da tokom obeležavanja 22. godišnjice stradanja Srba u 'Oluji' iznad stadiona u Veterniku puste deset dronova sa zastavama NDH! Srpske službe bezbednosti to sprečile

Ne "padamo" više na dron...
Ne smemo i nećemo dati da se ikada više ponovi incident poput onog tokom meča Srbija - Albanija. Svesni smo da u regionu ima mnogo ekstremista
Dragan Šormaz, Odbor za kontrolu službi bezbednosti

Hrvatski ekstremisti bili su skovali pakleni plan da večeras na stadionu u Veterniku - gde će na centralnoj komemoraciji država Srbija obeležiti 22. godišnjicu zločinačke akcije "Oluja" - puste deset dronova sa ustaškim zastavama NDH, otkriva Informer!

Prema ovom planu, dronovi je trebalo da ulete na stadion u Veterniku u trenutku kada bi se okupljenima obratili predsednici Srbije i RS Aleksandar Vučić i Milorad Dodik! Kako saznajemo, dobro koordinisanom akcijom naših službi ovaj skandalozni scenario je provaljen i osujećen.

Čitav plan osmišljen je nakon što je u u Hrvatskoj uhapšen Ismail Morina upravo zbog puštanja drona sa kartom "velike Albanije" na fudbalskoj utakmici Srbija - Albanija.

Činjenice o "Oluji"

Public

* Više od 250.000 Srba proterano iz svojih domova
* Više od 2.000 poginulih i nestalih tokom i posle akcije
* 1.209 ubijenih i nestalih su bili civili, većina starija od 60 godina
* 795 osoba se i dalje vodi kao nestalo, mahom žena i dece
* 546 žrtava su bile žene, uglavnom starije od 60 godina
* 379 ekshumiranih posmrtnih ostataka nije identifikovano
* 165 tela ukopano je pod oznakom "nepoznato"
* 610.000 Srba iz Hrvatske i BiH utočište je našlo u Srbiji nakon ratova
* Generali Mladen Markač i Ante Gotovina presudom iz Haga oslobođeni su krivice za zločine

- Nije im bilo dovoljno što zvanični Zagreb pravi fešte u čast "Oluje", najvećeg pogroma srpskog naroda u novijoj istoriji, u kom je proterano 250.000 i ubijeno više od 2.000 Srba. Kada se čulo za moguće izručenje Morine Srbiji, ekstremisti iz Hrvatske su krenuli da kuju planove da u Veterniku dignu dronove sa zastavama NDH! Reč je o organizacijama koje su svojevremeno lomile ćirilične table u Vukovaru. Tempirali su da dronove sa zastavama NDH dignu u vreme govora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i lidera RS Milorada Dodika. Međutim, naši operativci provalili su ovaj plan i na vreme ga osujetili... - navodi naš izvor.

I dok niko od zvaničnika Srbije juče nije želeo da javno govori o ovoj temi kako se ne bi podizala tenzija uoči godišnjice "Oluje", sagovornici Informera, stručnjaci za bezbednost, ističu da Hrvatima očigledno nije dovoljno što provociraju na svom terenu.

Bivši operativac DB Božo Spasić kaže da kad god se organizuju manifestacije poput ove u Veterniku, naše obaveštajne i kontraobaveštajne službe proveravaju sve bezbednosne rizike.

- Obeležavanje sećanja na progon Srba u akciji "Oluja" jeste skup visokog rizika. Zbog težine koju ova manifestacija ima i zbog podsećanja na zločine Hrvatske tokom ove akcije, neko je želeo da izazove incident sa ciljem da se priča o tome, a ne o suštini, odnosno progonu više od 220.000 Srba iz Hrvatske - ističe Spasić, dodajući da je ubeđen da iza svega stoji hrvatska obaveštajna služba:

- Ne verujem da je ovakvu sabotažu planirao jedan čovek ili neka minorna grupa. Sigurno iza svega stoji hrvatska obaveštajna služba po čijem nalogu i uz čiju pomoć je neko trebalo to da izvede. Srećom, naše službe su obavile svoj posao na najprofesionalniji mogući način - naglašava Spasić.

Informer

mojugao

STEVICA DEĐANSKI

ANALITIČAR

Sramota Hrvatske je da slavi "Oluju", a još veća što neko pokušava da isprovocira Srbiju ovakvim akcijama! Navikli smo na hrvatsku neljudskost, takve provokacije uvek treba sprečiti.

S njim se slaže i Dragan Šormaz, član Odbora za kontrolu službi bezbednosti, koji smatra da su naši obaveštajci i kontraobaveštajci još jednom bili na visini zadatka.

- Ne smemo i nećemo dozvoliti da se incident poput onog tokom utakmice Srbija - Albanija ikada više ponovi. Svesni smo svi da u regionu ima mnogo ekstremista i upravo zbog toga su naši operativci uvek u pripravnosti. Ali to je i potvrda da je politika mira i stabilnosti koju promoviše predsednik Vučić ispravna i jedina realna... - zaključuje Šormaz.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta nije iznenađen pokušajem naših suseda da pokvare obeležavanje sećanja na ovo stradanje Srba.

- Hrvatskoj mnogo smeta Vučićeva odluka iz 2015. da se zajedno sa RS 5. avgust proglasi i obeležava kao Dan sećanja na sve prognane i stradale Srbe u akciji "Oluja". Stoga ne iznenađuje da u Hrvatskoj postoje grupe i pojedinci koji su želeli da kompromituju i spreče ovu manifestaciju - podvlači Linta.

U Veterniku parastos, a u Slunju Tompsonove orgije

Informer

Srbija će danas od 20 sati na stadionu u Veterniku kod Novog Sada obeležiti 22 godine od zločinačke akcije "Oluja". Program će početi parastosom žrtvama "Oluje", posle čega će pred 10.000 ljudi govore održati predsednik Srbije Aleksandar Vučić i lider RS Milorad Dodik, kao i osoba iz izbegličke kolone 1995. koja je kao dete napustila svoj dom.
Skupu će prisustvovati i patrijarh srpski Irinej, kao i ministri u Vladi Srbije. Pomen žrtvama ove zločinačke operacije održaće se i u subotu, 5. avgusta, u Crkvi Svetog Marka u Beogradu, kao i u drugim gradovima Srbije.
Istovremeno, država Hrvatska u okviru proslave "Oluje" u Slunju finansira koncert Marka Perkovića Tompsona, koji javno veliča ustaško klanje Srba. 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 6 godina

Ovo bih bila velika provokacija da je uspela. Drago mi je sto nije.

Uros

pre 6 godina

Provokacije samo prste. Komsije su opet pokazale da nam ne misle nista dobro.

Mayza

pre 6 godina

Ma nemogu oni Vucicu nista,sve je to dobro organizovano i vodi se racuna o bezbednosti !

Vodolija

pre 6 godina

Хрвати су болесно опсесивни према србима , мржња коју они иамју нису имали ни Немци према Јеврејима .

Sundjer Bob

pre 6 godina

Ne serite vise kakvi dronovi mogli su to da urade i ranijih godina sta im je trebao neki albanac lakrdijas da ih nauci kako se pusta dron me izmisljajte vise provaljeni ste odavno

Igor

pre 6 godina

Zanimljiva kombinacija sundjer bobe- imaš recnik sergeja trifunovića i nadimak jeremicev...

Slavica

pre 6 godina

Stvarno ima monstruma na sve strane,sta njih briga sta mi radimo u svojoj zemlji? Da ne mozemo ni u Srbiji da imamo mir od Hrvata? Strasno

Petar

pre 6 godina

Impresivna ttaktorska kolona pokusajte ponovo. Hhaaaaaaa

Bastovan

pre 6 godina

Ma dobre su nase sluzbe nista nemote da im promakne ! Bravoo!

Veselin

pre 6 godina

Jadni su Hrvati i baš ih žalim, žao mi je što se nismo konačno obračunali devedesetih sa njima.

MILA

pre 6 godina

Ne smemo im dozvoliti da nas i dalje provociraju i posle mi ispadamo losi.Danas je za nas dan tuge i secanja na nase najmilije i poginule.

Jelena

pre 6 godina

Zamislite da se oni i dalje bave ratom i sukobima, dok nas predsednik dovodi strane investitore i otvara radna mesta, razlika kao nebo i zemlja.

Srecko

pre 6 godina

I gde je tu medjunarodna zajednica? Amerikancima je važno da si protiv Rusa i za NATO ostalo možeš da radiš sve? Sada Evropa vidi šta se radi ali još je nemocna? Englezi to je zlo? ZLO veliko?

zoran

pre 6 godina

Imam strasni plan...pustimo ih i onda besplatno se opremimo dronovima, a onda sa istima krenemo tamo gde treba i uzvratimo nevidjeno..treba samo malo maste i sve ce biti cool.

Ivan

pre 6 godina

Tompson će umreti u najgorim mukama, četnik će mu presuditi.

miki

pre 6 godina

molim Drzavu da zastiti nasu Adu preko puta Vukovara, do ulaska Srbije u EU ili uspostavljanja reciprociteta Sa Hrvatskom.Pravnog,ekonomskog etnickog itd.

Teodora

pre 6 godina

Koje zle misli i želje i dalje imaju hrvatski ekstremisti... Žele zaista da izazovu ponovo neki veliki haos ... zar nije dosta bilo žrtava i suza... zar nije dosta jauka i plaća... Svaka čast našoj policiji, budni i oprezni... za očekivati je bilo nešto ovako...s obzrom da nas mrze, a mrze nas iz razloga što su ljubomorni i što nas se boje...

mislav

pre 6 godina

da, osujetili. Ali ono, nema uhapšenih, nema zaplijenjenih tih dronova i zastava. Nema presretnutih komunikacija, nema dokaza, nema ničega. Ali majke mi brate, jeste.

NIJE ISTO DECOOOO

pre 6 godina

Stalno gurate obojicu na istu stolicu? Dodik je srpski heroj. Vucic ima stranku u RS hoce da pobedi Dodika,da ga smeni. Nije sve jedno. Jel?

sramota

pre 6 godina

Prekinuti sve dipomatske odnose sa Ustasama sve dok ne vrate sve sto su oteli i pokrali i priznaju genocid koji su pocinili nad SRBIMA, izbaciti iz Srbije sve ustaske firme sramota je dozvoliti ovo obelezavanje!!!!!!

1111

pre 6 godina

Имамо ли ми националистичке рок групе? Ајде државо одреши кесу па плати Директоре и Бору и то да певају у Гучи, да одвежу језик. Зашто више потискујемо наш национализам.

Pero

pre 6 godina

A što ste glupi vi novinari, sa brojevima se igrate kao da djelite čokoladice. Neki dan pišete da je ubijeno ili nestalo u oluji oko 1800 ljudi, a sad ste preko 2000. Za deset godina će te pisati preko 10000 ljudi.

jana

pre 6 godina

Strasno. Svi oni moraju da se uhapse i da im se sudi kod nas

Rasa

pre 6 godina

Hrvatske ustaske organizacije ne prestaju sa njhovim provokacijama i podlim igrama.

steva

pre 6 godina

Imam neki osećaj da su tada bili umešani i milogorci.

Lidija

pre 6 godina

Ne treba nasedati na te provokacije! A verujem da ce ih biti!

Jelena

pre 6 godina

To bi stvarno bilo idiotski sa njihove strane! Treba postovati zrtve....

sneža

pre 6 godina

Hrvati misle da su popili svu pamet ovog sveta i da mogu da rade šta im je volja

milicamitrovic

pre 6 godina

Dok oni slave, rodjaci kukaju i liju suze... tuga velika. Da se ne zaboravi! Stici ce svakog od njih kazna kad-tad!

Ljubo

pre 6 godina

Hrvati ne znaju za " sramota" i ne gnjavite vise srpski napaceni rod .Sramota Srbiji u svim ovim godinama prema odnosu prema nasim generalima ,vojnicima ,izbeglicama ,jos vam samo hvali " mama kraljica " po tim skupovima sto pametujete ,dok se nacionalne manjine uzivaju i prkose po Srbiji ,,bas oni sto su nam najvise zla naneli ....

posmatrac sa severa

pre 6 godina

U kamenom srcu coveka niceg ljudskog nema nit u pustoj zemlji nesto ljudskog roda. Pustinju ce im doneti ona nebeska OLUJA koju im odavno sprema sudija koji po pravdi sudi a mito ne prima. Na zalost vecina ovih ustasko nastrojenih hrvata poticu iz Srpskog roda pa mi ostaje jedino da ih zalim.

Nina

pre 6 godina

A gde je njima postovanje prema mrtvima??? Pa od primitivaca se ne moze nista drugo ni ocekivati. Rame uz rame idu sa svojom bracom Albancima.

Jure

pre 6 godina

Istine prije svih oluja: Srbi napali Sloveninu, Srbi napali Vukovar i cinili zlicine u Vukovarskoj bolnici, Srbi zauzelu pola hrvatske, hrvatske, bas hrvatske, Srbi proterali sve sto nije srpsko iz okoline Knina itd., Srbi 4.aprila 1992, tacnije Arkanovci kolju po Beljini Srbi (S Milan Lukic) 74 zene, deca i starci spalili u kuci u Visegradu, Srbi pocetkom 1992 poceli etnicko ciscenje podrinja i drugih delova BiH, Srbi opkolili Sarajevo, Gorazde, Zepu, Srebrenicu, Bihac Srbi uz pomoc JNA i nairuzanja JNA zauzimaju Brcko, Zvornik, Vlasenicu itd. Srbi ruse sve dzamije u BiH Srbi cine neviđene zlocine za koje je sud u Hagu osudio kompletno rukovodstvo tzv RS Itd, itd, pa dođe zlocin oluja.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija