• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2017

22:55

SPECIJALNA EMISIJA NA TV PINK! Šešelj, Vučićević, Krstić i Vuk Stanković: Oluja jedan od najvećih zločina u svetskoj istoriji!

Politika

SPECIJALNA EMISIJA NA TV PINK! Šešelj, Vučićević, Krstić i Vuk Stanković: Oluja jedan od najvećih zločina u svetskoj istoriji!

Podeli vest

Predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj, marketinški stručnjak Nebojša Krstić, analitičar Dejan Vuk Stanković i glavni i odgovorni urednik "Informer" Dragan J. Vučićević govorili su na TV Pink u specijalnoj emisiji Teška teč o zločinačkoj hrvatskoj akciji Oluja

Ovako je tekao tok emisije:

22.49 - Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da je problem to što se može snimiti šest emisija gde će se navoditi užasi, a da je poenta da se pronađe sagovornik u Hrvatskoj, na čemu intenzivno radi predsednik Srbije. 

- Srbija treba da nađe način da razgovara, da stvori dijalog i formulu života na Balkanu koja neće podrazumevati sukob i rat - rekao je Krstić. 

22.45 - Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da su se prioriteti nakon Miloševića promenili, te da je Hrvatska vodila drugačiju politiku prema Srbiji, pre svega zbog ulaska u EU, jer je trebalo zadovoljiti dobrosusedske odnose. 

- Ličilo je da smo izašli iz začaranog kruga, dok nisu ušli u EU, kada su krenuli provokativni govori, rušenja ćiriličnih tabli, renesana ustaštva, slučaj Stepinac. Umesto da se nastave antifašističke vrednosti, rešili su da rehabilituju jeziv odnos prema Srbima - rekao je Stanković. 

22.26 - Dragan J. Vučićević istakao je da za Srbe u Hagu nema pravde, te da šta god govorili o oslobađanju Ante Gotovine i njegovih saradnika, ne umanjuje činjenicu da je reč o najtežem zločinu u 20. veku. 

- Ubijeno je skoro 3.000 ljudi, uključujući više od 1.300 žena, između 500 i 700 staraca, a najmanje vojnika. To je to strašno licemerje. Niko u Hrvatskoj od viđenijih intelektualaca i javnih ličnosti nije ustao i rekao da je strašno slaviti Oluju. Iz hrvatskog budžeta je plaćen koncert Tompsona koji peva večeras u Slunju. Ljubav i bratsktvo sa Hrvatima nisu mogući. Oni mogu da budu ekonomski ispred nas, ali džaba im to kada su nacija koja slavi zločinaštvo - rekao je Vučićević. 

On je podsetio da katolička crkva u Hrvatskoj želi da kanonizuje Alojza Stepinca, čoveka koji se susreće sa Antom Pavelićem, čovekom koji je bio saradnik u najmonstruoznijim zločinima. 

printscreen

- I to govori o stanju hrvatske nacije. Ne postoji primer u istoriji da se u Evropi desio genocid nad NDH. Šta je sa svedočenjem kuvarice Mare Obudovne iz dvora na Uni koja je ispričala kako su Srbe vodili na pogubljenje, koja je i sama dokrajčila jednu Srpkinju - podsetio je urednik "Informera", ističući da to danas slavi evropska elita pri odlasku u Blajburg, a da svet na to ćuti. 

22.15 - Predsednik SRS Vojislav Šešelj podsetio je da banjalučki korpus 1995. godine nije ispalio nijedan metak, te da je Grahovo predato skoro bez borbe. 

- Mi smo upozoravali da se Srbija brani u Kninu i da se Kosovo brani u Kninu, ali niko nije slušao - rekao je Šešelj. 

- Krajinu je, kako je istakao, napala Amerika i njeni generali. Nijedan Hrvat iz Hrvatske nije osuđen pred Haškim sudom. Jer sud nije anti-hrvatski, već anti-srpski - dodao je Šešelj. 

22.08 - Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da treba da poboljšamo odnose sa Hrvatskom, mada vidi da se sprema carinski rat. 

- Podsećam vas na inauguraciju Kolinde Grabar Kitarović na kojoj je Vučić "ukrao šou" Kolindi, koja je imala provokativne izjave, podsećam vas na lomljenje ćiriličnih tabli i tako dalje. A sve to radi država koja je u EU. Srbija mora racionalnom politikom da nanese malu štetu Hrvatskoj i da joj vrati istom merom. Treba da budemo svesni njihove perfidne politike i da se naoružavamo u političkom smislu. Treba da budemo spremni na to da mi nećemo imati prijateljstvo sa njima - rekao je Stanković. 

printscreen

22.03 - Marketinški stručnjak Nebojša Krstić smatra da je obeležavanje koje smo videli juče bilo dostojanstveno, bez teških reči i pretnji. 

- Mislim da treba da svi zajedno nađemo izlaz iz ove situacije, situacije cinizma s jedne strane i sećanja na žrtve sa druge. Treba da razgovaramo - rekao je Krstić.

22.00 - Urednik "Informera" Dragan J. Vučićević smatra da su vlasti iz Beograda ćutke gledale zločine, a da je veći problem ono što se dešavalo posle 5. oktobra. 

- Zabranjivali su da pomenemo Oluju, da je obeležimo. Da li se sećate da se do 2015. obeležavala godišnjica Oluje? Nije! A znate li zašto? Boris Tadić je rekao da se to neće raditi da se Hrvati ne bi ljutili - rekao je Vučićević. 

21.47 - Marketinški stručnjak Nebojša Krstić rekao je da Hrvati nisu pobili te ljude, već su to uradili zločinci koji pripadaju tom narodu. 

- I predsednik je juče bio određeniji u svom govoru, pa se ono što je juče rekao ne može negativno protumačiti. Bitno je konkretno govoriti o žrtvama i tražeti konkretne krivce - rekao je Krstić. 

printscreen

Kada je reč o izjavama hrvatskih zvaničnika, kako smatra, vidi se da i oni sami traže opravdanje za zločin, jer "se stalno nešto pravdaju". 

- Postoji tendencija da je ovaj zločin jedan od najvećih u svetskoj istoriji. I ovo je najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata. To su činjenice - rekao je Krstić. 

21.41 - Dragan J. Vučićević je podsetio da se na proslavi "Oluje" nije bilo visokih svetskih zvaničnika po prvi put, te da se okupilo svega 8.000 ljudi, prema pisanju hrvatskih medija.

printscreen

- Ovo ne potire činjenicu da oni slave masovno klanje. Oni se zaista ničega ne stide. Ne stide se četvoro dece koje smo danas namerno stavili na naslovnu stranu. Ta deca su ubijena u bombardovanju izbegličke kolone. Za tu decu i 2.000 pobijenih Srba niko nije odgovara - rekao je Vučićević za TV Pink.

21.37 - Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenio je da je izjava Plenkovića neumesna i cinična, a istovremeno pokazuje da premijer Hrvatske ne želi dobrosusedske odnose. 

printscreen

- Postoji anti-srpski obrazac koji je deo njihovog kulturnog identiteta. To je dokaz da Hrvatska nije dostigla civilizacijske vrednosti koje se cene u Evropi. Ovo se vidi i kroz izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović. Postoji tolerancija u Briselu i Vašingtonu, što proističe kroz činjenicu da je Hrvatska dobar saveznik - rekao je Vuk Stanković, dodajući da je lojalnost stečena željom Hrvata da se dodvore SAD i Evropi. 

21.33 - Na samom početku emisije predsednik SRS Vojislav Šešelj prokomentarisao je izjavu hrvatskog premijera kao vrhunski cinizam i bezobrazluk. 

printscreen

- Setim se Jovana Dučića koji je u Beloj kući rekao da su Hrvati najhrabriji jer se ničega ne stide. I zaista je tako. Oni veličaju najgori zločin i spremni su da zločine ponavljaju, čega smo svedoci u prošlosti - rekao je Šešelj za TV Pink. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Gordana

pre 6 godina

Emisiju sam odgledala super je šteta što takvih emisija nema više da svet čuje istinu ali mi smeta što Šešelj nije imao prilike da duže priča ono što je započeo zato što tu istinu nemamo prilike od nikog da čujemo.

Ivanka

pre 6 godina

Emisija je bila vrh ali mi je strašno smetao onj analitičar koji o istini,hrvatima sve u celofanu i zbog takvih smo došli dovde da nas pljuju i hrvati i ostali. Trebamo kao i oni d imamo svoje samopoštovanje i da radimo samo u našem interesu

Lala iz Banata

pre 6 godina

Сви заборавише чињеницу, да је "Олују".... - одобрила и подржала ЕВРОПСКА УНИЈА и НАТО...?! Европска Унија је за ; "Олују" и "Бљесак" наградила Хрватску пријемом у чланство...Баш као и НАТО... Ко је збрисао аеродром "Учка"...? Шеста америчка флота, која је као случајно баш тада ушла у Јадранско море...? Ко је рушио репетиторе на Козари...? Мислите - да смо толико наивни...? Нато-пакт се већ тада ставио у службу Нацистичке Хрватске државе, натеравши Нас после да признамо такву ГЕНОЦИДНУ ТВОРЕВИНУ... - без наших протераних Срба...!? Тако је тадашња власт у Србији постала саучесник...овог ЗЛОЧИНА без преседана у модерној историји Европе...Већ тада је мени постало јасно да је ЕУ...Четврти Рајх...!!

Milan

pre 6 godina

Kao sto je rekao Marko Juric - Ratovali smo i pobijedili, mi slavimo, Srbi tuguju! Šta je tu sporno!?

Lala iz Banata

pre 6 godina

Била је то стварно велика победа ХРВАТСКИХ ТЕНКОВА наспрам српских трактора са децом и нејачи, које су бомбама, онако "успут" засипали хрватски авиони...".Фер-Плеј" нема шта...?! Понос - будалама и фашистима, који такав" велики успех" славе...?! Само да знате неко од те протеране деце може већ сутра да направи АТОМСКУ БОМБУ ,а онда....Загреба више бити неће....!!! Можда је тако и најбоље...!!! Спавајте мирно...?! До те ноћи, када ће по Вас освета доћи....!!!

Vla

pre 6 godina

Da vam nije bilo nacisticke teroristicke organizacije(NATO) skraceno, ne bi nikada usli u knin, gnjido jedna

Mara

pre 6 godina

Njihov kulturni identitet je ustastvo i nacizam i ni po cemu drugom se oni ne mogu prepoznati kao nacija, sem po stravicnim  zlocinima i genocidu nad srpskim narodom.Kao sto je Hitler patoloski mrzeo jevreje jer je bio lud, tako oni mrze srbe i gori su nacisti i od samog Hitlera, sto je on i potvrdio svojim zgrazavanjem kad je video sta cine srbima.Ljudi,hrvatski identitet je izgradjen na paranoidnoj sizofreniji,oni se ponose time kao i svaki ludak, jer ne znaju da su odavno psihicki bolesna nacija, spremna za kolektivno psihijatrijsko lecenje.\n

Acke

pre 6 godina

dzaba prica dzaba sve to su bile i ostale ustase.Treba sa njima samo trgovati i gledati finansiski interes i nista vise od toga.\n

Stojan

pre 6 godina

Kao prvo Srbi u Srbiji i svugde u svetu moraju da prestanu kupovati robu proizvedenu u Hrvatskoj i koju proizvode firme vlasnistvo Hrvata. Prodaju im nesto sto se zove 'vegeta' kao dodatak za ukus kuvanja. Mnogi ne znaju da je to otrov koji posle duze upotrebe moze da izazove i rak u stomaku. U nekim zapadnim zemljama je zabranjena upotreba u restoranima. Ako domacice hoce bolji ukus treba da ga postigne dotatcima povrca i cistih zacina kao sto su biber, paprika itd. A one lenje neka truju svoju familiju i podizu hrvatsku ekonomiju.

mili

pre 6 godina

Ovo jeste bitna tema, ali ja bih voleo uskoro da imamo specijalnu emisiju o Rodicu i o tome kako treba da plati porez. Dugo nismo imali.

BorisDe

pre 6 godina

I sta je Srbija uradila povodom toga? Vazno da mi zelimo mir i stabilnost a drugi nam unose opet nemir, separatizam i kradu nam zemlju i firme za male pare i ubijaju nas za organe nekih elitnih zapadnjaka. Ma super nam ide sa mirom i stabilizacijom, ne moze bolje.\n

ŽIVKO

pre 6 godina

SVE U SVEMU, ŠEŠELJ JE LEPO ALI VEOMA MALI PROSTOR JE IMO DA UPOZNA GLEDAOCE O STVARIMA KOJE SU SE TADA DEŠAVALA. KO ŽELI DA SE EDIKUJE NA TOM POLJU NEMOGU PREKO ŠEŠELJA DA MNOGO ČUJU. ČUDO DA SU GA U OPŠTE PUSTILI DA O TOME JEDAN MALI DELIĆ KAŽE. AKO ŽELITE DA VIŠE SAZNATE, UZIMAJTE U ZEMUNU ŠEŠELJOVE KNJIGE.

ČITATELJKA

pre 6 godina

A holokaust, a stradanje Jermena - ubijeno je oko šest miliona Jevreja i trideset pet godina pre toga su Turci ubili oko milion ipo Jermena - to su mnogo, mnogo, mnogo veći zločini.

Nastavnik

pre 6 godina

Ljudi pa sta imaju oni da pricaju o Krajini? Gde su bili oni kada smo proterani?? Ko zna za nasu muku? Sto niste pozvali nekoga ko te sve na svojoj kozi osetio. Nas su izdali kad nam je bilo najpotrebnije.

Steva

pre 6 godina

Dali je bilo pomena o tome šta je Arkan i slični njemu radio odma posle zbegova? Kako su ljude nakon te patnje mlatili kao bivole, terali da laju iz kućica za kerove, brijali ih na ćelavo, bacali ih u jame sa govnima i đubretom...nazivali ih izdajicama srpstva do dana današnjeg??!!! Jeli bilo reči kako ste nas izdali sramni Beograde i sramna Srbijo??!!! Vi ste krivi za pogrom Srba iz Krajine, vi ste najveći krivci! Sramite se!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija